PwC:  Firmele private din România vor mări salariile cu 4,5% în 2017, după o majorare medie de 4,2% anul trecut

A.I.
Companii / 21 februarie 2017

Firmele private din România vor mări salariile cu 4,5% în 2017, după o majorare medie de 4,2% anul trecut

Companiile private din România şi-au programat în bugetele pentru anul 2017 creşteri ale salariilor cu 4,5%, în medie, comparativ cu 4,2% în 2016, informează un studiu al PwC HR Barometru.

Companiile şi-au revizuit în urcare previziunile legate de creşterea salariilor, comparativ cu proiecţiile anterioare.

Studiul PwC HR Barometru reprezintă o actualizare a informaţiilor prezentate în studiile anuale de resurse umane derulate de PwC - PayWell şi Saratoga.

"Companiile care au participat la studiul HR Barometru au indicat o rată de creştere salarială medie de 4,5% pentru anul 2017, comparativ cu o rată de creştere de 3,8% estimată în aprilie 2016. Cea mai mare rată de creştere salarială a fost raportată în sectorul de retail şi distribuţie (5,6%), iar cea mai mică în sectorul bancar (2,5%)", precizează studiul companiei.

Creşterile salariale bugetate pentru 2017 sunt mai mari decât cele estimate anterior, în aprilie 2016, pe toate sectoarele analizate în studiu, cu excepţia celui bancar, precizeaza studiul companiei.

Horaţiu Cocheci, liderul echipei de servicii de consultanţă în resurse umane din cadrul PwC România, a declarat: "Decizia de majorare a salariului minim pe economie, atât în 2016, cât şi în 2017, a avut un impact major în sectoarele de activitate în care angajaţii remuneraţi la acest nivel au o pondere semnificativă în totalul forţei de muncă. Astfel se explică rata mai ridicată de creştere salarială în sectoare precum Retail şi distribuţie şi faptul că procentele de creşteri salariale bugetate pentru 2017 pentru segmentul de muncitori sunt mai ridicate comparativ cu tendinţa generală a pieţei (5,9% versus 4,5%)".

De asemenea, domnia sa a precizat: "În acest context, este necesar ca organizaţiile să creeze contexte adecvate care să faciliteze performanţa ridicată a angajatului şi, în acelaşi timp, să definească programe de recunoaştere şi recompensare adecvate.

Studiul HR Barometru a fost derulat de PwC în perioada ianuarie-februarie 2017, pe baza informaţiilor furnizate de 59 de companii participante, din cinci sectoare: bancar, farmaceutic, retail-distribuţie, tehnologie-centre de servicii externalizate şi industrie producătoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb