Republicanii din Senatul SUA nu vor ca procesul lui Trump să înceapă înainte de jumătatea lui februarie

S.B.
Internaţional / 22 ianuarie 2021

Republicanii din Senatul SUA nu vor ca procesul lui Trump să înceapă înainte de jumătatea lui februarie

Republicanii din Senatul Statelor Unite nu vor ca procesul fostului preşedinte Donald Trump să înceapă mai devreme de jumătatea lui februarie, a declarat joi liderul minorităţii din camera superioară a Congresului, Mitch McConnell. El a apreciat că astfel toate părţile vor avea suficient timp să se pregătească, informează Agerpres.

McConnell a afirmat că i-a sugerat această procedură liderului majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer. Democraţii, care doresc ca Trump să nu mai poată deţine niciodată o funcţie publică, sunt cei care trebuie să aprobe calendarul procesului.

Actul de inculpare a lui Trump, trimis Senatului de Camera Reprezentanţilor - camera inferioară a Congresului - îl prezintă pe fostul lider de la Casa Albă drept răspunzător de atacul din 6 ianuarie al unor protestatari asupra Capitoliului din Washington, sediul legislativului american. În urma incidentelor şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci oameni, inclusiv un poliţist.

Camera cu majoritate democrată îl acuză pe Trump de incitare la insurecţie; atacul a avut loc imediat după un miting al susţinătorilor săi, unde a ţinut un discurs inflamator.

McConnell a propus congresmenilor să nu înainteze oficial acuzaţiile Senatului până în 28 ianuarie. Ambele partide ar avea astfel la dispoziţie mai mult de două săptămâni pentru a-şi prezenta documentele, după care vor începe audierile în Senat, similare unui proces judiciar.

Amânarea procedurii i-ar putea conveni şi noului preşedinte al Statelor Unite, democratul Joe Biden, apreciază Reuters. Senatul trebuie să aprobe membrii guvernului de la Washington şi titularii altor funcţii-cheie, iar dacă senatorii s-ar ocupa în primul rând de procesul lui Trump, programul de guvernare al noii administraţii ar putea fi încetinit, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb