Radu Berceanu: "Guşă nu este candidatul PSD la Primăria Bucureştiului"

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2005

Vicepreşedintele PD recunoaşte că Emil Boc a greşit cînd a spus că fostul lor coleg de partid ar fi adevăratul candidat al PSD la Primăria Generală

Vicepreşedintele PD Radu Berceanu a recunoscut pentru ziarul "BURSA" că declaraţia făcută de Emil Boc potrivit căreia Cozmin Guşă ar fi adevăratul candidat al PSD pentru Primăria Capitalei nu are suport real: "A spus şi el (Emil Boc - n.r.) aşa pentru că şi Guşă i-a trîntit-o cu UASCR-ul. Mai greşeşte omul". Radu Berceanu ne-a declarat că democraţii ştiu că fostul lor coleg se gîndea la un moment dat să candideze pentru fotoliul lăsat liber de Traian Băsescu, "dar nu neapărat din partea PSD".

Vicepreşedintele PD îl acuză pe Cozmin Guşă de faptul că toate acţiunile întreprinse în ultima perioadă, inclusiv în anul cît a activat în mijlocul democraţilor, sînt puse sub semnul dorinţei sale de promovare: "Tot ce face Guşă este pentru imagine. El s-a gîndit să candideze la Primăria Capitalei pentru a mai fi sub lumina reflectoarelor o perioadă, însă ştie că un scor de doar cîteva procente i-ar aduce mari deservicii tot la imagine".

PD se sufocă în structuri de conducere

Radu Berceanu ne-a mai spus că, pentru moment, prioritatea PD este cîştigarea Primăriei Generale a Capitalei. Abia după aceea, democraţii îşi vor alege noua structură de conducere a partidului, Emil Boc fiind doar preşedinte interimar după plecarea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Radu Berceanu susţine că, pe lîngă alegerea preşedintelui, PD mai trebuie să mai facă un lucru - să îşi restrîngă structurile de conducere: "Avem prea multe structuri care seamănă unele cu altele. Avem un Birou Permanent Naţional prea larg, cu aproape 70 de persoane şi aşa nu prea se poate lucra pentru că fiecare persoană vrea să vorbească, reia teme şi le disecă. De asemenea, avem Colegiul Director care înseamnă cam acelaşi lucru ca şi Biroul Permanent, numai că are în plus zece persoane". Astfel, democraţii se gîndesc serios să modifice statutul partidului şi să revină la formula de conducere preferată pe vremuri de Petre Roman, respectiv un preşedinte de partid, un prim-vicepreşedinte sau preşedinte executiv şi un secretar general. Aceştia ar urma să facă parte dintr-un Birou Politic, alcătuit din cel mult 11 persoane, care să ia deciziile politice pe care să le aplice ulterior Secretariatul general, format din cel mult 20 de persoane. Biroul Politic, împreună cu Secretariatul General, preşedinţii de organizaţii ale partidului şi parlamentarii PD ar urma să formeze un colegiu, care ar fi structura cea mai stufoasă, exceptînd Convenţia Naţională. Vicepreşedintele PD susţine că, cel mai posibil, modificarea statutului şi alegerea unei noi conduceri a partidului se vor face în perioada 11-12 iunie, la două luni de la alegerile pentru Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb