RebelDot şi-a triplat echipa de AI & Data în ultimul an

R.S.
Companii / 18 septembrie

RebelDot şi-a triplat echipa de AI & Data în ultimul an

RebelDot, dezvoltator de software din Cluj, şi-a triplat echipa de AI & Data în ultimul an. Cu o echipă formată acum din 35 de specialişti, RebelDot devine unul dintre liderii de piaţă în domeniul AI la nivel naţional, continuând să livreze soluţii inovatoare clienţilor din diverse industrii, atât la nivel local, cât şi internaţional, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, această expansiune strategică a fost posibilă datorită unei abordări concentrate pe dezvoltarea competenţelor interne şi pe investiţii continue în inovaţie. În urma achiziţiei companiei Steepsoft anul trecut, care a adus 13 specialişti AI în echipa sa, RebelDot a reuşit să crească semnificativ acest număr pentru a răspunde nevoilor crescânde de pe piaţă.

Conform unui raport recent al Comisiei Europene, adoptarea tehnologiilor AI este într-o creştere rapidă în Europa. 42% dintre companiile mari utilizează deja soluţii bazate pe AI pentru a îmbunătăţi procesele operaţionale, a optimiza lanţurile de aprovizionare şi a îmbunătăţi experienţa clienţilor.

În România, adopţia AI este în creştere, dar se află încă într-un stadiu incipient în comparaţie cu media europeană. Aproximativ 23% dintre companiile româneşti au integrat tehnologiile AI în operaţiunile lor, o cifră care se aşteaptă să crească semnificativ, pe măsură ce digitalizarea şi transformarea digitală devin priorităţi strategice pentru afaceri.

"Nevoia de a inova şi de a oferi clienţilor soluţii de ultimă generaţie este ceea ce motivează creşterea echipei noastre de AI. Ne adaptăm constant pentru a oferi servicii care să răspundă exact nevoilor pieţei", spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot. "Investiţiile noastre în departamentul de AI reflectă angajamentul nostru de a sprijini companiile din România şi Europa să adopte tehnologii avansate şi să rămână competitive pe o piaţă globală în continuă schimbare".

Pe lângă creşterea capacităţilor sale tehnice, RebelDot colaborează îndeaproape cu universităţi de prestigiu din Cluj-Napoca şi Oradea pentru a sprijini educaţia şi formarea în domeniul AI, contribuind la dezvoltarea viitoarei generaţii de experţi în AI.

"În acest moment, echipa AI & Data a RebelDot include roluri diverse, precum AI Engineer, AI Product Manager, Data Engineer, Data Modeler şi Data Architect, cu competenţe care permit companiei să dezvolte soluţii personalizate în domenii variate, inclusiv financiar, asigurări şi producţie", spune Vadim Fîntînari, Head of AI, menţionând că această diversitate şi expertiză îi ajută să abordeze nevoile specifice ale clienţilor şi să ofere soluţii care să răspundă cerinţelor tot mai complexe ale pieţei.

RebelDot lucrează cu peste 30 de companii internaţionale şi locale, oferind soluţii de AI personalizate pentru industrii diverse. De la implementarea de motoare de recomandare, la dezvoltarea de sisteme complexe de clasificare a datelor, echipa RebelDot a livrat peste 50 de soluţii inovatoare care ajută clienţii să îşi îmbunătăţească operaţiunile şi să inoveze constant, se menţionează în comunicat.

În 2023, RebelDot a raportat o cifră de afaceri de peste 11,6 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de anul anterior. Această performanţă este atribuită atât dezvoltării segmentului de AI, cât şi numărului crescut de recomandări din partea clienţilor, compania având un NPS de 91,2%, poziţionându-se în top 1% al companiilor de tech la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb