Raport: IBM este lider mondial pe piaţa produselor software de tip portal web

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2009

Firma de cercetare de piaţă "Gartner" a desemnat compania IBM ca fiind lider mondial de piaţă pe segmentul produselor de tip portal şi pe cel al produselor software tip User Interaction Tools, anunţă un comunicat IBM. Clasamentul s-a bazat pe veniturile mondiale totalizate în anul 2008. (Sursa: Gartner, Inc., "Market Share: Application Infrastructure and Middleware Software, Worldwide, 2008," Fabrizio Biscotti, 29 aprilie 2009.)

Creşterea cererii în domeniul medical a contribuit la succesul său pe piaţa produselor software de tip Portal. Peste 6.500 clienţi IBM utilizează produsele software WebSphere Portal îmbunătăţite cu tehnologie Web 2.0. IBM a sesizat o preocupare ridicată pentru noua tehnologie în rândul clienţilor din întreaga lume care activează în domeniul medical, printre aceştia numărându-se mai multe spitale precum Catholic Healthcare West, Children"s Medical Center din Dallas, Healthways, MedStar Health, Memorial Health si Trillium Health Centre. IBM WebSphere Portal este de asemenea utilizat de către patru din primele cinci companii de asigurări medicale americane, de organizaţiile Blue Cross Blue Shield din 33 de state, de peste 30 spitale importante, clinici şi reţele de distribuţie din întreaga lume şi peste 12 site-uri ale furnizorilor de servicii medicale care deservesc peste 20.000 utilizatori fiecare.

"Software-ul de tip portal interconectează toate persoanele implicate, face posibilă comunicarea, colaborarea şi eficienţa proceselor şi promovează un flux de lucru mai bun şi o mai bună transmitere a informaţiilor", a afirmat Benoit Long, vicepreşedinte şi CIO al Trillium Health Centre, un spital din Ontario, Canada, care a dezvoltat mai multe portaluri în ultimii cinci ani. "Conectam mii de specialisti in cadrul locatiilor noastre multiple si ne aflam acum in cadrul procesului de conectare a pacienţilor ce suferă de boli cronice, în special de diabet, şi a furnizorilor lor, prin intermediul portalurilor".

Portalurile IBM au fost bine primite de către sectorul financiar. Acest tip de software de la IBM este folosit de primele zece bănci din lume, de nouă din primele zece bănci din Statele Unite, şapte din primele zece bănci europene şi opt din primele zece bănci din zona Asia-Pacific.

"Tehnologia de tip portal a cunoscut o adevărată explozie multumită combinatiei unice între reducerea costurilor şi experienţa Web ce poate fi atinsă cu ajutorul celor mai noi tehnologii. IBM WebSphere Portal a venit cu inovaţii tip Web 2.0 care au protejat investitiile clienţilor, totul în conditii de securitate şi control maxim", a declarat Larry Bowden, vicepresedinte IBM Portal and Mashups.

Printre clienţii IBM din alte ramuri industriale se numără Abbott Labs, Australian Social Security, Bayer Schering, Bombardier, Border States, College.gov, Isuzu, Finnish Defense, Harley Davidson, Knoxville Utilities Board, Lamborghini, Nissan, the Navy Federal Credit Union, Prudential, Volkswagen, University of London, Yulon Motors si TRI-WEST, o companie specializată în podele. Printre clientii IBM care utilizează IBM WebSphere Portal pentru sisteme IT bazate pe arhitecturi orientate pe servicii se numără Administratia Drumurilor din Suedia cu sediul in Stockholm si Atlas Air Worldwide Holdings of Purchase, din New York.

"Produsele software de tip portal şi Web Content Management de la IBM au ajutat Slumberland să supravieţuiască şi să se dezvolte într-o economie plină de provocări," a spus Jamie Page, Director Information Services în cadrul Slumberland, o companie cu sediul in Minnesota avand afaceri in 10 state. Era necesară găsirea unei metode mai bune de comunicare între sediul general al companiei Slumberland şi cele peste 100 magazine ale sale dispersate din punct de vedere geografic.

Comunicarea se baza pe apeluri telefonice, faxuri şi servicii poştale dar acele metode prezentau inconveniente şi erau în unele situaţii scumpe. Pe lângă posibilitatea unei comunicări mai bune, Slumberland avea nevoie de un portal Web care să permită agenţilor din magazine să acceseze informaţiile şi aplicaţiile importante ale companiei.

Utilizând IBM WebSphere Portal, Slumberland a dezvoltat un portal intranet care permite transmiterea mesajelor corporaţiei de la sediul său central către magazine. Permite de asemenea accesul de către angajaţi a mai multor aplicaţii ale companiei. Slumberland a instalat totodată şi aplicaţia Web Content Management oferită de IBM care functionează precum o bază de date web pentru portal. În plus, clientul rulează şi IBM Lotus Sametime pentru utilizarea mesageriei în timp real.

Prin instalarea produselor software furnizate de IBM, compania Slumberland şi-a modificat modul în care îşi desfăşura activitatea, permiţând un flux de muncă automatizat şi update-uri aduse software-urilor vitale. Magazinele beneficiază de o comunicare mai rapidă şi simplificata intre magazinele sale, de o reducere a consumului de hartie precum si a costurilor operationale. Functiile pentru serviciile proprii in cadrul portalului reduc numarul apelurilor catre departamentul de asistenta al corporatiei şi permit fiecărui magazin realizarea unei conectari personalizate la intranet pentru fiecare magazin, prin intermediul unei interfete usor de accesat şi de utilizat.

Cel mai important lucru este acela ca Slumberland a creat o baza pentru toate aplicatiile si activitatile ulterioare care vor utiliza software IBM.

Versiunea 6.1 a software-ului IBM WebSphere Portal este concepută să combine informatii intr-un mod securizat atât de la companii cât şi din mediul Web. Noul produs software are proprietati Web 2.0 care permit utilizatorilor sa fie mai eficienti şi să găsească informaţii mai rapid. Optiunea sa de live text permite unui utilizator sa acceseze un text - in contextul procesului utilizat - si sa gaseasca informatiile necesare referitoare la jobul respectiv. De exemplu, atunci cand un agent de vanzari acceseaza adresa unui client, poate apărea o hartă cu informatii şi instructiuni sau, in momentul accesării numelui unei persoane, o carte de vizita electronică.

IBM a prezentat o nouă ofertă numită Industry Toolboxes for WebSphere Portal care pune la dispozitie un forum de resurse pentru clienti si parteneri, pentru a oferi o consiliere de cea mai bună calitate pentru diferitele provocari cu care se confrunta fiecare ramură industrială. Aceasta abordare verticala se aliniaza modului in care clientii achizitioneaza produse IT in prezent.

Pe lângă utilizarea sa de către organizatiile care activează în domeniul medical, financiar sau asigurări, IBM WebSphere Portal este popular şi in rândul guvernelor din intreaga lume. IBM WebSphere Portal este utilizat de catre guvernele fiecarei tari din grupul G8, de catre 10 din cele 16 ţări din orientul Mijlociu, de către 22 state americane si 40 de organizatii federale din S.U.A. Potentialii clienţi IBM pot experimenta cea mai noua versiune a software-ului WebSphere Portal prin intermediul IBM Lotus GreenHouse, un site web unde orice utilizator se poate inregistra pentru a testa produsele IBM WebSphere Portal, noul Mashup Center, Lotus Connections, Lotus Forms, Lotus Quickr si Lotus Sametime. Acesta oferă clientilor o metodă sigură şi facilă de evaluare a acestor produse fără ca aceştia să le instaleze pe propriile sisteme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb