RĂZVAN POPA, EURODEPUTAT PSD:  "Voi sesiza CE în privinţa manipulării ROBOR de către bănci"

T.T.
Politică / 6 februarie 2019

Răzvan Popa (Sursa foto: Twitter)

Răzvan Popa (Sursa foto: Twitter)

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa, membru al Comisiei de bugete din PE, anunţă că informaţiile apărute în ţara noastră, privind posibila manipulare a ROBOR de către bănci, vor fi aduse la cunoştinţa Comisarului Margrethe Vestager, căruia i se va cere de urgenţă o poziţie.

"Informaţiile care au apărut în România indică elemente de o mare gravitate. Dacă acestea se confirmă, atunci avem practic o înţelegere neconcurenţială între bănci, care vine direct împotriva intreselor clienţilor sistemului bancar. Înţeleg că şi în Parlamentul României va avea loc o investigaţie şi este foarte bine, pentru că tema este de maximă preocupare pentru cetăţeni.", a declarat eurodeputatul, potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Răzvan Popa susţine că va propune audierea doamnei Margrethe Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pe tema practicilor neconcurenţiale din sistemul bancar.

"Nu este normal ca modul de calcul al ROBOR, care influenţează nivelul ratelor, să fie decis prin metode netransparente. Economia de piaţă trebuie să însemne corectitudine şi concurenţă, nu înţelegeri ascunse între bănci, în urma cărora să piardă simplul cetăţean. Aceste informaţii vor fi comunicate Comisarului european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, căruia i se va solicita în mod urgent o poziţie. De asemenea, voi propune audierea doamnei Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pentru a discuta în mod clar despre soluţiile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa practicile anticoncurenţiale din sistemul bancar", a conchis eurodeputatul PSD.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cetatenii romani si europeni vor ca,voi politicienii mincinosi,sa incetati manipularea si propaganda mincinoasa!

    1. Cetățenii români și europeni vor doar propagandă securistă. :))))))))

    In capitalism,producatorii si comerciantii,cer cât vor ei pt produsele si serviciile pe care le comercializeaza! Cumparatorii au dreptul sa aleaga liber dacä vor cumpara sau nu aceste produse si servicii! Si au de unde sa aleagä!

    1. problema e ca bancile sunt monopol, nu se poate trai fara banci, nu poti sa primesti bani in mana de la angajator peste o anumita suma sau nu poti cumpara nimic cu bani jos peste o anumita suma sau nu poti trece granita etc. acum vor sa scoata si bani de pe piata, oricum sunt sub 10% din bani din economie. asa ca de ce legi de piata vorbim?!!!!!!!!!!!!!!!!!! unde este concurenta pentru sistemul bancar?!!!!!!!!!!!!!!!!!, daca e care e aia? trocul?!!! concurenta pt banci nu exista, fac bani din nimic, (scuze din tastatura, cum si cat doresc) nu are nimeni nici o responsabilitate si atunci cu toate aceste drepturi si fara nici o responsabilitate se comporta precum dragnea, si el si ei (bancherii) trebuiesc lasati fara nici un chior si la bulau cu ei. " unde esti tu tepes doamne..."

      Într-adevar,nu poate exista economie fara bänci(nici in capitalism si nici în comunism!) pt cä bancile sunt precum vasele de sange din organism prin care circulä sangele necesar vietii! Este eronat sa spui cä avem monopol bancar cu 35 de bänci pe piata romaneascä!

      Astepti in zadar ca sa facä Tepes dreptate! Speranta este in Kovesi! Singura speranta este sa ne prezentam la vot si sa alegem un rau mai mic decât ciuma rosie!

    Capitalismul nu este perfect,dar este totusi cel mai bun sistem economic care existä si este aplicat aproape pretutindeni în lume! Problema este cä sistemul politic putred care exista ín multe tari,nu gestioneazä asa cum trebuie capitalismul!

    1. Adevarata tintä a atacurilor guvernului actual nu sunt bäncile ci bnr-ul! Vor controlul total asupra acestei institutii!

      Pe psdisti îi deranjeazä sistemul bancar care "jecmaneste" populatia prin impozite si comisioane! Statul de ce nu reduce toate taxele si impozitele pe care le ia cu japca,din pix,de la populatie! Sa fie o taxa unicä de 10% pt tot ce miscä in tara asta si sa fie colectatä 100%!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb