RALUCA TURCAN: ''Certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă în instituţii publice''

G.U.
Politică / 20 octombrie 2021

''Certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă în instituţii publice''

Ministrul interimar al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, marţi seară, la Digi24, că este "o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde" şi că acesta ar trebui să fie "paşaport de acces la muncă" în instituţiile publice.

"Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialişti. De aceea, mâine va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul preşedinte, în care specialiştii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare. Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.

Telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacţiunilor şi a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context. Şi în calitate de ministru al Muncii am încercat, printr-o OUG, ca în centrele de vârstnici, copii şi persoanele cu dizabilităţi, angajaţii care refuză vaccinarea să suporte testarea din banii proprii, să nu mai fie suportată testarea din banii DSP. Din nefericire, Avocatul Poporului s-a sesizat şi s-a ajuns la concluzia că o OUG ar fi neconstituţională şi zilele acestea în Parlament încercăm să reglăm inclusiv impunerea acestui certificat de vaccinare în insituţiile publice, mai ales în instituţiile în care oamenii sunt plătiţi să aibă grijă de alte persoane.

Este hilar ca într-un centru de vârstnici cineva să primească salariu şi pe salariul pe care-l primeşte să interacţioneze cu beneficiari vaccinaţi dar să-i pună totuşi în pericol, pentru că pot să răspândească virusul. Aici cred că e nevoie de fermitate, dar în acelaşi timp şi de solidaritate. Vaccinarea a ajuns subiect de dispută politică. Măsurile din spitale au ajuns subiect de bătălie politică", a afirmat Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că, în contextul crizei sanitare în valul 4 al pandemiei Covid-19, a convocat o şedinţă, pentru astăzi, cu responsabilii guvernamentali, pentru a institui "măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor". Acesta a spus că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate "mult prea lentă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acelasi certificat verde ca in toate tarile impus de camarila internationala, e de groaza cat de bine se coordoneaza si cum toti aplica acelasi plan. Decretati ma lumea intra in comunism pentru un an si gata, ne vaccinati pe toti imediat. Asa cum aplicati si in economie tot ce va spun cei din afara. Resursele le vindeti pe gratis, iar noi stam in frig si la lumanare ca asa s-a trezit UE.

    1. Al Neonazicomunismului biruitor in lume! Persoana in cauza nu știe ca oamenii se vor revolta mai rău ca in Italia! Acolo se luptau cu Draghi, un Nou Ceausescu cu salutul nazist. “Heil Vaccine”, la romani se vor revolta contra sărăciei și frigului, spitalelor care ard, televiziunilor ticăloase! PS: Kurea, nu mai trage de nas! Trebuie sa demonstrezi ca ești Triple-V!

    eu am zis, prostii politicieni nu asculta, vor sa moara

    eu cand am zis ca oamenii se vor rascula si ii vor omora pe astia nu m-a crezut nimeni....  

    tocmai oamenii care nu vor avea acces la munca (si de la stat si de la privat - mai ales) pe motiv ca nu au certificat verde si nu sunt vaccinati... exact aia o sa umble cu cutitele in mana linsand si hacuind politicieni -pe toti politicienii care acum se grabesc sa bage instrumentul de control dictatorial Certificatul Verde (care de fapt nu are NICI O LEGATURA cu aspectele sanitare....) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb