PSD AMÂNĂ REVOCAREA LUI ZGONEA Dragnea: "Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament"

Laura Boico
Politică / 16 mai 2016

Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea

Actualizare 15:00 Zgonea, despre Dragnea: "Cei care critică au făcut mai multe drumuri"

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a comentat afirmaţiile lui Liviu Dragnea privind drumurile pe care le-ar fi făcut la Cotroceni spunând că între ''percepţie şi adevăr este o diferenţă foarte mare'', iar cei care îl critică au făcut, la rândul lor, mai multe deplasări.

"Nu comentez. Eu respect opiniile diversificate. Să ţineţi minte o frază pe care am citit-o şi eu într-o carte scrisă de un mare om de stat: între percepţie şi adevăr este o diferenţă foarte mare. Suma deplasărilor mele la alte instituţii este mult mai mică decât a celor care fac afirmaţii şi întotdeauna deplasarea mea a fost strict în interesul instituţiei pe care o reprezint'', a afirmat Zgonea.

Întrebat dacă şi Dragnea a mers la Cotroceni, Zgonea a refuzat să comenteze, afirmând că nu vorbeşte despre persoane.

El a fost întrebat dacă îşi reproşează ''marţea neagră''.

''Este în stenograma şedinţei de pe 10 decembrie dacă nu mă înşel. (...) Până la final acel proiect de lege care a fost controversat a fost repins de Parlament. Nu a produs efecte juridice. Ceea ce este important pentru noi ca societate este să vedem în Parlamentul României o instituţie care generează soluţii pentru toate problemele pe care le avem în societate. (...) A face legi pentru oameni, nu pentru noi, înseamnă un Parlament democratic'', a răspuns Zgonea.

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:53

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că Valeriu Zgonea pentru PSD e deja istorie, iar după 5 iunie social-democraţii îl vor revoca pe acesta din funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, precizând ironic că timp de "trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament".

"Am vorbit cu domnul secretar Marian Neacşu care m-a informat că mâine depun documentele necesare pentru a se finaliza această procedură, dar realist vorbind e imposibil până la alegerile locale pentru că şi la deputaţi va fi la fel ca la senatori până la alegerile locale. Nu cred că vor mai putea fi aduşi în plen să fie prezenţi toţi. Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament până când îl revocăm", a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că social-democraţii nu mai vor să iniţieze o acţiune care să nu se finalizeze.

"În partid nu mai există scandalul Valeriu Zgonea. Valeriu Zgonea pentru PSD e deja istorie. Pentru PSD, poate pentru alte instituţii nu. Singura aşteptare care mai e în partid e când va pleca, dar toţi militanţii noştri sunt preocupaţi de campania electorală, după 5 iunie o să introducem procedura de revocare care se va finaliza cu revocare", a conchis Dragnea.

(S.A.)

-----------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, astăzi, că vizita pe care ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, i-a făcut-o preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost una instituţională, care nu schimbă nimic din ceea ce social-democraţii au decis în privinţa lui Valeriu Zgonea, potrivit unor surse din presă.

"A fost o vizită instituţională la preşedintele Camerei Deputaţilor. Au fost câteva lucruri curioase din punctul meu de vedere. Au fost acolo nişte discuţii, printre altele, despre legea achiziţiilor publice, din câte am înţeles, pentru că nu am văzut în direct această conferinţă de presă. Şi curiozitatea la care mă refeream este că domnul Zgonea nici măcar nu a votat această lege, dar discuta despre ea şi se lăuda cu ea. Este un lucru interesant asta. În rest, nu prea am ce să comentez", a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Întrebat dacă vizita oficialului SUA poate fi interpretată ca un semnal de susţinere pentru Valeriu Zgonea, Dragnea a spus că ambasadorul nu este membru PSD. "Nu ştiu să fie vreun membru al Ambasadei Statelor Unite membru al PSD. În PSD deciziile le luăm doar în interior, iar în Camera Deputaţilor numai în plen. Nu ştiu să fi fost un semnal de susţinere, dar nu are importanţă. Ceea ce am hotărât noi nu se mai schimbă", a precizat liderul PSD, menţionează sursele.

În legătură cu situaţia lui Valeriu Zgonea, el a susţinut că "următorul pas va fi revocarea" din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Pasul următor va fi revocarea. Aşteptăm să se modifice regulamentul, după care introducem cererea de revocare şi, atunci, toate măştile lui să plece. Comisia de regulament va propune plenului modificări la regulament şi, după ce se aprobă, urmează pasul doi: revocarea. Este foarte simplu - să se pună în acord Regulamentul Camerei Deputaţilor cu decizia Curţii Constituţionale. Nu e nimic complicat. De ce nu au făcut lucrul ăsta, probabil că ăsta era motivul ca să fie acoperit sau protejat," a susţinut Dragnea.

Totodată, întrebat dacă până la alegerile locale PSD va susţine un alt preşedinte al Camerei Deputaţilor, el a spus: "E puţin probabil, dintr-un motiv pur şi simplu administrativ - majoritatea deputaţilor sunt foarte implicaţi în campania electorală pentru locale şi nu suntem foarte siguri că pot fi prezenţi toţi în plen atunci când va fi acest vot".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chimia dumnealui se potriveste cu cea a mesterului Manole...Numai personaje de basm...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb