RASDAQ Plus de 4,95% pentru "Armax Gaz" Mediaş

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 martie 2011

Plus de 4,95% pentru "Armax Gaz" Mediaş

Acţiunile producătorului de echipamente pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX) au mai înregistrat, ieri, o apreciere de 4,95%, la 0,163 lei/acţiune, după ce în ultimele două şedinţe de tranzacţionare ale săptămânii trecute, au crescut cu 0,6% şi respectiv 2,91%.

În total, au fost tranzacţionate, ieri, 2,09 milioane acţiuni ARAX, la preţuri cuprinse între 0,156 lei şi 0,163 de lei/acţiune. Valoarea tranzacţiilor a fost de 337.250 de lei.

Recent, conducerea "Armax Gaz" a anunţat că a semnat un contract de 6,4 milioane de euro, fără TVA, cu producătorul de gaze naturale "Romgaz". Firma va trebui să proiecteze şi să construiască două staţii de uscare gaze. Anunţul a survenit după ce, la finele anului trecut, "Armax" a reuşit să obţină un contract de 5,4 milioane de euro de la compania turcă "Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi" (TPAO), potrivit informaţiilor furnizate de conducerea "Armax".

"Armax Gaz" are o capitalizare bursieră de circa 100 milioane de lei, potrivit preţului de 0,163 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Mircea Simion Vescan are o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX. Conducerea companiei a anunţat, recent, că "Armax Gaz" va promova pe piaţa reglementată.

Preţul acţiunilor producătorului de material rulant "Remarul 16 Februarie" Cluj-Napoca (simbol REFE) a crescut cu 3,63%, la 22,8 lei/acţiune, pe fonul unui rulaj de 264.790 acţiuni. Ieri, au fost tranzacţionate 11.500 acţiuni REFE, la preţuri cuprinse între 22,8 lei şi 23,5 lei/acţiune.

"Remarul 16 Februarie" a câştigat, recent, o licitaţie în valoare de 295 de milioane de lei (circa 70 de milioane de euro), organizată de "CFR Călători", la finele anului trecut. "Remarul" urmează să vândă companiei de stat automotoare disel adaptate pentru circulaţia pe căile ferate române, potrivit anunţului de atribuire a contractului-cadru. Aces-ta este valabil până la finele lui 2012, pe parcurs urmând să fie încheiate contracte-subsecvente între compania clujeană şi "CFR Călători".

"Transferoviar Grup" Cluj-Napoca deţine 32,96% din acţiunile REFE, iar Monica Băiculescu are o participaţie de 32%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb