PSD ACUZĂ Bugetul de stat pentru 2021- "puşculiţă de partid"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2021

Guvernul Cîţu a stabilit bugete mai mici comparativ cu anul trecut pentru Sănătate şi Educaţie, dar a crescut alocările la capitole care reprezintă "puşculiţa de partid", locul de unde banii pot fi direcţionaţi "discreţionar", susţine senatorul social-democrat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

"A crescut fondul de rezervă al premierului, capitolul acţiuni generale la Ministerul Finanţelor Publice... Ce reprezintă acestea? Puşculiţa de partid, locul de unde pot fi direcţionaţi banii discreţionar, aşa cum vrea premierul. Şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple. (...)

Este un buget care se bazează pe împrumuturi, este un buget al datoriei, al austerităţii, şi nu este un buget pentru cetăţenii din România, pentru oameni. Sunt peste 11 milioane de români afectaţi în mod direct. (...) Dacă ne uităm la venituri, ca pondere în PIB în anul 2022 şi în anul 2023, veniturile scad. Care creştere economică, care investiţii, ce dezvoltare, dacă veniturile scad? Acolo este un nonsens profund. O să ne coste pe toţi foarte mult", a declarat Radu Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă.

El s-a declarat nemulţumit că proiectul legii bugetului de stat a fost aprobat fără modificări de către Guvern şi trimis Parlamentului, deşi Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ pentru iniţiativa de act normativ.

"Dezbaterea tripartită cu actorii relevanţi din societate a lipsit cu desăvârşire şi aceasta este motivaţia principală pentru care au dat un aviz negativ. (...). Dar domnului Câţu nu-i place democraţia. De câte ori primeşte un aviz negativ, de atâtea ori acea instituţie nu este bună. Ar trebui să fie deschis şi să înţeleagă că mesajul transmis de către sindicate şi de către actorii relevanţi din societate este un mesaj care arată clar să bugetul austerităţii cu care vor să vină în Parlament este un buget greşit care nu permite dezvoltarea României", a spus Radu Oprea.

Senatorul social-democrat a precizat că parlamentarii PSD vor depune amendamente la legea bugetului de stat atât în privinţa majorării valorii punctului de pensie, cât şi pentru creşterea sumelor destinate sprijinirii mediului privat de afaceri.

"Am prevăzut amendamente care să permită creşterea punctului de pensie, aşa cum este prevăzută în lege (...), de asemenea, cea referitoare la respectarea legii salarizării unitare şi amendamente precum cel referitor la gratuitate pe transport pentru studenţi. Ca fost ministru al mediului de afaceri, comerţului şi antreprenoriatului, voi avea amendamente pentru plata integrală a Start Up Nation. În prezent sunt puţini bani în comparaţie cu necesarul pentru plata ediţiei a doua şi pentru demararea ediţiei a treia", a menţionat Radu Oprea.

Senatorul social-democrat a mai spus că prin câteva dintre amendamentele propuse vor fi sprijiniţi şi exportatorii din ţara noastră, activitate care în acest an nu a mai primit finanţarea prevăzută de legislaţia în vigoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna ziua

    S a incheiat anul de alegeri ,la ce bun sa combata PSD aceste ajustari strict necesare pe buget pe care le a propus premierul ( si care sunt semnificativ mai mici decat ce s a propus in campanie electorala de catre dreapta !). PSD a exagerat cu beneficiile pentru diferite grupuri de simpatizanti (care au facut lobby pt interesele lor ,spre dizgratia PSD !) . Acele grupuri au determinat dublarea punctului de pensie in ultimii 5 ani ,un calendar al majorarilor salariale accelerat prin legea salarizarii ,cumulul indemnizatii ,pensii si salarii sporuri foarte mari ,multiple etc . chiar cu unele inechitati flagrante (acordarea majorarilor salariale pt medici cu 4 ani inainte ,cand se stie ce puternic e sindicatul cadrelor sanitare !). Sub pretextul straveziu al politicilor de program de guvernare "wage lead growth " de fapt s au favorizat anumite grupuri de populatie (si sau interese ?!) imediat sau pe termen scurt ( cu ordonante ) impingand in viitor promisiuni exorbitante pentru masa pensionarilor Intuiau ca nu vor mai avea majoritatea anterioara au impartit beneficiile imediate ,cash ,lasind dreapta sa starneasca furia populara ,cand necesara corectie se va face . Asta a fost strategia lor de campanie ,dupa o guvernare in care au consumat tot spatiul fiscal (teoretic cum era) ,au redus veniturile din impozite la buget si au lasat deficit mare ,lipsa de investitii si angajamente imposibil de onorat prin legea salarizarii si legea 127 ( noua a pensiilor )etc. Inclusiv fostul ministru Teodorovici a declarat ca nu sunt posibile pretentiile partidului ! Dupa parerea mea ,dupa ce au condus in timpul guvernarii ,o strategie de partid atat de ostila fiscal entitatii Stat roman ,trebuie nu numai sa taca ,dar sa si voteze corectarea acestor excese din guvernarea lor (tot fara tapaj ) ,ca sa avem o sansa de redresare ca si natiune . Nu e nevoie de mea culpa publice ,numai decenta si ratiune ! Exemplul crizei financiare din Grecia trebuia luat ca si avertisment ,in nici un caz ca inspiratie ! 

    Imprumuturile din cauza pandemiei au fost extrem de mari!

    Cea mai mare parte a cresterii din Q2-3-4 se datoreaza a cresterii de extrageri de linii de credite bancare si emisii de obligatiuni corporative. 

    Nu este crestere Sanatoasa o sa ne lipeasca iar de asfalt! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb