REVISTA PRESEI 06.03.2010

Willy Homner
Revista Presei / 6 martie 2010

ADEVĂRUL

-Comisioane primar Craiova-35,050.00 lei

Finanţatorul FC Argeş ţinea contabilitatea mitei pe care o dădea lui Antonie Solomon, documentele fiind găsite de DNA la sediul firmei PIC. Antonie Solomon a ajuns în arest după ce DNA a analizat dubla contabilitate a PIC SA şi în care Cornel Penescu trecuse şpăgile drept "comision pentru primarul Craiovei". Preşedintele PDL Craiova, Antonie Solomon (55 de ani), va afla luni dacă va fi cercetat în stare de arest sau în libertate.

-Muncitorii de la Mioveni lucrează la foc continuu. 25 de SUV-uri Duster pe oră

Reporterii "Adevărul de Seară" Piteşti sunt primii jurnalişti din lume care au vizitat liniile de producţie unde se fabrică deja la foc continuu renumitul model Dacia Duster, "made in Romania". "I-am ciuruit!", a declarat pentru "Adevărul", Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, la întoarcerea de la Salonul de la Geneva, unde a fost lansat primul SUV Dacia.

-Călin , prieten la...Cataramă cu Crin

Fostul lider liberal Călin Popescu-Tăriceanu şi-a declarat ieri susţinerea pentru Crin Antonescu, înscris în cursa pentru şefia PNL. Deşi un adversar vehement al votului pe moţiuni, idee susţinută de actualul lider al PNL, Tăriceanu crede că Antonescu nu trebuie schimbat din funcţie. Crin Antonescu a bifat ieri, în prima zi a Congresului, a treia victorie în cursa pentru preşedinţia partidului. Modificarea statutului în sensul votării echipei de conducere pe liste a trecut cu 1.089 de voturi pentru şi 258 împotrivă.

-Misterele Revoluţiei: Brucan croia o Românie supusă Moscovei

Proclamaţia Revoluţiei, redactată de Dumitru Mazilu, a fost modificată brutal de către Silviu Brucan. Adăugirile şi tăieturile efectuate pe textul iniţial prefigurau o nouă ţară "made in URSS". Dumitru Mazilu (75 de ani) povesteşte pentru "Adevărul" ce l-a inspirat în scrierea textului şi ce schimbări a adus Silviu Brucan, "pe un calorifer din sediul CC".

-Grecii combat criza cu greve

Mii de oameni au ieşit pe străzile Greciei în semn de protest faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvern. Activitatea economică din ţară a fost perturbată grav ieri de greve. Protestele au degenerat, forţele de ordine fiind nevoite să folosească gaze lacrimogene.

EVENIMENTUL ZILEI

-Proiect marca "Udrea - Kelemen", atac la patrimoniu

Ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, şi cel al culturii, Kelemen Hunor, au pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă care, în cazul în care va fi aprobat în forma actuală, ar face ca numărul de clădiri-monument distruse să crească. Aşa avertizează atât arhitecţii, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

-Plătim cu toţii restructurările din companiile de stat

Guvernul oferă plăţi compensatorii disponibilizaţilor CFR Marfă din bugetul asigurărilor sociale, unde reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că s-au virat sume speciale.

Statul plăteşte din banii contribuabililor oalele sparte ale companiilor falimentare silite să facă restructurări. Aşa se întâmplă în cazul CFR Marfă, care luni va pune pe liber 4.587 de angajaţi. Plăţile compensatorii pe care le vor primi aceştia timp de 12- 15 luni vor proveni din bugetul de şomaj.

-Antonescu joacă la sigur, Orban pentru impresie artistică.

Antonescu şi-a impus ieri pretenţiile, obţinând susţinerea majorităţii delegaţilor la Congres pentru alegerea pe listă a conducerii PNL. Orban trage sfori să nu piardă categoric prezidenţialele.Candidaţii la şefia PNL şi-au spălat rufele în public.Orban l-a acuzat pe Antonescu că vrea să facă un partid de "tuteri ", iar Crin i-a reproşat că face jocuri pe ascuns.

PDL şi-a oficializat ieri oferta de a-i primi în partid " cu cea mai mare plăcere" pe nemulţumiţii din PNL, vicepreşedintele democrat- liberalilor Cezar Preda sfătuindu-i chiar să evite "halta" independenţilor.

"Noi am vrea ca toţi cei care vor pleca de la PNL să vină la PDL. Nu trebuie să mai aleagă această cale a grupului independenţilor, care am înţeles că vor să facă un partid de centru- stânga, când au posibilitatea să meargă la un partid de dreapta, cum e PDL."

-Toţi ochii lumii pe "NY Times"

Lectie. Gigantul american a virat în 2009 spre on-line, de unde a şi scos venituri salvatoare. Acest studiu de caz este un indicator excelent pentru industria media la nivel mondial.Raportul anual al boardului "New York Times" - e un excelent prilej de reflecţii pentru industria media din toată lumea. Compania, care înglobează şi "Boston Globe", a terminat 2009, un an de coşmar, cu un profit de 20 milioane de dolari, care poate părea prea puţin la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb