PSD, IMPOTENT ÎN SENAT Şedinţă de plen, anulată din lipsă de cvorum

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2020

Senatorii PNL, PMP, USR şi UDMR au boicotat şedinţa de plen fizic de ieri, în ciuda faptului că pe ordinea de zi se afla şi proiectul legislativ privind Iniţiativa "Fără Penali". Din cei 68 de senatori necesari pentru desfăşurarea şedinţei de plen, au fost prezenţi doar 58, ceea ce a dus la anularea şedinţei Senatului de către preşedintele interimar Robert Cazanciuc.

Imediat după această decizie, senatorul social-democrat Titus Corlăţean a spus: "Ne aflăm într-o situaţie de blocaj a Senatului. Constatăm că în timp ce unii membrii ai Senatului că sunt sau nu pe lista cu locuri eligibile îşi fac datoria faţă de cetăţeni şi de partid şi vin la muncă, alţii - o bătaie de joc la adresa acestei naţiuni - sunt absenţi de trei săpătămâni de la lucrările din plen, din comisii, din biroul permanent, dar îşi iau foarte bine indemnizaţia, fără niciun fel de ruşine şi recurg la tot felul de jocuri de doi bani. Eu vă solicit, domnule preşedinte, să instructaţi Secretariatul General să facă o analiză şi să vadă dacă există în regulament posibilitatea să li se taie indemnizaţia chiulangiilor din Senatul României".

Mişcarea parlamentarilor de dreapta a fost cauzată de faptul că, în urmă cu două zile, comisia juridică condusă de Şerban Nicolae a dat aviz negativ cererii de reexaminare înaintată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la proiectul de lege privind amânarea alegerilor locale din 6 decembrie.

"Astăzi (miercuri - n.r.), în Senat nu cauţionăm încercarea disperată a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. România nu-şi permite să rămână cu acest Parlament în funcţie, un Parlament expirat, care din 21 decembrie va avea atribuţiile restrânse. Suntem într-o situaţie de criză în care avem nevoie de o perspectivă politică stabilă, nu este admisibil să aruncăm România într-o zonă de incertitudine. Aşa cum am procedat şi până acum, vom boicota şedinţa de plen a Senatului, întrucât nu vrem să dăm posibilitatea PSD de a obţine anularea alegerilor parlamentare din 6 decembrie", a scris senatorul liberal Alina Gorghiu, ieri, pe pagina oficială de Facebook.

Ea a adăugat că a adăugat că liberalii susţin iniţiativa "Fără penali" şi dacă va ajunge la vot va fi dat un vot "pentru" de către PNL, dar a apelat la senatori să nu se prezinte la şedinţa de plen pentru a nu gira acţiunile PSD.

"Fac apel la orice senator (...) să nu participe la acest plen fizic, prin care se doreşte refacerea majorităţii PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a guvernului, în demersuri de un populism deşănţat şi aruncarea în aer a stabilităţii financiare", a precizat Alina Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, afirmase anterior că şedinţa plenului de ieri era necesar să se desfăşoare cu prezenţa fizică a parlamentarilor pentru decizii referitoare la organizarea acestui for legislativ şi la raportul Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Pe ordinea de zi a plenului figura iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice". Dacă ar fi fost votată, referendumul pentru aprobarea sa finală ar fi putut fi organizat odată cu alegerile parlamentare pe 6 decembrie.

De asemenea, pe ordinea de zi urma să fie introdusă şi cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor. Dacă acest act normativ intră în vigoare, hotărârea de guvern prin care alegerile au fost stabilite pentru 6 decembrie şi-ar înceta efectele. Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb