Reuters: Biden îşi exprimă speranţa că Iranul va renunţa la răzbunare, dar este nesigur

A.F.
Politică / 4 august

Reuters: Biden îşi exprimă speranţa că Iranul va renunţa la răzbunare, dar este nesigur

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat speranţa că Iranul se va retrage în ciuda ameninţării sale de a răzbuna asasinarea liderului Hamas la Teheran, în timp ce creşte temerea că războiul Israelului împotriva militanţilor palestinieni din Gaza ar putea escalada într-un conflict mai larg în Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

Tensiunile regionale au crescut în urma asasinării lui Ismail Haniyeh, principalul lider al Hamas, miercuri, la o zi după ce un atac israelian la Beirut l-a ucis pe Fuad Shukr, un comandant militar de rang înalt al grupării libaneze Hezbollah, care, la fel ca Hamas, este susţinută de Iran.

Iranul şi Hamas au dat vina pe Israel pentru uciderea lui Haniyeh şi, împreună cu Hezbollah, au jurat să se răzbune. Israelul nu a revendicat sau negat responsabilitatea.

Întrebat de reporteri dacă Iranul se va retrage, Biden a spus sâmbătă, ca răspuns la o întrebare strigată: "Sper că da. Nu ştiu".

Căutând să consolideze apărarea în Orientul Mijlociu ca răspuns la ameninţările din partea duşmanilor Israelului, Pentagonul a declarat vineri că va desfăşura avioane de luptă şi nave de război suplimentare în regiune.

Moartea lui Haniyeh a fost una dintr-o serie de asasinate ale unor figuri importante ale Hamas, în timp ce războiul din Gaza se apropie de cea de-a 11-a lună, şi a alimentat îngrijorarea că conflictul din Gaza se transformă într-un război mai larg în Orientul Mijlociu.

Hamas a declarat că a început un "amplu proces de consultare" pentru a alege un nou lider, la trei zile după asasinarea lui Haniyeh, care era imaginea diplomaţiei internaţionale a grupului

Statele Unite şi partenerii internaţionali, inclusiv Franţa, Marea Britanie, Italia şi Egipt, au continuat sâmbătă contactele diplomatice pentru a încerca să prevină o nouă escaladare regională.

Statele Unite şi-au îndemnat cetăţenii care doresc să părăsească Libanul să înceapă să îşi facă planuri imediat, iar guvernul britanic şi-a sfătuit cetăţenii să "plece acum". Canada şi-a avertizat cetăţenii să evite orice călătorie în Israel, afirmând că acest conflict armat pune în pericol securitatea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A fost cică odată Vestul sălbatic în America plin cu afișe Wanted și recompense celor care îi aduc vii sau morți pe criminalii căutați.

    Probabil acum în Orientul mijlociu sălbatic Most wanted este Bibi. Câte blesteme și-o fi tras .... 

    Cât despre sle epy Joe, o să-i ducem dorul.

    Asta pentru că în anii care vor veni cu Trump sau Kabala Harris, Israelul își va face de cap și mai și.  

    Pace nu se poate face cu actuala conducere Hamas si Hezbollah chiar daca o mare parte dintre ei au fost asasinati .Pacea nu se poate face cu astfel de criminali ci doar cu cei care vin din urma daca isi schimba discursul si parcursul .Valabil si pentru Ucraina .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb