Renault, Egger, Clasonic Kansei şi Saint Gobain, primele clasate în topul investitorilor în România

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2008

Într-un top al valorii invesţiilor companiilor străine în România, Renalult conduce detaşat, fiind urmată de Egger, din Austria, Clasonic Kansei (Japonia) şi Saint Gobain, din Franţa, arată datele Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (ARIS), citate de NewsIn.

Astfel, cu investiţiile celor două divizii, respectiv Renault Mechanique şi Renault Technologie, compania franceză se clasează pe locul întâi, cu un cumul investiţional de 676 de milioane de euro, firma asigurând prin acesta locul de muncă a 3.650 de români.

Cei 210 milioane euro investiţi clasează compania austriacă Egger pe locul doi în topul valorii investiţiilor companiilor în România. Producătorul de materiale lemnoase activează la Rădăuţi şi are un număr de 700 de angajaţi.

Potrivit ARIS, locul trei este ocupat de două companii, respectiv Clasonic Kansei şi Saint Gobain, ambele înregistrând în România investiţii de 120 de milioane de euro. Diferenţa o face însă numărul de angajaţi, în cazul primeia fiind vorba de 1.050 de locuri de muncă, în timp ce pentru compa franceză lucrează 200 de români.

Americanii de la Delphy Diesel au investit în România 100 de milioane de euro, lucru ce îi clasează pe locul patru al topului. Delphy Diesel unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume a asigurat la Iaşi un număr de 1.000 de locuri de muncă.

Recent intraţi pe piaţă, finlandezii de la Nokia şi-au făcut şi ei loc în clasament, cu o investiţie de 60 de milioane de euro, aceştia ocupând locul cinci. Pentru Nokia lucrează 500 de angajaţi.

Cu o investiţie confidenţială şi un număr de 500 de locuri de muncă, ARIS a inclus în clasament şi compania suedeză Ericsson Telecommunication, însă locul acesteia nu este indicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb