PSD, ÎN 2019: De la un excedent de 53 de milioane lei a ajuns la un deficit de peste 60 milioane lei

A.P.
Politică / 2 iulie 2020

LIVIU DRAGNEA

LIVIU DRAGNEA

PSD a trecut în 2019 de la un excedent financiar de 53.3 milioane de lei înregistrat la finele anului precedent la un deficit de peste 60 de milioane de lei, arată Europa Liberă într-un articol care trece în revistă finanţele partidului.

Bilanţul fiscal al PSD pe 2019 consemnează o serie de recorduri negative. Este anul în care partidul a încasat cea mai mare subvenţie din istoria sa, dar l-a încheiat cu cel mai mare deficit şi cu cea mai mare datorie către creditori. PSD a avut la dispoziţie peste 200 de milioane de lei într-un singur an (aproape 40 de milioane de euro), din subvenţia de la buget, cotizaţii şi sponsorizări, potrivit Europa Liberă.

Datele financiare oficiale arată că partidul a beneficiat de resurse record pentru un partid parlamentar. Bani mai mulţi încasaţi în 2019, dar datorii record la finalul anului. Aceasta a fost reţeta PSD într-un an în care a pierdut atât alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, cât şi guvernarea.

Este un mister ce s-a întâmplat cu excedentul de 53,3 milioane de lei declarat la finalul anului 2018, atunci când partidul era condus de Liviu Dragnea, iar trezorier era Mircea Drăghici. Primul este acum în închisoare, fiind condamnat la trei ani şi jumătate, iar cel de-al doilea este trimis în judecată pentru delapidare şi folosirea subvenţiei în scop personal, conform sursei.

Conform documentele consultate de Europa Liberă, partidul trebuie să plătească anul acesta datorii de 41.480.039 lei (peste 8.6 milioane de euro). În dreptul datoriilor ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an e trecută suma de 705.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Banii primiti ca subventie de la stat TREBUIE SA FIE JUSTIFICATI !!! Este inacceptabil ca subventia primita de la statul roman sa fie folosita dupa bunul plac al celor de la varful partidelor politice. Sau poate este data pentru a ridica nivelul coruptiei (care este deja la cote alarmante) si atunci institutiile de control ale statului trebuie desfiintate. De ce sa le mai platim si lor, salarii si pensii de serviciu de 60-70 de ori mai mari decat salariul minim pe economie pe care si-l permite tara asta amarata!

    ALA , N-A FOST IN PSD , DECAT UN PINGUIN !!! STITI CE FAC PINGUINII , NU ??? DACA NU STITI , VA SPUN EU : SE BALANGANE , IN STANGA , SI IN DREAPTA !!! CAND NU SE BALANGANE , SE HITANA !!! SI-A OPRIT SI EL , MITITELUL , NISTE MARUNTIS , CU CARE SI-A CUMPARAT O VILA !!! CE , ATATA SCANDAL ??? MERITA SI EL , 2 LEI , 4 LEI , DUPA CATE A FACUT , PENTRU PARTID !!! BANI DE SEMINTE !!! IMPORTANT ESTE , UNDE AU AJUNS BANII PRINCIPALI !!! IN INSULA BELINA ??? IN FERMA URIASE , CU 13 000 DE PORCI , A MICUTULUI SI NEVINOVATULUI COPIL , AL TOVARASULUI COMISAR , SI SEF DE POST , TOVARASUL DRAGNEA ??? CEI 13 000 DE PORCI , AU FOST VANDUTI , CA PRIN MINUNE , IN 2 TRANSE , UNA DE 10 000 DE CAPETE , SI A DOUA DE 3 000 DE CAPETE , EXACT INAINTE SA FIE DECLARATA PANDEMIA DE PESTA PORCINA , IN CARE SLUGILE CREDINCIOASE ALE GUVERNULUI AFLAT LA PUTERE ATUNCI , AU NAVALIT IN CURTILE OAMENILOR SIMPLII , SI PUR SI SIMPLU , LE-AU OMORAT PORCII , DUPA CARE , LE-AU DAT FOC !!! CICA PARTIZANII , AFLATI IN PADURILE ROMANIEI , CARE LUPTA IMPOTRIVA GUVERNULUI , ADICA PORCII MISTRETI , AU NAVALIT CU SALBATICIE IN FERMELE STATULUI , VIOLAND SALBATIC , FRUMOASELE SI CURATELE PURCELE ROMANESTI , UNII DINTRE EI , AVAND SIFILIS SI BLENORAGIE , INFECTAND ASTFEL POPULATIA CREATIVA DE SCROAFE VIRILE !!! PLUS CA , N-AU FACUT BAIE INANTE , TICALOSII !!! IMPORTANT E , CA ROMANIA A AJUNS DEPENDENTA DE EXPORTURI DE CARNE DE PORC !!! AFARA DE ASTA : NU POMENESTE NIMENI , DE CASTELUL DE MILIOANE SI MILIOANE DE EURO , CONSTRUIT DE TOVARASUL DRAGNEA , CU IESIRE PE 2 STRAZI , IN LOCUL SAU DE BASTINA , DIN TELEORMAN !!! SI VLAD TEPES , AR FI FOST IMPRESIONAT , DE MARIMEA SI DE FRUMUSETEA LUI , DACA l-AR FI VAZUT !!! POATE REUSIM , SA-L SCULAM CUMVA DIN MORTI , CA SA FACA UN PIC DE DREPTATE !!! CATEVA TEPE , DE 4 - 5 METRII INALTIME , AR FI TOCMAI BUNE !!! IN REST , CE SA ZICEM ??? UNDE SANT BANII PARTIDULUI COMUNIST , PSD ?????? PAI , INTREBATI-L PE DRAGNEA !!!

    Europa Libera - post de intoxicare neo-marxista.. avand rol de intoxicare a poporului cu fascismul corporatist dorit a se implementa experimental de Germania in Roamania, tara noasta fiind oferita pe tava de Iohannis in acest scop.

    Modelul fascist kurzarbeit va pune pe chituci relatiile precare de munca in cea mai saraca tara din UE.

    Omul care castiga pana acum un salariu minim modest se va trezi cu mult mai putini bani in buzunar, sub limita supravietuirii.. dar se va bucura de mai mult timp liber si neo-marxism cu carul, bagat pe gat de neo-bolsevici deghizati in "specialisti". Este noua "intelighentzia" ideologica de pe timpul lu Lenin.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb