REVISTA PRESEI 05.11.2018

F.B.
Revista Presei / 5 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 05.11.2018

Adevărul

Ziua măcelului în PSD. Cine sunt liderii pe care Dragnea vrea să-i mazilească. Ce strategie au "puciştii"

Ziarul Adevărul scrie că Liviu Dragnea ar vrea să excludă, în CEx de astăzi, câţiva "pucişti" din partid şi, în plus, să-i schimbe pe alţi lideri de filiale pe care îi bănuieşte de trădare. În schimb, Paul Stănescu şi Gabriela Firea l-au ameninţat pe Dragnea că, în cazul unor sancţiuni, vor vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei, deci Viorica Dăncilă, protejata sa, va pica.

Primul vizat e Marian Neacşu, secretarul general al PSD. Pe lista excluderilor se mai numără şi Adrian Ţuţuianu, pe motiv că a adus prejudicii de imagine partidului. Liderul PSD plănuieşte şi sancţionarea Gabrielei Firea, însă nu cu excluderea, ci cu retragerea sprijinului politic. Pe lângă "pucişti", mai sunt şi câţiva lideri de filiale pe care Dragnea îi bănuieşte de trădare. Arma celor vizaţi este moţiunea de cenzură, cu care au ameninţat că vor sprijini opoziţia în cazul în care vor primi sancţiuni.

Bancherul

Şeful Erste Bank: Situaţia din România este foarte nefericită

Publicaţia Bancherul semnalează că Andreas Treichl, şeful Erste Bank şi totodată acţionarul majoritar al BCR, consideră că situaţia din România este foarte nefericită, pentru că lucrurile se mişcă prea încet. El s-a plâns de ritmul scăzut al investiţiilor în infrastructură şi logistică.

Până acum, România a menţinut o relativă bună poziţie în privinţa indicatorilor macroeconomici major, arată Treichl, precum păstrarea datoriei publice la un nivel foarte scăzut, precum şi un deficit de cont curent, în prezent de 4%, mult mai mic decât înainte de criză din 2008, când a ajuns la 15%, iar datoria publică a României este estimată la doar 35% din PIB în acest an şi 36% anul viitor, printre cele mai mici din regiune, după Cehia, cu 33%. În Ungaria este 73% iar în Slovacia 49%, în schimb avem cel mai mare deficit bugetar din regiune, ce este estimat de Erste Bank la 3,4% din PIB în acest an şi 2,9% anul viitor.

Cotidianul

"Coldealeaks": Axa Coldea - Buzăianu pentru Cioloş

Cotidianul scrie că "după Teleormanleaks, dă să apară şi Coldealeaks". Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susţine că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu se află în acest weekend în Elveţia, unde încearcă să îi facă lobby lui Dacian Cioloş pentru a ajunge preşedinte în 2019.

"Începem să scoatem la lumină caracatiţa economică a statului paralel, Buzăianu, Coldea, Maior, întâlniri conspirative în Emirate, la Beaulieu sur Mer, şpăgi, Africa şi Hidroelectrica.

Despre presupusa relaţie Coldea - Buzăianu a vorbit şi jurnalistul Dan Andronic. Andronic a susţinut sâmbătă seara că Florian Coldea şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă şi că ar fi într-o relaţie de sprijin cu afaceristul Bogdan Buzăianu, unul dintre "băieţii deştepţi" din energie."Aţi mai auzit de problemele penale ale lui Buzăianu? Nu. De ce? Cu 5 ani în urmă spuneau că-l fugăresc", a mai susţinut jurnalistul.

Curierul Naţional

Italia renunţă la Euro? Detalii despre sinuciderea economică

Curierul Naţional notează că renunţarea la euro de către Guvernul Italiei ar fi un gest sinucigaş conform lui Jean-Claude Juncker. Totodată, preşedintele Comisiei Europene a precizat că lipsa de respect a guvernului de la Roma faţă de regulile Uniunii Europene nu va rămâne lipsită de consecinţe.

"Nu văd niciun pericol, deoarece nimeni nu se sinucide", a declarat Juncker pentru postul austriac de televiziune ORF, răspunzând unei întrebări despre o posibilă ieşire a Italiei din zona euro.

"Este pentru prima dată când cineva spune că regulile (UE privind bugetul) nu îl interesează", a spus Junker. Preşedintele CE a precizat că Roma va trebui să răspundă la întrebările Comisiei Europene până la mijlocul lunii noiembrie şi apoi vor fi stabilite consecinţele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se mai mira cineva ce l*i*c*h*e*a* o*r*d*i*n*a*r*a, ce s*e*c*a*t*u*r*a e cornel nistorescu ?!!? Sau j*i*g*o*d*i*a" rosca stanescu ?!!?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb