RAPORT ERNST & YOUNG Abilităţile şi competenţele necesare viitorilor lideri în afaceri se schimbă

F.A.
Comunicate de presă / 22 noiembrie 2012

Organizaţiile performante sunt mult mai susceptibile a-şi descentraliza operaţiunile pentru a concura într-un mediu de afaceri globalizat, conform noului raport Ernst & Young, arată un comunicat remis redacţiei.

În urma unui sondaj în rândurile a 600 de executivi din întreaga lume, studiul "Paradigm shift: building a new talent management model to boost growth"

dezvăluie că aceste organizaţii acordă libertate mai mare de luare a deciziilor în cadrul relaţiilor de raportare directă (49%, comparativ cu 35% dintre organizaţiile slab performante chestionate) şi redefinesc rolurile într-un mod mai deschis şi mai flexibil (46% faţă de 34%).

Studiul constată că există o lipsă generală de investiţii în managementul talentelor în majoritatea companiilor. În timp ce companiile performante obţin recompense financiare investind mai mult în construirea de echipe talentate şi descentralizând operaţiunile la nivel global, mai puţin de jumătate (45%) spun că obţin eficienţă investind în managementul talentelor pentru a atinge obiectivele financiare. Acest indicator scade la 36% pentru companiile slab performante.

Companiile multinaţionale se străduiesc să pregătească managerii pentru poziţii viitoare de conducere, oferindu-le expunere la diferite arii de business şi medii culturale.

Peter Matthews, Preşedinte Global Learning Ernst & Young, a declarat: "Puţine companii şi-au adaptat abordarea pentru a satisface complexitatea actualului mediu economic şi de piaţă global. Organizaţiile care urmăresc creşterea globală va trebui să investească în dezvoltarea unei strategii eficiente de management al talentelor, care să cuprindă cu succes mai multe zone geografice. Acestea va trebui să schimbe şi să aplatizeze structurile organizatorice tradiţionale; să încurajeze luarea descentralizată a deciziilor, să ţină cont de diversitatea mare de culturi, vârste, medii şi locaţii geografice, precum şi să adopte stiluri de leadership noi şi mai inclusive".

Doar jumătate dintre companiile performante intervievate (54%) spun că deţin o rezervă puternică de talente pentru rolurile viitoare de conducere, comparativ cu 43% dintre companiile slab performante. Respondenţii sunt şi mai puţin optimişti că vor reuşi să găsească lideri cu experienţă şi cunoştinţe suficient de diverse. Doar 45% dintre marii jucători şi 36% dintre cei cu o performanţă mai scăzută susţin că organizaţia lor a abordat aceste aspecte ale dezvoltării resurselor de leadership, în timp ce 43% dintre companiile performante şi 38% dintre cele slab performante sunt de acord că organizaţia lor are un set clar de valori pentru criteriile de calificare a candidaţilor pentru poziţii de leadership.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb