Război Balcanic pentru calificarea în optimi

D.N.
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2016 / 17 iunie 2016

Război Balcanic pentru calificarea în optimi

Ultimul meci pe care echipa naţională îl va disputa în cadrul Grupei A a turneului final al Campionatului European a devenit decisiv pentru calificarea în optimi. Atât echipa noastră cât şi cea a Albaniei au şanse să se califice în optimi în cazul unei victorii. Jocul calculelor este destul de complicat, dacă Albania învinge se clasează pe locul 3 şi aşteaptă rezultatele din celelalte grupe, dacă echipa noastră învinge şi acelaşi lucru îl face şi Franţa, în funcţie şi de scoruri, tricolorii se pot clasa inclusiv pe locul 2 în grupă, dar oricum, cu 4 puncte se poat califica şi de pe poziţia a 3-a. În cazul în care echipa noastră câştigă cu 1-0, iar Elveţia pierde cu 1-2, ambele echipe ar fi la egalitate perfectă, puncte şi golaveraj, departajarea urmând să se facă în funcţie de clasamentul fair-play, întocmit pe baza cartonaşelor galbene şi roşii primite de fiecare formaţie la turneul final. Desigur, dacă se va ajunge la situaţia nedorită, ca Rusia să fie eliminată de la turneul final din cauza violenţelor suporterilor, toate calculele urmează să fie resetate.

Selecţionerul Anghel Iordănescu este încrezător în privinţa calificării, cu toate că recunoaşte că nici pe el nu l-a mulţumit jocul prestat în partida cu Elveţia: "Am luat un punct, dar suntem din nou în cărţi pentru calificare, depindem doar de noi. Sper să reuşim să câştigăm cu Albania, pentru că ne dorim foarte mult . Apreciez că în meciul cu Elveţia au fost două reprize totale diferite. Prima a fost mai bună pentru noi, am încercat să avem posesia şi să dezvoltăm jocul în benzi. Am marcat un gol şi am avut şi alte situaţii. Şi, dacă am fi marcat la ocaziile lui Chipciu şi Săpunaru, am fi închis jocul. Repriza a doua a fost controlată de Elveţia, noi am suferit foarte mult, am avut multe momente în care am fost puşi în situaţia asta şi nu am mai reuşit evoluţia din prima repriză şi pentru că a trebuit să facem două schimbări pentru accidentări şi nu cele dorite. Suferim mult fizic, ne e greu să ducem două jocuri în 3-4 zile şi am încercat să aducem câţiva jucători proaspeţi în primul unsprezece. După meciul cu Franţa ne-am propus să câştigăm cu Elveţia, iar la pauză le-am cerut jucătorilor să nu facă pasul înapoi, să nu jucăm la egal, dar a venit golul egalării. Ăsta e fotbalul. Am întâlnit o echipă a Elveţiei cu forţă de joc, care a câştigat duelurile individuale. Vom introduce jucători noi cu Albania, dacă nu vom reuşi să-i recuperăm pe cei accidentaţi." Foarte optimist este şi selecţionerul Albaniei, italianul Giovanni de Biasi: "Putem să batem România şi să ne calificăm în optimile de finală. Chiar dacă până acum nu am reuşit să marcăm, sunt sigur că o vom face în meciul cu România şi vom obţine punctele de care avem nevoie pentru a ne califica. Cred că suntem o echipă organizată şi care joacă un fotbal bun."

Este evident că dacă vor neapărat să câştige, ambele echipe trebuie să renunţe la stilul defensiv practicat în primele două partide şi să mizeze mai mult pe atac. Altfel, un egal nu ajută pe absolut nimeni în vederea calificării în optimi. Este posibil ca Anghel Iordănescu să opereze, din nou, mai multe schimbări în unsprezecele de start, în care ar putea apărea Stanciu şi Sânmărtean, doi jucători cu reale calităţi ofensive. Ultimele partide din cadrul grupei, România - Albania şi Franţa - Elveţia, se vor desfăşura duminică de la ora 22.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb