REVISTA PRESEI - 05.06.2010

Willy Homner
Revista Presei / 5 iunie 2010

ADEVĂRUL

Şpaga AC/DC: caracatiţa de la Nădlac

Conducerea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi ţine secret numele funcţionarilor acuzaţi că au încasat bani de la trupa australiană. La Agenţia din Nădlac a Companiei de Drumuri şi Autostrăzi lucrează rude ale unor funcţionari înalţi din judeţul Arad, printre care şi soţia şefului Poliţiei de Frontieră. Scandalul provocat de presupusa şpagă cerută staff­u­lui AC/DC a zguduit din temelii Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care a trimis la Nădlac o comisie de anchetă în frunte cu şeful Departamentului de Control, Ana Luţu.

Şeicii din Qatar, "vămuiţi" tot la Nădlac

Scandalul internaţional provocat de lucrătorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara din Vama Nădlac, după ce s-a aflat că au pretins şpagă de la echipa tehnică a legendarei trupe AC/DC, nu este primul de acest gen. În urmă cu doi ani, controlorii de trafic de la Nădlac au fost acuzaţi că au luat şpagă de la şoferii camioanelor care transportau bărcile cu motor de Formula 1 ale echipei din Qatar, TIR-uri ce au intrat în ţară pentru a ajunge la Constanţa la un concurs internaţional. Presa centrală a relatat scandalul de la vremea respectivă.

"Regele alcoolului", mânării cu Fiscul

Omul de afaceri bistriţean Titus Iliuţă ar fi fost sprijinit să comită infracţiuni de către funcţionari ai statului. Mai mulţi inspectori ai Gărzii Financiare din Transilvania sunt cercetaţi după ce l-ar fi ajutat pe milionarul Titus Iliuţă să falsifice o serie de documente. "Regele alcoolului", Titus Iliuţă,a fost arestat la 31 mai 2010 pentru rambursări ilegale de TVA şi pentru spălare de bani.

Vergu, căutată la cheltuirea banilor europeni

Fosta consilieră a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, este controlată de Autoritatea de Management (AM) pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), din cadrul Ministerului Muncii. Melania Mandas Vergu este managerul proiectului "Practică să înveţi, învaţă să practici", derulat prin firma sa, SC Edu Tim Consultanţă Europeană, finanţat cu 4 milioane de euro.

Victor Becali, în scandalul de şantaj de la Electrica

Impresarul de fotbal ar fi "intermediat" certurile dintre un interlop şi un director de la Electrica. Omul de afaceri Tonea Chiriac, cunoscut în lumea interlopă, a fost arestat după ce a şantajat un director că are înregistrări cu el de la orgii sexuale. Numele impresarului Victor Becali apare în convorbirile telefonice interceptate în dosarul în care a fost şantajat - cu denunţarea unor fapte penale şi cu înregistrări şi fotografii conţinând scene de sex - Corneliu Stan, fostul director general adjunct al societăţii Electrica SA.

Ungaria ar putea avea soarta Greciei

Noul guvern de la Budapesta se zbate ca ţara să nu intre în incapacitate de plată. Forintul a înregistrat joi cea mai mare depreciere dintre monedele lumii, după ce un lider al Fidesz a afirmat că Ungaria are şanse mici de a evita soarta Greciei. Economia Ungariei este într-o situaţie mai gravă decât se aştepta noul guvern, a spus vicepreşedintele partidului de guvernământ Fidesz, Lajos Kosa, respectând buna tradiţie din regiune - şi nu numai - de a da vina pe Executivul anterior.

British Petroleum, bun de plată

Administraţia americană a prezentat o primă factură, în valoare de 69 de milioane de dolari, gigantului petrolier britanic British Petroleum (BP), reprezentând cheltuieli cu lupta împotriva poluării Golfului Mexic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de AFP.

EVENIMENTUL ZILEI

Sindicaliştii de la metrou: "Noi ştim să facem grevă!"

Printre angajaţii de la metrou pluteşte ameninţarea că o reducere a lefurilor, fie şi cu un singur procent, va duce la grevă generală. Măsurile de austeritate ale guvernului Boc nu au loc prin tunelurile metroului bucureştean. Şi asta nu neapărat pentru că stratul de aer se subţiază, iar pereţii te apasă, ci pentru că muncitorii de aici nu vor fi niciodată de acord cu ele fără "o luptă".

Paznicii satului, scoşi din pădurile private

Ramasi fara bani in visterie, mai-marii Ministerului Mediului vor renunta sa asigure gratuit paza fondului forestier privat. Un proiect de ordonanta de urgenta,aflat in dezbatere publica,prevede ca persoanele fizice si juridice care au in proprietate privata fond forestier sunt obligate sa incheie contracte de administrare sau de servicii silvice cu un ocol silvic.Costurile se vor suporta de catre proprietar.

Ioana Maria Vlas rămâne la închisoare

Ioana Maria Vlas, condamnata la zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, ramane in arest, dupa ce Judecatoria Ploiesti a respins ca neintemeiata cererea acesteia de eliberare conditionata si a obligat-o sa plateasca statutului cheltuieli de judecata de 200 de lei. Potrivit portalului instantelor de judecata, Judecatoria Ploiesti a respins, joi, ca neintemeiata cererea de eliberare condiţionata depusa in 31 mai de Ioana Maria Vlas, condamnata la zece ani de detentie in dosarele FNI si FNA.

După salarii şi pensii, guvernul taie şi din investiţii

Miniştrii trebuie să facă, zilele următoare, o listă cu proiectele pe care le consideră priorităţi şi de care nu se pot lipsi, urmând ca să rămână fără finanţare celelalte. Bani suficienţi pentru salariile ciuntite, dar cu ce sacrificii? Strategia fiscal-bugetară pentru următorii trei ani elaborată de specialiştii Ministerului Finanţelor urmăreşte să taie cât mai mult cheltuielile pentru ca acestea să nu depăşească veniturile peste o anumtă limită.

Sindromul "Argentina", cum dă o ţară faliment

Afost prima natiune din lume care a dat faliment in epoca moderna, revenindu-si dupa doi ani foarte grei, datorita resurselor naturale. Dupa avantul economic din anii "30 ai secolului trecut, cand Argentina avea un PIB comparabil cu al Frantei, in decadele urmatoare situatia s-a schimbat in rau. Izolare politica, dictatura militara, conflicte armate au distrus o economie alta data puternica.

Muzica, în comă: vânzări de 10 ori mai mici

Cu zece ani în urmă, succesul unui album începea de la 50.000 de exemplare vândute. Acum, discul de aur se ia cu numai 5.000 de copii. Imaginea clasică a casei de discuri care bagă artiştii în studio şi vinde apoi zeci de mii de CD-uri începe să apună. Vânzările în România au scăzut dramatic, astfel că se poate obţine un disc de aur pentru numai 5.000 de exemplare vândute, în timp ce în anul 2000 limita minimă de vânzări era de 50.000.

Nota 3 pentru ouăle stresate

3A înseamnă că ouăle provin de la găini crescute în baterii, iar cu un singur A sunt marcate ouăle provenite de la ferme. Toate sunt comestibile, dar cele ecologice sunt mai gustoase. În momentul de faţă există o clasificare a ouălor care corespunde cerinţelor Uniunii Europene, clasificare făcută în funcţie de modalitatea de creştere a păsărilor de la care provin ouăle. Specialişti în nutriţie susţin că indiferent de inscripţia oului, el nu este periculos pentru sănătate, iar ştampila reflectă condiţiile de viaţă ale găinii.

Traşcareta, maşina agricolă care a tras caii pe dreapta

Pentru a-şi uşura munca la munte, localnicii din Stoeneşti, Argeş, au inventat o maşină mai populară decât Dacia: un hibrid între căruţă, ARO şi tractor. Preţ: 2.500 de lei. La Stoeneşti, lângă Câmpulung Muscel, au dispărut căruţele, nu vezi niciuna. În satul Slobozia, lângă râul Dâmboviţa, care şerpuieşte grăbit printre munţi, patru cai şi un mânz împrăştie pietrişul de pe mal. Sunt printre ultimii din comună şi am fi spus că sunt sălbatici dacă nu-l zăream pe stăpân, tolănit, ascuns sub paravanul unor crengi de brad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb