REVISTA PRESEI 07.02.2019

I.M.
Revista Presei / 7 februarie 2019

REVISTA PRESEI 07.02.2019

Adevărul

Culisele întâlnirii primarilor de mari oraşe cu Dragnea. Falcă: "Ni s-a spus să dăm oameni afară". Negoiţă: "Suntem umiliţi"

Publicaţia "Adevărul" scrie că primarii de mari oraşe care au participat la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi ministrul Eugen Teodorovici au povestit modul în care şeful PSD s-a purtat cu ei şi faptul că le-a recomandat să dea afară din bugetari, pentru a le ajunge banii de la Guvern ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Liviu Dragnea îi duce cu zăhărelul pe primarii marilor oraşe: "Dr... Robert Negoiţă. primar al Sectorului 3 şi preşedinte al AMR, a subliniat faptul că aproape fiecare guvernare i-a desconsiderat pe edili, dar Guvernul Dăncilă pare să fie şi mai dur cu administraţia locală. "Suntem trataţi cu dispreţ, cu aroganţă şi uneori umiliţi. Acest Guvern parcă o face mai exagerat ca celelalte", a declarat Negoiţă.

Bancherul

Ce taxe platesc bancile din tarile vecine: de cinci ori mai mici decat cea din Romania

Publicaţia "Bancherul" informează că banca din Romania este de cinci ori mai mare decat taxa medie din trei tari vecine si reprezinta peste 75% din profitul unei banci romanesti, comparativ cu doar aproape 20% din castigul bancilor din celelalte tari.

Aceste cifre comparative rezulta din indicatorii prezentati de banca austriaca Raiffeisen International, prezenta in mai multe tari din regiune: Romania, Polonia, Ungaria si Slovacia.

Astfel, in Ungaria, Raiffeisen plateste o taxa bancara de doar 0,15% pentru activele cu valori de pana la 50 miliarde forinti (330 milioane lei) si 0,21% pentru active cu valori mai mari.

Ceea ce inseamna ca valoarea anuala a taxei din Ungaria a fost in 2017 de 13 milioane euro, reprezentand doar 11% din profitul brut obtinut de banca.

Cotidianul

Un SCENARIU care capătă contur: Firea vs Dragnea la prezidenţiale

Publicaţia "Cotidianul" informează că, deşi a spus de nenumărate ori în trecut că nu vrea să candideze la prezidenţiale pentru a-şi putea duce la capăt mandatul de primar general, Gabriela Firea nu mai exclude acest lucru.

Mai clar decât până acum, Firea a spus miercuri seară că este dispusă să candideze oriunde va merge Liviu Dragnea, inclusiv la prezidenţiale, susţinând că face acest lucru pentru că liderul PSD "îi face viaţa imposibilă" la Bucureşti.

Gabriela Firea a fost întrebată miercuri seară la Antena 3 din nou dacă va candida la prezidenţiale.

"În condiţiile în care domnul Dragnea îmi face mandatul imposibil, îmi face viaţa imposibilă, pur şi simplu se răzbună. Este un lucru clar, îl vede toată ţara. Dumnealui se răzbună acum pentru că am avut curaj în septembrie anul trecut să spun că lucrurile nu merg în direcţia corectă. (...) Acolo unde va merge domnia sa, având în vedere că îmi face viaţa imposibilă la Bucureşti, voi merge şi eu să arăt o altă faţă, să fiu o alternativă la domnia sa", a răspuns primarul Capitalei.

Naţional

Matteo Politi, doctorul de fraieri

Publicaţia "Naţional" informează că povestea lui Matteo Politi mi se pare fascinanta si nu este destinata celor care nu au umor. Si nici celor care cauta stampila cu aprobarea Academiei Romane pentru bancurile cu Ivan, Itic si Strul sau cu Petru Groza si Zaroni. Mie, in umorul meu de cele mai multe ori cinic, italianul mi se pare un personaj fabulos. Un pic nebun, poate, un pic doctor, se pare, sarmant in dialog si cu mare putere de convingere. Talentat in a te privi in ochi, dar cu degetele incarligate tinute la spate, Politi a ajuns nu medic estetician in Romania, ci eroul zilei intr-o tara plictisita.

Doar foamea de audienta pe subiecte ieftine, care sa nu solicite creierasul, a facut ca italianul travestit in doctor sa devina foarte cunoscut. Daca nu era presa - ca sa-i zic totusi asa - care sa scoata la iveala intamplarile unui bisturiu fara diploma, Piloti ar fi sucombat in bezna anonimatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb