Philip Morris International Inc. a lansat cea mai recentă ediţie a Scientific Update, o publicaţie dedicată eforturilor de cercetare pentru a dezvolta şi a evalua o serie de alternative fără fum la ţigări, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, în această ediţie, PMI analizează în detaliu cele mai de succes exemple referitoare la reducerea efectelor nocive ale fumatului în Japonia.
Scăderea vânzărilor de ţigări în Japonia, generată probabil de introducerea produselor din tutun încălzit, a fost menţionată în mai multe ediţii anterioare.
Cercetările PMI publicate recent arată o scădere a spitalizărilor pentru anumite boli asociate fumatului, care coincide cu o tendinţă în creştere de adoptare a produselor din tutun încălzit.
Interviul cu Tomoko Iida, Director Regional Scientific Engagement Asia la PMI, oferă o perspectivă aprofundată asupra impactului pe care principalul produs din tutun încălzit al companiei îl are asupra reducerii efectelor nocive ale fumatului în Japonia, precum şi asupra cercetării locale şi comunicării ştiinţifice care contribuie la realizarea acestui impact.
"Japonia poate servi drept exemplu pentru alte ţări şi demonstrează faptul că produsele fără fum pot juca un rol semnificativ în reducerea efectelor nocive ale fumatului şi în sănătatea publică", a declarat Emma Zeicescu, Director de Comunicare, Philip Morris România. "Datele despre vânzări în Japonia arată că prezenţa pe piaţă a produselor din tutun încălzit a avut un impact pozitiv asupra scăderii prevalenţei fumatului deoarece un număr mare de fumători adulţi au renunţat la ţigări. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost, însoţită de scăderi puternice ale vânzărilor de ţigări. Conform ultimului raport al Institutului Japonez al Tutunului, consumul de ţigări a scăzut cu 44% în 5 ani de la introducerea produselor din tutun încălzit - cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia", se mai arată în comunicat.