REACŢIE DE PROTEST A FEDERAŢIEI EUROPENE A JURNALIŞTILOR: "Noi ameninţări la adresa sectorului media din România"

Miscellanea / 10 aprilie 2020

"Noi ameninţări la adresa sectorului media din România"

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a reacţionat azi la comunicatul Federatiei Cultură şi Mass - Media FAIR-MediaSind privind intenţia Guvernului Orban de a trimite în şomaj tehnic pe lucrătorii din acest important domeniu pentru libertatea de exprimare, arată un comunicat remis Redacţiei.

FEJ a transmis azi o scrisoare de protest preşedintelui român, Klaus Werner Iohannis, premierului român, Ludovic Orban, preşedintelui Senatului Robert Cazanciuc, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ion-Marcel Ciolacu, preşedintelui Comitetului Culturii Senatului şi Mass-Media, Lucian Romaşcanu, şi Camerei Deputaţilor Culturii şi Preşedintele Comitetului Mass-Media, Gigel Sorinel Stirbu.

Vă prezentăm în continuare reacţia FEJ, care poate fi vizionată şi pe site-ul organizaţiei la adresa : https://europeanjournalists.org/blog/2020/04/10/new-threats-to-the-media-sector-in-romania/

Noi ameninţări la adresa sectorului media din România

Guvernul României pregăteşte un mecanism pentru a trimite angajaţii statului în şomaj tehnic pentru o perioadă de timp limitată în timpul stării de urgenţă legate de focarul COVID-19. Aceste măsuri au fost decise de guvernul premierului Ludovic Orban fără consultarea organizaţiilor reprezentative ale lucrătorilor, fără a ţine cont de dialogul social. Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) se alătură afilialului său român FAIR-MediaSind pentru a condamna o astfel de decizie unilaterală.

Potrivit FAIR-MediaSind, lipsa totală de dialog social a determinat Ministerul Culturii din România să ia decizii periculoase pentru 100.000 de lucrători angajaţi din sectorul creativ. Pe lângă măsurile tehnice de şomaj, sindicatul român subliniază lipsa de măsuri pentru protejarea sănătăţii lucrătorilor media şi a nivelului corupţiei din televiziunea de stat.

"Aceste măsuri antisociale vin în calea încălcării libertăţii de informaţii. EFJ a denunţat, la fel ca şi OSCE, recenta ordonanţă de urgenţă care introduce sancţiuni penale excesive pentru "fake news" despre virus. Solicităm guvernului român să deschidă negocieri cu sindicatele pentru toate aceste probleme ", a declarat secretarul general al EFJ, Ricardo Gutierrez.

EFJ a trimis astăzi scrisori de protest preşedintelui român, Klaus Werner Iohannis, premierului român, Ludovic Orban, vicepreşedintelui Senatului Robert Cazanciuc, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ion-Marcel Ciolacu, preşedintelui Comisiei de Cultură, Arte şi Mass-Media a Senatului, Lucian Romaşcanu, şi preşedintelui Comisiei de Cultură, Arte şi Mass-Media a Camerei Deputaţilor, Gigel Sorinel Stirbu.

Sursa: https://europeanjournalists.org/blog/2020/04/10/new-threats-to-the-media-sector-in-romania

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dumnilor jurnaliști, minunat că protestați, insă nu uitați că tocmai voi ați explodat panica și emoția colectivă. Dragoș PAul Aligică a scris un material in care a avertizat că sunteți tare curajoși la creat panică dar să fiti atenti că veti lovi in baza economică a presei și vi se va intoarce ca un bumerang. Deci cine a strigat shutdown mai are voie să protesteze că deschideți economia?

    1. chestia asta am vrut si eu sa scriu dar mi-a fost lene :)), uite ca nu sint singurul care a observat, cei care slujesc raul sint sacrificati si ei insemnati fiind

    Nu e echivalent cu a taia din 9000-12000! In plus, sectorul privat va fi afectat pentru ca niciun privat sau bugetar nu va mai cumpara altceva decat mancare! Restul devine lux! Asa ca sectorul privat va ramane la fel ca inainte de relaxare: FARA CLIENTI! ROMANIA NU ESTE CONSUMATORISTA, O CASA SE FACE FARA RATA INTR-UN SECOL, SE CUMPARA 10 CARAMIZI PE LUNA SI UN SAC DE CIMENT, O INSTALATIE DE DRENAJ MENAJER, TOALETA IN CASA SI APA, IN TREI ANI! DECI NU SE POATE VORBI DE O TARA CONSUMATORISTA! Fara afaceri VOR RAMANE PRIVATII! In plus, pentru cei care pleaca la ordinul lui Merkel din Suceava la Cluj, Iasi sau in alt aeroport, CORONAVIRUSUL NU EXISTA! In Romania au murit 390 de copii de pneumonie! 51 000 de oameni au murit de CANCER IN ROMANIA! De care nimeni nu face caz! PADURILE SUNT TAIATE, IAR PENTRU JEFUITORI NU EXISTA CORONAVIRUS! ROMANIA A RAMAS CE A FOST DINTOTDEAUNA IN ULTIMII 30 de ANI, O TARA CARE SE APROPIE DE ECONOMIA UNEI TARI SUBDEZOLTATE DIN AFRICA! COLIBE IN LOC DE ZGARIE-NORI, DRUMURI PRAFUITE IN LOC DE MOTORWAYS! VENITURI DE DOI BANI! GUVERNUL PUNE PE BUTUCI ECONOMIA!

    1. S-a PRABUSIT DIN CAUZA TAIERILOR DE PADURI! POLITICIENII VOR DEVASTA ROMANIA PRECUM IN INVAZIA LACUSTELOR DIN 14 FEBRUARIE 2020 DIN AFRICA DE EST!

      AU SALARII PE SHTATE SECRETE DIN MESERIA DE INFORMATORI! Nu se stie cati informatori sunt inca in Ro, 700 000 spre 1 500 000!

      Exceptiile sunt putine, 20%! Informatorii lui Ceasca au fost transferati la alte servicii secrete politice dupa 1989! De aceea ei nu reactioneaza! Desi se vede ca nu exista carantina pentru asparangisti si taietorii ilegali de lemne!

      Erau recrutati informatori pentru Securitatea lui Ceasca! Atunci cand intrau in campul muncii!

    A pune la pamant IMM-urile si a taia veniturile privatilor si bugetarilor! Fiecare bolnav, declarat bolnav de CoVid-19! Fiecare mort trebuie sa fie de CoVid-19! Transporturile cu persoane carantinate spre Ge trebuie sa continue! Taierea padurilor (SHOW) MUST GO ON!

    1. Sa vina sa dea jos guvernul! Cu mastile pe fata!

    Din 9 comentarii tu ai scris 7 daca esti asa suparat de ce esti afara :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb