PSD acuză Guvernul de hărţuirea aleşilor locali din opoziţie

Florentina Cioacă
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2005

În acelaşi timp, Mircea Geoană recunoaşte că PSD a acţionat la fel în timpul guvernării anterioare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, declară că actuala guvernare a declanşat o acţiune de control abuziv faţă de aleşii locali social democraţi, împiedicîndu-i astfel să îşi exercite atribuţiunile pentru care au fost aleşi. Liviu Dragnea, preşedintele Uniunii Naţionale a Consilierilor Judeţeni din România, a dat publicităţii o listă conform căreia 170 de primari din 23 de judeţe se plîng că fac obiectul hărţuirii neîncetate din partea instituţiilor direct subordonate Guvernului. Astfel, conform declaraţiilor lui Liviu Dragnea, în judeţul Sibiu, 33 de primari şi de viceprimari PSD sînt ţinta continuă a prefectului, în judeţul Teleorman, în această situaţie se află 25 de aleşi locali social democraţi, în Alba, 22 de primari PSD aduc aceleaşi acuzaţii actualei guvernări, iar în judeţul Galaţi, deja şi-au prezentat demisia doi primari PSD, intimidaţi de acuzaţii nefondate. Totodată, Liviu Dragnea susţine că Sebastian Bodu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a ameninţat cu şantaj patru directori adjuncţi ai Direcţiei de Finanţe Publice, precizînd însă că nu deţine probe materiale în acest sens.

Astfel, Mircea Geoană, preşedintele PSD, a decis să trimită o scrisoare comisarului pentru integrare europeană, Ollie Rehn, solicitînd iniţierea unei anchete care să stabilească, din punct de vedere legal, gradul de vinovăţie a Guvernului pentru aceste acţiuni. În acelaşi timp, preşedintele PSD recunoaşte că, în timpul guvernării 2000-2004, autorităţile locale au exercitat acelaşi tip de presiune asupra aleşilor din opoziţie, precizînd însă că nu este necesară o vendetă din partea Alianţei PNL-PD, în pragul aderării la Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte declaraţiile senatorului Antonie Iorgovan, conform cărora în cazul Omar Hayssam ar trebui anchetaţi atît Adrian Năstase, cît şi aproape toţi foştii miniştri PSD, Mircea Geoană califică drept nestatutar comportamentul senatorului PSD, precizînd că nu trebuie emisă nici o acuzaţie înainte ca organul care se ocupă de această anchetă în interiorul partidului, Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj, să finalizeze raportul în acest sens.

Pe de altă parte, Mircea Geoa-nă confirmă faptul că PSD va depune o moţiune de cenzură în ceea ce priveşte decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pentru pachetul de legi privind proprietatea şi reforma jus-tiţiei. Mai mult, PSD va merge mai departe şi va sesiza Curtea Constituţională cu privire la acest pachet de legi, în cazul în care moţiunea va fi respinsă de Parlament. "Experţii noştri lucrează la un set masiv de amendamente pe care le vom aduce celor 18 legi pe care Guvernul le propune într-un pachet eclectic. Aceste legi nu au nimic în comun cu cerinţele Uniunii Europene, pur şi simplu urmăresc subordonarea politică a jus-tiţiei", conchide Mircea Geoană.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb