Reuters: Donald Trump spune că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru SUA

A.F.
Politică / 19 aprilie

Reuters: Donald Trump spune că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru SUA

Donald Trump a declarat joi că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru Statele Unite, o schimbare de ton care intervine cu câteva zile înainte ca în Camera Reprezentanţilor a SUA, condusă de republicani, să fie votat un pachet de ajutor pentru Kiev în valoare de 61 de miliarde de dolari, relatează Reuters .

Fostul preşedinte a evitat să spună dacă aprobă sau nu pachetul şi a dedicat cea mai mare parte a postării făcute pe platforma sa Truth Social pentru a se plânge din nou că aliaţii europeni ai Americii nu cheltuiesc suficient pentru a sprijini Ucraina. Unii republicani de dreapta dură au interpretat postarea ca pe un semnal că se opune actualului pachet de ajutor, deşi Trump nu a spus acest lucru în mod explicit.

Cu toate acestea, postarea a părut a fi unul dintre primele comentarii în care Trump recunoaşte că supravieţuirea Ucrainei este un interes important pentru securitatea SUA. Anul trecut, în timpul unei adunări publice la CNN, Trump a refuzat să spună dacă doreşte ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia atunci când a fost întrebat despre conflict.

"De ce nu poate Europa să egalizeze sau să egaleze banii investiţi de Statele Unite ale Americii pentru a ajuta o Ţară care are nevoie disperată?", a scris el joi. "După cum toată lumea este de acord, supravieţuirea şi puterea Ucrainei ar trebui să fie mult mai importantă pentru Europa decât pentru noi, dar este importantă şi pentru noi! MIŞCAŢI-VĂ, EUROPA!" - i-a somat fostul preşedinte pe aliaţii europeni.

Postarea lui Trump a venit la o zi după ce a lăudat Polonia, în urma unei întâlniri la Trump Tower din New York cu preşedintele polonez Andzrej Duda. Fostul preşedinte şi liderul polonez au discutat despre propunerea lui Duda ca membrii NATO să cheltuiască cel puţin 3% din produsul lor intern brut pentru apărare, a declarat un oficial de campanie. În prezent, li se cere să cheltuiască cel puţin 2% din PIB.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a declarat că va supune la vot chiar sâmbătă pachetul de ajutor pentru Ucraina, în ciuda obiecţiilor vehemente din partea aripii de extremă dreapta din partidul său.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Evident ca Putin are un loc aparte in inima lui Donald, dar vantul a inceput sa bata in alta directie... Ultimele sondaje de opinie arata ca mare parte din votantii lui Donald, mai putin nucleul dur de conspirationisti tembeli, nu sunt incantati ca Ucraina nu este ajutata in lupta ei cu agresorul.

    1. Putin a supralicitat in Orientul Mijlociu, ca sa distraga atentia de Ucraina si ca sa creasca pretul petrolului, doar ca acum lucrurile se intorc impotriva lui. Opinia publica americana este tot mai nemultumita de pozitia ”pacifista” a lui Donald.

      In acest timp Occidentul se inarmeaza. Chiar si daca maine Rusia va pierde razboiul de agresiune, Occidentul nu va uita lectia primita. Investitiile in armata vor ajunge la cote impresionante in anii urmatori. Nu mai vorbim de drone, rachete balistice si de rachete cu raza scurta.

      Doar gigantul german Rheinmetall, spre exemplu, isi creste productia de obuze de 155mm de la 70.000 la 500.000 in 2024 si 700.000 de in 2025. Zeci de milioane de obuze de 155 vor intra in depozitele militare ale Occidentului in anii urmatori. 

      700.000 tot este insuficient, cam tarziu s--a trezit europa, daca s-a trezit

    Supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru industria de armament

    si detinatorii de terennuri si interese din Ucraina ptr. SUA 

    1. + slabirea Rusiei

    Procesul lui Trump aflat in plina desfasurare ne arata un alt Trump .Acolo Trump nu poate sa se desfasoare politic si sta „cuminte ”in bancuta lui la o temperatura destul de scazuta asa cum a decis Judecatorul .Neavind cum compensa Trump incepe sa aprobe toate hotaririle lui Biden in speranta de a-si atrage si alti votanti Intelegem cu totii care este influenta UE in SUA mai ales acum cind a aparut serialul Franklin ce ne arata o realitate existenta cindva atunci cind Franta a ajutat SUA .Toata suflarea omeneasca , acum si cetatenii americani , au auzit de Marie-Joseph Paul Yves Roch Gilbert du Motier, marchiz de La Fayette.

    ...

    Probabil ca atacul Iranului, pe care Trump nu ii inghite (el retradandu-se si din acel pact facut de Obama) i-a aratat lui Trump ca, daca SUA sta pe margine, axa raului (Rusia-Iran-Coreea de Nord, plus sustinerea de la China) ridica capul cu tupeu. Si oricat ar fi el de capatanos, nu poate permite asta sau sa arate ca SUA sunt slabe. Doamne ajuta

    1. E de la sondaje.. politicienii iti spun ce vrei sa auzi. si lumea nu e putlerista in US. sunt unii, inclusiv Trumpler dar nu majoritatea.

    Cu cit mai mult dureaza procesul iar inceputul procesului ne face sa credem ca va dura mult cu atit imaginea lui Trump devine mai stearsa .un Trump „ adormit ” sau vizibil obosit fara de reactie este tot ceea ce ii trebuie lui Biden ca sa cistige detasat .

    are dreptate....nici nu conteaza cat din ucraina supravietuieste....important e sa fie ceva acolo care sa poarte numele de ucraina.....si care sa dea banii inapoi creditorilor...;))))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb