Rareş Bogdan, despre suprataxarea veniturilor: "Raportarea la salariul preşedintelui este una greşită"

D.T.
Politică / 30 aprilie 2023

Rareş Bogdan, despre suprataxarea veniturilor: "Raportarea la salariul preşedintelui este una greşită"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat astăzi, despre suprataxarea veniturilor, discutată în coaliţia de guvernare, că această raportare la salariul preşedintelui este una greşită, potrivit Agerpres.

"Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani mai mulţi bani decât preşedintele, în ultimii ani chiar de trei ori mai mult", a mai spus el, arătând că nu trebuie să îi taxăm suplimentar pe cei care îşi asumă riscuri, oameni de afaceri sau cei care doresc să aibă mai multe joburi. El a mai arătat că este extrem de grav să există pensii cumulate la CCR sau pensionari din Ministerul Public, care au 120.000 de lei, adică 25.000 de euro.

"Nu trebuie să îi taxăm suplimentar pe cei care îşi asumă riscuri, oameni de afaceri sau cei care doresc să aibă mai multe joburi. Eu cred că această raportare la salariul preşedintelui este una greşită, în SUA, şefii de la Microsoft, Amazon, nu sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Biden sau cât a câştigat Donald Trump aşa cum nu cred că cei de la Peujeot, de la Renault sau alte companii franceze puternice sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Macron", a spus Rareş Bogdan despre suprataxarea veniturilor care depăşesc salariul şefului statului.

El a precizat: "Această raportare la salariul preşedintelui arată un mod de gândi care nu cred că este bazat pe competitivitate şi ceea ce înseamnă capitalism real".

"Eu am spus că trebuie să găsească colegii de la Ministerul de Finanţe, Justiţie, Ministerul Muncii o soluţie constituţională, pentru a nu cădea, ca şi la impozitarea pensiilor speciale, la controlul de constituţionalitate, pe o sesizare făcută de Avocatul Poporului. O soluţie care să stea în picioare din punct de vedere juridic", a mai spus eurodeputatul.

Rareş Bogdan a menţionat că este destul de grav că "la ANRE, la ANCOM, la ASF (..) există salarii, venituri lunare de 12 - 14.000 de euro".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "cei de la Peujeot":-)

    capitalismul real lasat de izbeliste e crud / dur.

    s c cret  

    Delirant! Mi-e greu să cred că acest individ e om politic!? De ce aduce el în discuție mediul privat! A propus cineva asta? Nu cred!

    Parca era vorba de pensiile si salariile de la stat si nu la privat. La privat trebuie sa ai performanta, pe cand in multe locuri la stat ajunge daca ai limba lunga sau esti ruda cuiva.

    Doar la stat. Si mai ales cine are si pensie speciala si salariu de bugetar special(cu pile ca fii sigur ca numai asa intri chiar si la nivelele mici)

    Privatii sa dea venituri cat pot de mari. E vorba de presiunea asupra bugetului a acelor pensionari speciali care iau joburi exclusiv cu scopul de a exploata sistemul sa mulga sume impresionante de la buget de multe ori fara sa faca nimic, sau mai nimic.

    Cred a e o neintelegere.E vorba de bugetarii care au salarii enorme.Particularii patesc pe fiecare dupa cat realieaza.Treaba lor.

    Cine oare a votat caricatura rares

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb