R&M, creştere de 7,4% a cifrei de afaceri în 2013

E.D.
Companii #IT / 20 martie 2014

Furnizorul de echipamente pasive de reţea Reichle & De-Massari AG (R&M) a revenit pe creştere, anunţând o cifră de afaceri cu 7,4% mai mare faţă de anul anterior, precizează compania într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit acestuia, creşterea a fost globală şi susţinută de majoritatea regiunilor, Elveţia rămânând principala piaţă.

Impulsul de creştere din cea de-a doua jumătate a anului 2013 a consolidat cifra de afaceri la un nivel de 197.3 milioane franci elveţieni, cu 7,4% mai mult faţă de anul precedent. Profitul operaţional a ajuns la 5 milioane franci elveţieni, revenind în mod clar în zona pozitivă. Investiţiile din ultimii ani direcţionate în organizarea vânzărilor şi concentrarea pe tehnologiile de fibră optică în cele două segmente strategice - centrele de date şi aplicaţiile Fiber-to-the-Home (FTTH) - au contribuit în mod pozitiv la aceste rezultate.

Din fericire, toate regiunile şi-au adus aportul la această evoluţie pozitivă. Pieţele în creştere din Asia şi Orientul Mijlociu au fost capabile să furnizeze o creştere de două cifre şi reprezintă acum mai mult de un sfert din cifra totală de afaceri. Cu o cotă de piaţă de 30%, Elveţia a reprezentat o piaţă stabilă şi a rămas o zonă de mare importanţă pentru R&M.

Pe piaţa românească, anul 2013 a adus prima creştere consistentă a afacerilor Reichle & De-Massari în România după 2 ani dificili. Compania a înregistrat o cifră de afaceri cu aproape 50% mai mare faţă de anul anterior. Creşterea a fost echilibrată pe ambele segmente strategice: infrastructuri şi centre de date pe de o parte, aplicaţii Fiber-to-the-Home (FTTH) pe de altă parte. Echilibru a fost şi în raportul soluţiilor de fibră optică versus cele pe cupru. Majoritatea proiectelor pe fibră optică s-au derulat în zona Telecom şi în dezvoltarea de infrastructuri de tip Fiber-to-the-Desk.

"În 2013, ne-am consolidat prezenţa pe câteva verticale care sunt în dezvoltare. Soluţiile R&M au fost adoptate cu succes în special în zona construcţiilor industriale. Avem de partea noastră un raport excelent preţ-performanţă, principalul impediment in finalizarea proiectelor îl reprezintă amânarea imprevizibilă a implementării sau a finanţării", a declarat Cristina Deac, R&M România.

Deschiderea fabricii de fibră optică la Sofia şi consolidarea nodului logistic regional în Bulgaria avantajează afacerile R&M din România prin reducerea timpului de livrare din stoc până la o zi lucrătoare şi răspunsul prompt pe proiecte specifice.

2014 va însemna o etapă extrem de importantă pentru R&M, sărbătorind 50 de ani de activitate. Compania are în prezent mai mult de 750 de angajaţi în peste 30 de ţări. În România, R&M este prezentă la nivel de birou de reprezentanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb