Reformarea administraţiei publice, prioritatea cabinetului Orban

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2019

Organizarea Guvernului şi rezolvarea situaţiei minerilor de la Paroşeni şi Uricani sunt principalele teme ce se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei cabinetului Orban ce ar urma să aibă loc astăzi.

Surse din cadrul Executivului susţin că principalul subiect de pe ordinea de zi va fi adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru reorganizarea guvernului, un act normativ în absenţa căruia noul cabinet nu poate funcţiona. Prin proiectul de act normativ, numărul ministerelor este redus de la 28 - atât cât a fost în guvernul Dăncilă, la 16. De asemenea, în loc de trei vicepremieri, atât cât a avut la un moment dat Viorica Dăncilă, Ludovic Orban a ales să aibă doar unul singur, funcţia fiindu-i conferită Ralucăi Turcan.

Iniţial, prima şedinţă oficială a guvernului Orban a fost programată pentru aseară, dar a fost amânată pentru astăzi, deoarece, proiectul de OUG pentru reorganizarea Executivului nu era încă finalizat.

Referitor la prima şedinţă de guvern, premierul Ludovic Orban a spus, recent, că, în urma reorganizării ministerelor, vor fi anulate toate concursurile care nu au respectat legea.

Orban a precizat: "Primul pas, OUG de reorganizare a guvernului şi instituţiilor subordonate ministerelor. Această OUG este primul pas din «blitzkrieg». Trebuie redus drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie des-fiinţate. Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: «un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează». Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 200 sau 300? Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane".

Premierul a mai anunţat că, în prima şedinţă de guvern va rezolva şi problema minerilor de la exploatările Paroşeni şi Uricani, care au intrat în grevă în urmă cu o săptămână.

La următoarea şedinţă de guvern, principalul act normativ care va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă este rectificarea bugetară. Aceasta este necesară deoarece foarte multe primării din ţară au nevoie de sume de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi asistenţilor personali ai acestora, precum şi pentru plata lucrărilor efectuate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală etapele I şi II.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa vina fomistii lor astfel incat colonia sa fie perfecta

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb