PSD incită sindicatele împotriva Guvernului

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 iulie 2008

Partidul Social Democrat (PSD) susţine revendicările sindicaliştilor privind creşterea salariului minim pe economie şi consideră că Guvernul dă dovadă de un comportament "indecent şi imoral" prin nerespectarea promisiunilor asumate faţă de acest aspect social, a anunţat, ieri, liderul PSD, Mircea Geoană, la finalul unei discuţii cu reprezentanţii marilor confederaţii sindicale.

Mircea Geaonă a explicat: "În acest moment, se impune o revizuire a salariului minim pe economie şi suntem dis-puşi să sprijinim majorarea salariului minim pe economie la 600 de lei, de la 1 septembrie, iar de la 1 ianuarie 2009 la 640 lei. Am promis, de asemenea, sprijinul PSD cu privire la atenuarea impactului social al avalanşei de preţuri, care afectează în special categoriile defavorizate".

Liderul PSD s-a declarat dezamăgit de "răspunsurile simpliste" date de Guvern pe tema scumpirilor preţurilor la energia electrică şi a susţinut că acesta nu are niciun fel de strategie operaţională, concretă şi relevantă în discuţiile naţionale şi internaţionale pe temele energetice.

"Aşa cum spunea şi Adrian Năstase, acest guvern este unul pe datorie, amână deciziile care trebuiau luat astăzi în contul celor de mâine, sperând că va scăpa ieftin la alegerile din toamnă", a spus liderul social-democrat.

De altfel, întrunirea de la sediul PSD deschide seria unor întruniri periodice cu sindicatele, patronatele şi pensionarii, ca etape ale unui dialog naţional pentru identificarea unor soluţii şi a unor elemente de program care vor fi înscrise în oferta de guvernare a social democraţilor.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a explicat:

"Din punctul nostru de vedere, dialogul social este la fel de important ca şi cel politic. Observând lipsa de interes a Guvernului pentru o relaţie mai strânsă şi echilibrată cu sindicatele, am demarat un dialog serios.Doar aşa vom realiza o alternativă de guvernare care să nu fie utopică, ci să reprezinte un răspuns la problemele ţării".

La rândul său, secretarul general al CNSLR Frăţia, Sorin Stan, a anunţat că sindicatele vor continua revendicările salariale concretizate în special prin pichete.Stan a susţinut că Executivul refuză să aducă la îndeplinire o hotărâre de guvern" referitoare la majorarea salariului minim pe economie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb