RĂZVAN ROTARU (PSD): "PSD susţine o singură ţară şi un singur stat unitar"

G.F.
Politică / 6 noiembrie 2017

Sigla PSD (Sursa foto: Facebook)

Sigla PSD (Sursa foto: Facebook)

Parlamentarul PSD, Răzvan Rotaru, i-a răspuns deputatului UDMR Zsolt Biro care a scris într-o postare pe Faceook că Transilvania şi Ţinutul Secuiesc trebuie să urmeze exemplul regiunilor Catalonia, Lombardia şi Veneto în privinţa autonomiei.

"Domnilor de la UDMR vă transmit un mesaj scurt şi simplu de înţeles: atâta timp cât va exista Partidul Social Democrat atât eu, cât şi colegii mei vom susţine o singură ţară şi un singur stat unitar care se numeşte România. România nu este un stat federal sau regional cum sunt alte ţări din Uniunea Europeană.Vreau să îi transmit domnului Zsolt Biro şi colegilor dânsului că Transilvania este România şi România este Transilvania. Nu există secui şi nici Ţinut Secuiesc. În România există doar cetăţeni români de etnii diferite. Vrea să fiţi convinşi că nu vom fi de acord niciodată cu autonomia niciunei regiuni pe teritoriul ţării noastre", a declarat Răzvan Rotaru, membru PSD în Comisia pentru politică externă din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, Răzvan Rotaru subliniază că începând de la preşedintele Consiliului European şi până la reprezentanţii SUA, Franţei, Angliei şi Germaniei, toate statele Uniunii Europene consideră Catalonia parte integrantă a Spaniei şi nu recunosc independenţa acestei regiuni.

"Îl rog pe domnul deputat şi pe colegii de la UDMR şi pe cei care reprezintă comunităţile maghiare din Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi din alte judeţe ale României să înceteze cu astfel de afirmaţii pentru că România este şi va rămâne pentru totodeauna un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, indiferent de ce doreşte un membru sau altul din UDMR. Fac apel la cei din UDMR care ştiu istoria ţării noastre să îi explice colegului deputat Zsolt Biro că nu a existat şi nu există niciun Ţinut Secuiesc, ci doar judeţele Harghita şi Covasna şi cetăţeni români de etnie maghiară", a conchis deputatul social-democrat botoşănean."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Orice actiune in sensul scindarii teritoriale (inclusiv propaganda sau indemnurile) trebuie considerata antinationala si antistatala si implkicit interzisa prin lege.

    1. ....Imi pare f.rau....dar dupa cum se conduce aceasta tara cu acesti mafioti si ageamii la putere....chiar EU personal roman fiind nu m-as dezice de infiintarea unui stat federal stil Germania. ,decat cu acesti neaveniti Dragnea si Tariceanu. Sa conduca Dragnea "zona" Teleormanului de pe Insula Belina....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb