Reuters: Noi tiruri nord-coreene în apropiere de graniţa cu Sudul

F.D.
Internaţional / 7 ianuarie

Reuters: Noi tiruri nord-coreene în apropiere de graniţa cu Sudul

Coreea de Nord a efectuat duminică, pentru a treia zi consecutiv, exerciţii de artilerie cu muniţie reală pe coasta de vest, în apropiere de frontiera maritimă cu Coreea de Sud, relatează Reuters.

Autorităţile locale din Yeongpyeong, o insulă sud-coreeană îndepărtată din Marea Galbenă, situată în apropierea coastei nord-coreene, au declarat pentru AFP că au trimis mesaje pe telefoanele mobile ale locuitorilor, îndemnându-i să rămână acasă.

"În prezent se aud focuri de tun nord-coreean", se arată în mesaje, sfătuindu-i pe rezidenţi să nu facă "activităţi în aer liber" şi evocând posibilitatea ca forţele sud-coreene să riposteze.

Potrivit Yonhap, niciun proiectil nu a căzut de pe partea sud-coreeană a liniei de demarcaţie maritimă.

Vineri, locuitorilor din Yeonpyeong şi Baengnyeong, o altă insulă sud-coreeană situată foarte aproape de Coreea de Nord, li s-a ordonat să se evacueze în adăposturi din cauza tirurilor de artilerie nord-coreene în apele din jur. Peste 200 de obuze au fost trase, potrivit Seulului, a cărui armată a ripostat cu un exerciţiu de tragere reală câteva ore mai târziu în Yeonpyeong.

Iar sâmbătă, armata sud-coreeană a anunţat că Phenianul a tras 60 de obuze în apele din apropierea Yongpyeong, aproape de linia de demarcaţie maritimă.

Cu toate acestea, Coreea de Nord a venit cu o versiune diferită despre tirul de sâmbătă. Potrivit lui Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, ar fi fost de fapt încărcături explozive simulând sunetul unui tun, pe care forţele nord-coreene le-au detonat pentru a testa reacţia sud-coreeană.

"Armata noastră nu a tras niciun obuz în apă", a spus Kim Yo Jong într-o declaraţie difuzată duminică de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

"Armata necinstită a Republicii Coreea a muşcat momeala pe care i-am aruncat-o", a adăugat ea. Ea a mai spus ironic: "În viitor, ei vor confunda chiar şi zgomotul tunetului pe cerul nordic cu focul de artilerie al armatei noastre".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb