Războiul cu ambrozia, faza pe amenzi

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 17 mai 2019

Ambrozia, planta pericol public, devine foarte periculoasă şi pentru "buzunarele" proprietarilor de terenuri pe care aceasta se dezvoltă. Primăria Capitalei a făcut public faptul că au fost făcute modificări ale legislaţiei privind combaterea ambroziei, plantă nocivă în special pentru persoanele cu anumite tipuri de alergii. Proprietarii şi administratorii de terenuri sunt obligaţi să elimine ambrozia de pe acestea, în caz contrat putând fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Municipalitatea a dispus înlăturarea plantei de pe spaţiile verzi şi din parcurile publice. Primăria Municipiului Bucureşti informează, printr-un comunicat de presă, despre modificări legislative în domeniul prevenirii, combaterii şi distrugerii ambroziei, plantă cunoscută pentru efectele sale nocive asupra populaţiei (provoacă reacţii care pot afecta viaţa persoanelor cu anumite tipuri de alergii). Totodată, pentru a gestiona acest domeniu la nivel local, a fost constituită o comisie mixtă formată din Primăria Capitalei, primăriile de sector şi alte 7 instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi mediului: Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Comisariatul Municipiului Bucureşti - Garda Naţională de Mediu, Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti: "Astfel, sectoarele Municipiului Bucureşti au obligaţia de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora şi de a transmite, până la data de 5 iunie a fiecărui an, notificări (somaţii) către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, cu privire la obligaţiile legale ce le revin şi sancţiunile aplicabile. La rândul său, Primaria Capitalei a dispus ALPAB să ia toate măsurile legale astfel încât să elimine ambrozia din parcurile şi spaţiile verzi pe care le are în administrare".

Proprietarii şi administratorii terenurilor care au primit notificare au obligaţia ca, până în 30 iunie, să des-făşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei. Ulterior, aceştia trebuie să informeze în scris autoritatea administraţiei publice locale (respectiv Sectorul 1-6 al municipiului Bucureşti). Combaterea ambroziei se face prin metode recomandate de specialişti ai Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, respectiv cosirea repetată, manual sau mecanic, smulgerea în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenuri agricole, cu excepţia erbicidării - în zonele de interes public. În celelalte zone, se poate aplica şi erbicidarea, însă limitat pe terenurile infestate, doar la recomandarea specialiştilor şi sub directa îndrumare şi controlul specialiştilor din cadrul unităţilor fitosanitare pentru protecţia plantelor, pe toată perioada de vegetaţie. În perioada 1-15 iulie, respectiv în perioada 16-31 iulie, comisia mixtă constituită la nivelul Capitalei va verifica terenurile şi va aplica sancţiuni proprietarilor/administratorilor atunci când constată eventuale abateri. Municipalitatea a iniţiat în anul 2017 măsuri de combatere a ambroziei. În acest an, verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri precum şi aplicarea sanc-ţiunilor se fac de către comisia mixtă, sub coordonarea Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Legea 62/2018 stabileste amenzi. O comisie la nivel de prefect este prea putin !

    Ar trebui ca la nivel de entitate teritoriala mai mica sa se ia masuuri. Nu ajunge sa se dea o amneda iar ambrozia sa cresac in voie ! Legea ar trebui sa precizeze ca , daca pana la data de .. ne este curatat terenul, autoritatea locala sa procedeze la curatarea acestuia, patind pentru lucrari , din contravaloarea amenzii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb