PSD ÎI IA FAŢA PREMIERULUI CÎŢU Plafonarea indemnizaţiilor din consiliile de administraţie de la companiile de stat, pe agenda Parlamentului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2021

Social-democraţii doresc să pună în practică promisiunea de anul trecut a prim-ministrului Florin Cîţu cu privire la necesitatea reducerii indemnizaţiilor membrilor consiliilor de administraţie de la companiile de stat, reducerii numărului acestora şi a mandatelor deţinute. PSD a depus la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege privind plafonarea indemnizaţiilor respective, precum şi limitarea numărului mandatelor membrilor consiliilor de administraţie.

"Prin acelaşi proiect, propunem ca numărul mandatelor consecutive şi chiar concomitente să nu fie mai mult de două pentru o persoană fizică. Plafonarea se face la nivelul salariului mediu brut pe ţară, astfel că se scoate din această indemnizaţie acea componentă variabilă care le permitea să încaseze indemnizaţii uriaşe la companiile de stat. În acest mod, poate îşi vor da seama guvernanţii că vor avea fonduri pentru majorarea alocaţiilor, mai ales că în recent, în Senat, şi-au amânat următoarele două tranşe de majorare a alocaţiilor pentru copii. Facem apel la PNL şi USR să vină alături de noi la această reformă şi să eficientizăm cheltuirea banului public astfel încât să punem capăt dezmăţului din banii publici din cadrul consiliilor de administraţie ale companiilor de stat. Dacă nu o vor face înseamnă că îşi doresc în continuare ca pilele, rudele, cunoştinţele politice să se înfrupte de acolo în detrimentul pensionarilor, copiilor şi al salariaţilor. Dacă legea va fi adoptată, din momentul publicării în Monitorul Oficial, toate indemnizaţiile, chiar şi cele în plată, vor fi calculate după noul act normativ. Mai este o noutate în acest proiect: reînnoirea mandatelor să se facă după un proces de evaluare, nu automat aşa cum prevedeau legile până acum", a declarat, ieri, social-democratul Marius Constantin Budăi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Domnia sa a precizat că în primă fază parlamentarii social-democraţi şi-au propus plafonarea numai a numărului de mandate -să aibă două mandate consecutiv/concomitent şi plafonarea indemnizaţiei, dar la dezbaterea din Parlament este posibil să apară şi alte amendamente, chiar şi cu privire la reducerea numărului de membri în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.

În afara acestui proiect de lege, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că PSD se pregăteşte să atace la Curtea Constituţională legea care a trecut de Senat prin care cele două tranşe de majorare a alocaţiilor copiilor prevăzute pentru 1 iulie 2021 şi 1 ianuarie 2022 să fie amânate, deşi guvernul Orban stabilise anul trecut respectivele majorări.

În paralel, parlamentarii social-democraţi vor depune un nou proiect de lege prin care doresc revenirea la forma iniţială a actului normativ, adică dublarea alocaţiilor copiilor dintr-o singură tranşă, nu pe etape de majorare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate fi corect dar uitati-vă ce gratuite își dau șmecherii de la Sif2 ,1%, adică 3-4 mil € ,sau cei de la BVB,1,6%, adică 4 mil lei !! dublare față a.trecut! E incredibil si fenomenul pare să se extindă. Vom sta degeaba pe bursă!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb