BURSA Analytics

Randament de 4,45% pentru acţiunile Arobs

F.D.
BURSA Analytics / 26 august

Randament de 4,45% pentru acţiunile Arobs

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 - 22 AUGUST 2024

Compania îşi va prezenta rezultatele aferente celui de-al doilea trimestru la finele acestei săptămâni

Titlurile companiei de IT Arobs Transilvania Software au înregistrat un randament de 4,45%, în perioada 14 - 22 august, în raport cu moneda euro, clasându-se în topul celor mai mari zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Este o mişcare de revenire după declinul de la începutul lunii, în ton cu scăderea pieţelor internaţionale, Arobs fiind printre puţinele acţiuni de al BVB ce au recuperat complet deprecierea bruscă din urmă cu trei săptămâni. În plus, creşterea se manifestă înainte ca dezvoltatorul de software să îşi publice rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru, în data de 30 august, ceea ce poate sugera că există aşteptări ca societatea să aibă rezultate bune.

În această perioadă, compania derulează un program de răscumpărări de acţiuni proprii, achiziţii care, de asemenea, susţin cotaţia titlurilor societăţii de IT la BVB.

Fondul de pensii AZT Viitorul Tău şi BERD au intrat în acţionariatul companiei

În luna iulie, fonduri de pensii administrate de Allianz şi BERD au intrat în acţionariatul companiei, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital, prin care Arobs a vândut 174,3 milioane de acţiuni noi, alături de 56,5 milioane de acţiuni existente, aflate în posesia fondatorului Voicu Oprean. Pachetul deţinut de fondurile Allianz echivala cu aproape 10% din societate, la finele lunii iulie, din care pachetul controlat de fondul de pensii obligatorii AZT Viitorul Tău reprezenta 9,77% din drepturile de vot ale Arobs.

În urma majorării de capital Arobs a atras 28,7 milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi, în mare parte, pentru a sprijini strategia de achiziţii a companiei.

În a doua parte a lunii mai, Wood & Company a menţinut recomandarea de "Cumpărare" pentru acţiunile companiei, cu un preţ de 1,43 lei pentru următoarele douăsprezece luni, potrivit unei analize publicate pe portalul BVB Research Hub. Ţinta de preţ este cu circa 50% peste cotaţia de închidere a acţiunilor AROBS, de 0,944 lei.

Pentru primele trei luni ale anului, Arobs Transilvania Software a raportat o cifră de afaceri de 105 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă perioada similară a anului trecut şi un profit net de 7,8 milioane de lei, în scădere cu 44%.

Fondatorul Voicu Oprean deţinea în mod direct, la finele lunii iulie, 50,6% din compania de IT, a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproape un miliard de lei.

Indici - apreciere de 2,26% pentru BET

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 2,26%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 2,03%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 2,17%, în perioada 14 - 22 august.

Carbochim - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Carbochim se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 14 - 22 august, cu o creştere de 7,61%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile MedLife, cu un randament de 7,26%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile One United Properties, ce au urcat cu 5,72%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 8,4% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 14 - 21 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 8,4%. Titlurile Active Dinamic s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 3,14%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI Piscator Equity Plus, care au urcat cu 2,45%.

Bitcoin a avut o creştere de 4,74%, în perioada 14 - 22 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 0,34%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb