RAPORT POZITIV, DATE ALARMANTE Zeci de mii de reacţii adverse la vaccinurile anti-Covid

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 11 ianuarie 2023

Zeci de mii de reacţii adverse la vaccinurile anti-Covid

41.486 de reacţii adverse au fost raportate oficialităţilor în perioada 27 decembrie 2020-31decembrie 2021, potrivit unui raport întocmit de CNCAV Dintre acestea, 11.208 privesc tulburări ale sistemului nervos, 7781 - tulburări scheletice şi ale ţesutului conjunctiv şi 2957 - tulburări gastrointestinale

Numărul raportat al reacţiilor adverse la vaccinul anti-Covid a fost uriaş, potrivit raportului întocmit pentru perioada 2020-2022 de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

"De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi până la sfârşitul anului 2021, au fost clasificate 19.716 cazuri ca reacţii adverse post vaccinare (RAPI) dintre care 17.567 (89.1%) au avut manifestări generale. Din aceste cazuri, 16.621(84.3%) au fost raportate în sistemul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) şi 3.093 (15.7%) au fost raportate către Institutul Naţional de Sănătate Publică", se arată, la pagina 28, în raportul citat.

Cu toate acestea, imediat, la pagina 29, este publicat un tabel din care reiese că numărul total al reacţiilor adverse raportate în perioada 2020- 31 decembrie 2021 este de 41.486, adică o diferenţă de aproape 22.000 de reacţii adverse.

În top trei al reacţiilor adverse se situează tulburări generale şi la nivelul locului de administrare - 13.768, tulburări ale sistemului nervos - 11.208 (din care cefalee - 7662) şi tulburări scheletice şi ale ţesutului conjunctiv - 7781. Tulburările gastrointestinale, cu 2957 de raportări ocupă locul al patrulea, iar top cinci este încheiat de anxietate - 2294 raportări.

"Din rândul cazurilor RAPI cu manifestări generale în baza documentelor medicale şi a investigaţiilor efectuate, cele mai importate cazuri au fost diagnosticate cu raport:

- manifestări aparat cardio-vascular: 10 cazuri cu miocardită, 4 cazuri cu pericardită şi un caz cu mio-peridardită;

- tulburări hematologice: 16 cazuri cu manifestări trombotice, 1 caz citoliză hepatică, 1 caz purpură trombocitopenică;

- sistem nervos: 16 cazuri paralizie facială, 2 cazuri neuropatie senzitivă, 1 caz paraplegie flască şi 1 caz sindrom Guillain Barre;

- sistem imunologic: 424 cazuri cu reacţii alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic", arată experţii CNCAV.

Documentul citat include şi rata reacţiilor adverse la 1000 doze de vaccin, iar datele prezentate arată că vaccinurile Pfizer şi Astra-Zeneca - primele care au apărut în pandemie - prezintă cele mai mari procente de reacţii adverse. Cele mai afectate persoanele de reacţiile adverse sunt cele cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, ratele oscilând între 8,5 şi 17 pe diferite categorii de vârstă, conform raportului CNCAV.

Datele din documentul respectiv au atras atenţia lui Bogdan Oprea, fost specialist în comunicare la Ministerul Sănătăţii, care a scris pe pagina sa de Facebook: "Câteva remarci personale la o simplă răsfoire a unor pagini din acest document-etalon pentru nivelul dezastruos în care s-a organizat campania de vaccinare anti-COVID-19 şi comunicarea instituţiilor Statului Român în această criză pandemică.

(1) Ca ridicolul să fie clar din capul locului raportul de activitate poartă titlul "ROVACCINARE MISIUNE ÎNDEPLINITĂ" (...). Ce consideră Statul Român drept o "MISIUNE ÎNDEPLINITĂ", cu majuscule şi de pus în titlu? Aflăm fix la coada raportului, într-un jos de pagină, înainte de capitolele de anexe, o activitate care a implicat mii de angajaţi ai statului, de la cel mai înalt nivel central, desfăşurată pe durata a mai bine de un an, care a dus la vaccinarea a 41,85% din populaţie (pag. 88), mult sub jumătatea populaţiei.

(2) Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autorităţile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă şi s-o muşamalizeze: raportările de efecte adverse (credeţi-mă, ştiu ce vorbesc când fac referire la muşamalizare, şi din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, ianuarie - martie 2021, şi din ulterioare experienţe medicale personale legate de vaccinare). Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacţii adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceştia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autorităţile şi CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au minţit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetăţeni (căutaţi declaraţiile lor, este plin internetul de ele). Ce aflăm astăzi din raport? Că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecţiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacţii alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic. (pag. 30) Câţi dintre aceşti oameni, repet, nu cifre, au murit? Câţi au rămas bolnavi şi cu sechele pentru tot restul vieţii? Câţi au beneficiat de analize medicale şi tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităţilor care vorbeau doar despre beneficii şi care muşamalizau cazurile de efecte adverse? De câţi aţi avut grijă şi în ce fel, domnilor şi doamnelor de la Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19?".

Din materialul CNCAV observăm că lipsesc raportările pentru anul 2022, ceea ce arată că numărul reacţiilor adverse la vaccinurile anti-Covid 19 poate fi mult mai mare, mai ales ţinând cont că documentul ia în calcul raportările imediat post-vaccinare (între 1 şi 14 zile), şi nu spune nimic despre raportările ulterioare ale cetăţenilor care, în urma vaccinării, s-au trezit cu activarea unor boli autoimune despre care nu ştiau înainte sau alte boli ale organelor interne ori ale sistemului osos. Multe dintre aceste persoane, deşi au făcut imediat legătura între vaccin şi apariţia bolilor respective (la o lună-două de la primirea dozei de rapel), nu au raportat acest lucru către instituţiile competente, iar aceste date lipsesc din materialul cu care se laudă echipa CNCAV.

În ceea ce priveşte comunicarea, CNCAV arată că multe dintre informaţiile prezentate de acest organism în pandemie au fost diseminate prin intermediul internetului şi al reţelelor de socializare.

"România a înregistrat, în ianuarie 2022, aproximativ 16,79 milioane de utilizatori de internet, reprezentând 88% din populaţie. Totuşi, 12% din populaţie a rămas în offline. De asemenea, în 2022, numărul de utilizatori de reţele sociale a crescut până la 13,3 milioane, reprezentând 69,7% din populaţia României. (...) Încă de la inceputul anului, pagina de Facebook a prezentat interes şi a generat o interacţiune de până la 7,2 milioane de utilizatori unici într-o lună şi până la 2,7 milioane de utilizatori unici într-o săptămână. Impactul generat de postările publicate pe pagina #ROVACCINARE a fost de până la 9,7 milioane în 28 de zile şi până la 6,1 milioane de unici utilizatori într-o săptămână", se precizează în documentul citat.

Datele de mai sus combinate cu procentul scăzut, de 41,85% (la 2 februarie 2022), al populaţiei vaccinate (7.942.201 persoane vaccinate - din care 7.822.091 persoane vaccinate cu schema completă), demonstrează că întreaga campanie pro-vaccinare, derulată pe parcursul ultimului trimestru al anului 2020 şi pe parcusul anului 2021 şi pentru care guvernele Orban şi Cîţu au alocat 200 milioane lei unor trusturi mass-media, sumă la care se adaugă şi banii alocaţi pentru difuzarea mesajelor oficiale pe reţelele de socializare Facebook, Tik-tok, Twitter, pe site-urile de internet şi pe Youtube, a fost un eşec pentru care nu este tras nimeni la răspundere.

Pfizer a influenţat unele acţiuni de cenzurare din partea Twitter în pandemia Covid 19

Compania Pfizer, prin intermediul doctoroului Scott Gottlieb, a influenţat deciziile de moderare a conţinutului unor mesaje transmise prin Twitter în privinţa imunităţii acordată de vaccinurile anti-Covid, arată noile fişiere Twitter puse, ieri, la dispoziţia publicului de Elon Musk, noul CEO al reţelei de socializare, potrivit reporterului Alex Berenson, citat de site-ul opindia.com.

Potrivit sursei citate, în 27 august 2021 Scott Gottlieb a semnalat un tweet al pediatrului american Brett Giroir, care punea la îndoială eficacitatea vaccinului Covid-19: "Acesta este genul de lucruri care sunt corozive. Aici el trage o concluzie radicală dintr-un singur studiu retrospectiv din Israel, care nu a fost revizuit de colegi".

Brett Giroir a fost şeful Food&Drug Administration (FDA) - în perioada 6 noiembrie 2019-17decembrie 2019, agenţie federală a cărei conducere a fost deţinută anterior (între 11 mai 2017 şi 5 aprilie 2019) de Scott Gottlieb. 

"Acum este clar că imunitatea naturală COVID-19 este superioară imunităţii la vaccin, de către ALOT. Nu există nicio justificare ştiinţifică privind necesitatea vaccinării persoanelor care s-au infectat anterior cu Sars-Cov 2. Directorul CDC şi Preşedintele SUA trebuie să ia în considerare aceste dovezi. Dacă nu există infecţie anterioară? Răspunsul e simplu: vaccinează-te!", a fost mesajul transmis de Brett Giroir pe Twitter în august 2021.

Acest mesaj i-a atras atenţia lui Scott Gottlieb care a afirmat că tweet-ul respectiv ar putea afecta vânzările vaccinului anti-Covid produs de Pfizer.

"Acest tweet va ajunge să devină viral şi să ducă la ignorarea ştirilor privind vaccinul", a scris Gottlieb într-un e-mail adresat luiTodd O'Boyle, directorul senior de politici publice al Twitter la acea vreme, potrivit lui Alex Berenson.

Berenson arată că, după primirea mesajului lui Gottlieb, Todd O' Boyle l-a transmis echipei "Strategic Response" a Twitter, dar nu a menţionat că expeditorul iniţial avea un interes financiar în a elimina tweet-ul lui Giroir, deoarece Scott Gottlieb era membru al Consiliului de Administraţie al Pfizer.

"Scott Gottlieb nu este doar un membru al consiliului de administraţie al Pfizer. El este unul dintre cei şapte membri ai comitetului executiv al consiliului de administraţie şi şeful comitetului său de reglementare şi conformitate, care supraveghează «conformitatea cu legile, reglementările şi procedurile interne aplicabile activităţilor de vânzări şi marketing de produse farmaceutice»", a precizat Alex Berenson.

În ciuda avertizării trimisă, în nume personal, de reprezentantul Pfizer, deşi echipa Twitter nu a găsit nicio încălcare a regulamentului, "a semnalat tweet-ul lui Giroir, punându-i eticheta «mesaj înşelător» (n.red. - misleading) şi împiedicând aproape pe oricine să-l vadă. (...)Tweet-ul rămâne în continuare etichetat drept înşelător, chiar dacă mai multe studii mari au confirmat adevărul spuselor lui Giroir", susţine Alex Berenson.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Se scrie de o rata de 8-17 efecte adverse la 1000 de doze. Raportul important este cel de efecte adverse grave. Acesta se stie de la institutii medicale de supraveghere extrem de serioase (Elvetia, Germania)... raportul este de circa 1 la 800 de vaccinati (in medie au peste 2 doze, peste 2.5 doze).

    Iar efectele adverse grave sunt acelea care afecteaza sanatatea intr-un mod in care este necesara interventia medicala pentru refacerea ei: de ex, spitalizarea a cel putin cateva zile, tratament medicamentos, chiar mai grav, interventie chirurgicala (cheaguri, AVC, etc), sau chiar decesul. 

    1 din 800 de vaccinati afectat GRAV este inacceptabil, este o crima in masa. In realitate, vaccinurile mRNA au fost mai grave decat varianta Delta. 

    1. De-a lungul anului 2021 si 2022 am raportat (atunci cand mi-a fost permis de gazda) analiza efectelor adverse

      22 nov 2022: 6199 efecte adverse grave la 6,116 milioane vaccinati. Deci 1 caz la 987 de vaccinati. Ce este și mai înspăimântător este că se știe că rata de raportare este mult inferioară cazurilor reale. Chiar și dacă un caz din trei rămâne neraportat, ajugem la cel puțin 1/500 de vaccinați care suferă în urma actului medical. Teribil. 

      (mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2022, 09:38) 

      Iar aceasta stire oficiala, din presa mainstream, imi confirma inca o data observatiile pe care le tot public de peste un an privind efectele adverse pe baza datelor medicale ale unor institutii precum agentia nationala elvetiana pentru siguranta medicamentelor sau cea germana.  

       

      Luând raportările din Elvetia de efecte adverse grave și împărțind la numărul de vaccinați cu cel puțin o doză putem observa un fenomen de creștere a frecvenței apariției acestor efecte, cel mai probabil datorat și boosterelor.  

       

      Iata ce va prezentam in dec 2021, si chiar pe 18 feb 2022, numarul de efecte adverse grave (populatia vaccinata doar cu vaccinuri mRNA, 2/3 Moderna, 1/3 Pfizer).  

       

      6006 din 6,120 mil => 1 din 1000 vaccinati sufera un efect advers grav pana in aug 2022  

      4685 din 6,103 mil => 1 din 1300 vaccinati feb 2022  

      3630 din 5,853 mil => 1 din 1600 vaccinati 23 nov 2021  

      3396 din 5,750 mil => 1 din 1700 vaccinati  

      2978 din 5,646 mil => 1 din 1900 vaccinati  

      2601 din 5,430 mil => 1 din 2100 vaccinati  

      2161 din 5,020 mil => 1 din 2300 vaccinati  

      1838 din 4,765 mil => 1 din 2600 vaccinati 10 aug 2021 

      Sursa datelor: Agentia Nationala Elvetiana swissmedic ch  

      Care este lista de efecte adverse considerate grave conform Agentiei Nationale Elvetiene swissmedic ch?

      Orice afecțiune care îndeplinește unul dintre următoarele criterii (sursa Swissmedic ch)

      Criteria for a serious adverse reaction to a drug or vaccine: 

      Death 

      Life-threaten ing 

      Hospitalisation or prolongation 

      Persistent damage or disability 

      Congenital anomaly

      Medically important / temporary severe impairment (medical intervention required) 

    The Genocid must go on! Aviz amatorilor care vor sa-si incheie rapid socotelile cu viata! Pt ca, din acest punct de vedere, serurile anti-Covid s-au dovedit extrem "de sigure si de eficiente" pt calatoria in Lumea Ailalta! Si pe deasupra, sejurul e gratis, mai trebuind doar Cimitirol, Lopatin si Gropanol!

    Misiune îndeplinită:)

    Câți or fi avut diferite efecte adverse, dar nu le-au raportat, Dumnezeu cu mila. 

    Ar trebui făcut un colaj al tuturor minciunilor și inepțiilor debitate de propagandistii sinistri ai vaxului experimental în perioada de tristă amintire. 

    Măcar un top 10 pentru că aberațiile au fost prea multe. 

    Și nu numai la noi. 

    Cea mai mare monstruozitate a propagandei isterice provax a fost din punctul meu de vedere bradul de Crăciun de la Palatul Copiilor parcă, împodobit cu seringi și doze de vax. 

    Unii înțepați s-au ales și cu beneficii în urma semnării formularelor de consimțământ. 

    Au mâncat mici gratis la Obor :)) 

    Încă ceva. Posibilele decese din cauza vaxului mântuitor nu sunt trecute la efecte adverse.

    Asta nu înseamnă că pot fi negate mortile cauzate direct si exclusiv de virus.  

    1. dar de mortile produse de dobitocii care au intubat nevinovati si iau omorit ati uitat, ca asta nu raporteaza nimeni....nici presa nici politicienii, sau prin camerele hiperbare, sau presiunea enorma de oxigen industrial reglate de novicii care intubau oamenii si le explodau plaminii.....sigur numarul acestor morti ghinionisti incaputi pe mina unor novici, prin grija autoritatilor politice, este mai mare decit al mortilor de gripa Covid___???dar cine sa dezvaluie lucruri adevarate, genociduri...lumea politica mincinoasa si hoata???

      Nu o să avem niciodată un răspuns la ipoteza asta. Nu se poate dovedi nimic. Oricum e prea târziu.

      Un singur gest de minimă reparație morală ar putea fi făcut de propagandistii inteparii cu vax și de cei care au demonizat pe antivaxeri. 

      Să-și ceară scuze. Oricum, pentru marea majoritate a acestora, este un act imposibil. Trebuie să ai caracter pentru așa ceva.

      Să aud și eu măcar pe unul dintre ei să spună ca Tudor Postelnicu în 1990: "Am fost un dobitoc" :) 

    41486 de reactii adverse la 15 milioane de doze de vaccin administrat = adica 0.27 %

    e grav  

    dar luati orice medicament si veti vedea ca toate produc reactii adverse intr-un anumit procent  

    chiar si banala aspirina  

    nu exista pastila magica fara reactii adverse sau riscuri = la fel pentru vaccinuri sau alte interventii medicale .

    1. Ce bine era daca puteam sti ce s-ar fi intamplat cu pacientii daca nu s-ar fi administart acele 15 milioane de doze.

    Si totusi acel vaccin se pare ca a oprit covid-ul. Cealalta intrebare pe care nu si-o pune autorul, e cati oameni mai mureau de covid daca nu aveam acest vaccin, cat mai stateam in carantina si cate pagube economice mai sufeream?

    Au fost efecte secundare asta e trist dar de exemplu cei ce au avut miocardita au fost tineri si destul de mediatizati si si-au revenit toti dupa cateva zile.

    Vaccinul ARN messanger pe care-l critica autorul a fost creat in primul rand pentrua a trata cancerul(celulele canceroase nu sunt atacate de sistemul imunitar, dar acest ARN messanger instruieste sistemul imunitar sa atace celulele canceroase, exact ca si la covid). Poate ca nu e un vaccin perfect dar a oprit covidul, si daca opreste si cancerul, mna tot vor fi gica contra. 

    1. covidul l-a oprit nea Putin, ca si vaccinarea, ca astea merg mana'n mana, Fara el, erai la doza 7 azi. Ma rog, fusesei...

      Vaccinul nu a oprit nimic, s-a ajuns la imunitatea de grup, dar unii au ramas setati. A facut ceva vaccinul a luat miliarde de dolari de la toate tarile, asta este sigur.

      Corect. Putin a oprit covidul.

      Putin a fost mai tarziu, peste vreun an. Pandemia s-a diminuat si apoi oprit odata cu aparitia si administrarea vaccinului. Noi personal avem in familie un deces de covid, si mai am 2 cunostinte care au fost foarte grav in spital cu covid(plamanii afectati cu scuipat sange etc.), dar nu cunosc pe nimeni sau macar auzit pe cineva sa fi patit ceva de la vaccin. Reactii secundare am avut si eu ca la o raceala pentru cateva zile dar n-am auzit pe cineva cu ceva grav, mai mult teoria conspiratiei. Vedeti ca nici aici nu e nimeni care sa fi vazut /patit sau macar auzit de vreo reactie grava la vaccin.

      Tu ori esti prost ori incerci sa prostesti si pe altii!

      Sau poate ca e un alt efect grav al vaccinarii!  

      Cand a fost creata isteria mai mare, ca iata a venit un al 4- lea val al imbolnavirilor? Fix intre noiembrie 2021 - februarie 2022!!!!!! Oare nu atunci au introdus cele mai Drastice Masuri toate tarile, inclusiv Romania, ca nu mai puteai intra nici la mall, nici in institutii , niciunde ,daca nu erai vaccinat sau testat cica la zi? Chiar asa ai uitat domnule doctor triplu vaccinat! sau si tu esti vaccinat cu apa de gura , ca si gheghita,arafat, klaus si altii. 

      Oare nu in noiembrie 2021 PNL+USR+UDMR a incercat sa bage legea Vaxinarii OBLIGATORII??? Oare chiar asa crezi ca toti suntem prosti ! In ianuarie 2022 in Germania si Austria vroiau sa introduca vaccinarea OBLIGATORIE prin Parlament! 

      Daca nu incepea razboiul, tu erai vaxinat cu doza 7 acum, daca mai scapai dupa a 4-a!

      Lasa postarile aiurea! 

      Ce legatura ati facut voi intre covid si putler? Poate ca a asteptat sa se termine cu covidul la ei si apoi a invadat poate fi o legatura dar restul sunt doar teoria conspiratiei.

      A oprit covidul,pe ce planeta traiesti

    Cine a contestat siguranta si eficienta vaccinurilor era considerat adept al conspiratiilor in 2020, 2021, 2022, discreditat si cenzurat.

    In 2023 insa, aceste reactii adverse sunt doar o simpla statistica medicala, care face parte din studiile clinice de faza 4, numite si 'post-marketing' dupa autorizarea si punerea pe piata a unui medicament, vaccin, dispozitiv medical, etc. 

    Nimic nou sub soare din punct de vedere stiintific, intrucat prin definitie, orice medicament are reactii adverse si prin lege trebuie sa treaca prin studii de faza 4 (a se vedea pagina web a ANMDM).

    Pacat insa ca cei care au indraznit sa spuna lucrurilor pe nume in 2020-2022 au fost atat de agresiv atacati din toate partile: mass-media, autoritati, simpli cetateni si chiar colegi de breasla. 

    Sosoaca a fost singura care s-a luptat pt romani, altfel s-ar fi făcut în RO toate abuzurile posibile pe perioada pandemiei. Poate și cu cei din AUR. Ambii merita mai multa atenție. Avem o sansa la vot! Restul au fost niște trădători.Acum apare adevărul? Nu dezgropam și morții? Ăia sigilați.

    1. Da,a avut mare dreptate,mai ales in ceea ce priveste infertilitatea pe trei generatii

      Sunt 3 generatii de femei fertile ce au fost afectate de vax.

      da am observat si noi ca nu s-a mai nascut nici un copil de atunci...

    Luați cifrele alea , le imultiti cu minim 1000 și vă apropiați de realitate

    sel ectia Naturala, isi face treaba. Ca intotdeauna :-)

    E plin de oameni cu solzi pe spate si antene 5G implantate dupa ceafa, plus cipuri micro in vena stanga de sub cot. Atentie cum mergeti pe strada ca pot aparea interferente. Cei care nu s-au vaccinat au scapat de toate astea, noi restu patimim ce sa facem. Acuma mi-am reglat antena mai la stanga sa prind viteza mai buna.

    Inca ceva, nu mai trebuie sa mergeti la medic cand va imbolnaviti, doar niste ceaiuri din plante e de ajuns+ de 10 ori timp de 40 de zile rugaciuni din 3 carti diferite. Sigur nu apar reactii adverse. 

    1. Ai sa mori de la vaxxul covid istetule

    Pun si eu intrebarea.Toate aceste reactii adverse ce se vehiculeaza sunt sigure cauzate numai de vaccinul Covid.??? Eu personal nu cred. Asta pe deoparte,.Pe urma hai sa vedem ce s-a intamplat in toate tarile din Europa.si chiar in alte tari din lume. Exista aceste statistici facute ??? Aud printre comentarii vorbind de senatoarea Sosoaca.Intrebarea e, ce a avut Sosoaca la baza privind afirmatiile facute.Face parte din grupul Nostradamus ?? Hai sa fim seriosi si sa lasam Oamenii de Stiinta si profesionisti ai lumii,la care si ei au doar o anumita probabilitate in afirmatii,dar mult mai aproape de adevar. PS.Lasati-o pe Sosoaca.

    1. S-au facut. Citeste si comentariile. Rezultatele sunt mai rele decat in Romania ceea ce inseamna ca in Romania raportarile au fost blocate de medici si de sistem.

    Si eu am efecte adverse dupa 4 doze . Penru a scapa de efecte am nevoie de pastile ANTIVIAGRA .

    1. Se recomandă doza 5. :)

      Semnat

      Un grup de boosteritze 

      da, bine... rigor mortis la sculament

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb