Raluca Turcan: "Partidele extremiste sunt o ameninţare reală pentru democraţie"

S.B.
Politică / 10 mai 2023

Raluca Turcan: "Partidele extremiste sunt o ameninţare reală pentru democraţie"

Deputata PNL Raluca Turcan a afirmat, după ce o colaboratoare a partidului AUR a vrut să intre miercuri în Parlament cu câteva gloanţe, că Alianţa pentru Unirea Românilor trece "la un alt nivel al terorii în politică", informează news.ro.

Ea a adăugat că formaţiuniloe extremiste reprezintă o ameninţare reală la adresa democraţiei, valorilor de libertate, toleranţă şi respect pentru drepturile fundamentale ale omului. "AUR încurajează sentimente de ură, discriminare şi intoleranţă, promovează politici care duc la divizarea societăţii", a concluzionat fostul ministru al Muncii.

"O colaboratoare AUR a vrut să intre astăzi în Parlament cu câteva gloanţe, iar parlamentari şi susţinători ai acestui partid extremist atacă oameni în apropierea clădirii. Se întâmplă astăzi, acum, în Bucureşti. Îmi este clar că AUR trece la un alt nivel al terorii în politică. Partidele extremiste sunt o ameninţare reală pentru democraţie şi pentru valorile noastre comune de libertate, toleranţă şi respect pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, iar AUR se profilează exact pe aceste caracteristici", a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

"AUR încurajează sentimente de ură, discriminare şi intoleranţă, promovează politici care duc la divizarea societăţii", a continuat deputata PNL.

"Se foloseşte de frică şi de manipulare pentru a-şi promova agenda politică. Este important să ne amintim că istoria ne-a demonstrat deja consecinţele tragice ale extremismului politic şi că trebuie să ne poziţionăm clar şi ferm împotriva acestor tendinţe. Din păcate, nu mai este vorba de un semnal, de o ipoteză. Vorbim despre realitate", a conchis Turcan.

O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. "Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza", a transmis Simion.

Totodată, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Lumea e nemultumita, de scaderea nivelului de trai, explozia preturilor in special la ceea ce se consuma zi de zi, ratele au crescut mult etc. Si cei de la AUR care-i un fel de Romania Mare 2 aduna tot mai multi votanti frustrati de viata de zi cu zi. Pe care nu-i mai intereseaza decat , sa se schimbe ceva.

    AUR zice ca vor elimina pensiile speciale, si vor restructura administratiile teritoriale sa fie mai putine primarii, deci mai putine cheltuieli la bugeta aiurea, si mai putina inflatie sau deloc. Personal nu cred ca vor face ce au promis, dar asta promit. Plus aberatiile alea cu roexit si sunt multi romani care cred ca le-ar merge mai bine fara EU si eventual in pat cu Ruzia ca pe vremea lui ceasca.  

    1. Lumea e nemulțumită pentru NU EXISTĂ DEMOCRAȚIE. E nemulțumită pentru că la TV ți se vorbește despre cât de mișto e democrația la noi, în UE, dar în viața de zi cu zi oamenii văd că PSD, PNL, USR, UDMR votează la comandă orice mizerie care e cerută din afară. Că nu există nicio democrație. Că există doar "să trăiți", "executăm", "stăm capră", etc.

      Lumea (românul) e nemulțumit pt că taxele cresc pt prostul de rând în schimb se dau deduceri de miliarde pt multinaționale, pentru refugiați, pentru, pentru, pentru, pentru ... TOATĂ lumea, mai puțin pentru român! 

      Lumea e nemulțumită de statulul de colonie pe care-l are România, de țară în care dacă ești român și încerci să ridici capul, ajungi la pușcărie pentru orice mizerie dar dacă ești străin (de-ăla bun) pleci cu buzunarele pline. 

      Lumea e nemulțumită de diktactele venite de la UE: cu vaccinarea, certificate de carbon, distrugerea mineritului, distrugerea sectorului energetic și al industriei, cu taxele și suprataxele pe centralele de apartament care vor urma, etc. Lumea simte că nivelul de trai se prăbușește, cu largul concurs la UE și al executanților din România, în timp ce opinia sau doleanțele omului de rând sunt COMPLET ignorate. 

      Discrepanța dintre propagandă și realitate crește la nivel astronomic! De-asta e nemulțumită lumea. 

      Pai atunci sa ramanem cu coalitia asta infecta,ca fac treaba buna!poate ca pur si simplu atat meritam.ps: ceasca nu a fost in pat cu rusia,ca daca era,nu-l mai impuscau.

    Dacă actuala putere politica făcea treaba BUNĂ, nu trebuia să-i fie frica de AUR

    le e frica ca vor trebui sa migreze... ce bucurie cu pnl psd la 12% impreuna si aur si usr la 20+% fiecare.

    hai cu alegerile  

    Partidele extremiste din România sunt PSD, PNL și USR. Acestea sunt partide dictatoriale care guvernează de 30 de ani România în folosul oligarhiei străine.

    În viziunea partidelor extremiste PSD, PNL și USR românul e bun doar pentru plătit taxe, șters la poponeț străinii și executat comenzi în genunchi. Iar toți banii colectați de la româul de rând sunt folosiți pentru îmbogățirea oricărui străin (american, neamț, ucrainean - ăsta primea ajutor dublu față de pensie medie, etc). 

    NU EXISTĂ democrație. Dovezi se regăsesc ZILNIC prin de legile votate pe repede înainte de PSD-PNL-UDMR-USR, după comezi venite din afara țării, de vânzare de resurse, scutiri de taxe pentru multinaționale, inclusiv mizeriile care urmează să fie legiferate "15 minute cities", "PLX 145 cu Observatorul copiilor" și pregătirea terenului pt Barnevernet-ul românesc, "legile educației" care tâmpesc copiii. 

    Oamenii protestează împotriva legilor respective, decidenții politici PSD-PNL-UDMR-USR sunt informați de către cetățeni (prin SMS-uri, emailuri) să nu voteze așa ceva ... iar decidenții nici nu-i bagă în seamă!!! 

    Tuta blonda confunda democratia cu securismul care i-a propulsat la guvernare pe ei, hotii hotilor din PNL si pe partenerii lor mafioti din PSD, asa ca percepe cresterea substantiala a lui AUR in sondaje, drept o amenintare asupra guvernarii lor, bazata pe mafie si clientelism politic, dar mai ales pe furturile masive din banii publici!

    etichete , lozinci , sabloane = raluca turcan

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb