Rabla Clasic vine la pachet cu Rabla Moto

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 18 martie 2020

Rabla Clasic vine la pachet cu Rabla Moto

60.000 de automobile sau motociclete vechi vor putea fi înlocuite şi prin intermediul voucherelor oferite prin programul Rabla Clasic, ediţia 2020. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a anunţat, ieri, demararea programului Rabla Clasic, care anul acesta are cel mai mare buget din întreaga sa existenţă - 405 milioane de lei, precum şi cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani.

""Valoarea primei de casare rămâne la 6500 de lei (1350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1000 de lei, dacă maşina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km", arată Ministerul Mediului într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

Programul vine cu mai multe noutăţi, una fiind o premieră absolută: posibilitatea de achiziţionare a motocicletelor - Rabla Moto.

""Cei care vor să-şi cumpere o motocicletă o pot face acum prin programul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Şi în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi, iar prima de casare este de 3500 de lei", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Mediului.

O altă noutate este introducerea eco-bonusului de 1000 lei, adăugaţi la prima de casare, în cazul în care este aleasă o maşină cu sistem GPL sau GNC.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a declarat: ""Încercăm, chiar şi în aceste momente grele, să susţinem politicile de mediu, să sprijinim cetăţenii şi să ne respectăm promisiunile. Trebuie să fim atenţi în această perioadă şi să evităm cât se poa-te suprapunerea celor doi factori care ne pot afecta: coronavirus şi calitatea aerului. În ultimele zile, starea aerului din ţara noastră a fost una foarte bună, dar am ajuns la atingerea acestei stări doar pentru că izolarea ne-a făcut pe mulţi să ne parcăm maşinile şi să rămâ-nem acasă. Ne dorim să înregistrăm aceleaşi date foarte bune cu privire la calitatea aerului şi într-o perioadă de activitate normală. Eu cred că se poate".

În prezent, echipa de la AFM lucrea-ză la modificarea procedurii, astfel încât prezenţa fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară.

""Având în vedere condiţiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online şi să puteţi parcurge aproape toţi paşii de acasă", a adăugat Costel Alexe.

De asemenea, s-a decis, inclusiv, creşterea eco-bonusului pentru maşinile hibride convenţional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

Ministrul de resort a arătat: ""Partea frumoasă a acestui program este că peste prima de casare pot fi adăugate două eco-bonusuri şi, astfel, suma decontată de noi din costul maşinii poate să depăşească 2000 de euro. Dau şi un exemplu, dacă vreunul dintre cetăţeni alege să cumpere o maşină hibrid convenţional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2 i se va putea deconta din costul maşinii peste 2000 de euro".

Pentru a beneficia de sumele din cadrul programului Rabla Clasic, cetăţenii trebuie să obţină de la dealeri cererea de înscriere în program, aceasta având o valabilitate de până la 120 de zile. După aceea, în termen de 30 de zile de la obţinerea cererii, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi, iar, în cadrul celor 90 de zile rămase, să încheie formalităţile de achiziţie a noii maşini sau motociclete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb