REVISTA PRESEI 09.01.2016

Willy Homner
Revista Presei / 9 ianuarie 2016

ADEVARUL

RADET, amendată cu 20.000 de lei pentru lipsa căldurii şi apei calde

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu 20.000 de lei, pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia sub parametrii corespunzători. Bucureştenii din zone din cartierele Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuinţe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca şi a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016. Reprezentanţii municipalităţii anunţau realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN. Vineri dimineaţă, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură şi apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii.

Ce s-a schimbat în discursul Angelei Merkel de la vizita oficială a lui Klaus Iohannis la cea a lui Dacian Cioloş

Tema spinoasă a aderării României la spaţiul Schengen a fost un subiect important al discuţiilor purtate, joi, de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi premierul României, Dacian Cioloş. La fel ca la întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, din februarie 2015, cancelarul german a invocat faptul că e necesar un MCV pozitiv pentru anul recent încheiat şi că lupta împotriva corupţiei trebuie continuată. Adi Zăbavă: "Diferenţa de nuanţă nu este legată de România, ci de ce s-a înâmplat în Europa din februarie până în prezent. Ceea ce întâmplă cu Schengen acum nu mai are legătură cu noi, dar ne afectează poziţia noastră. Nu ştim dacă fără criza imigranţilor am fi intrat în Schengen şi nu vom şti niciodată, dar în momentul de faţă avem pe agenda UE problem mai importante decât aceasta a aderării".

"Reţeta" falimentului Greciei, în Parlamentul României. Ce pensii mai născocesc PSD şi UNPR

Deputaţii şi senatorii au pe agenda lor, în viitoarea sesiune parlamentară, discutare şi adoptarea de noi proiecte cu impact social semnificativ, printre acestea fiind acordarea celei de-a 13-a pensii, indemnizaţii mai mari pentru creşterea copilului sau reducerea vârstei de pensionare pentru primari sau mamele cu trei sau mai mulţi copii. Dacă la sfârşitul anului, parlamentarii şi-au dat pensii speciale lor, dar şi aleşilor locali, acum încearcă să îmbuneze electoratul prin iniţiative legislative vizează pensionarii, persoane care merg în procent mare să voteze, dar şi femeile. Proiectele de acest fel au început să fie depuse de la începutul sesiunii parlamentare din toamnă şi au culminat cu înregistrarea lor în ultimele zile ale anului.

Şeful politiei din Köln a fost demis după scandalul agresiunilor sexuale

Şeful politiei oraşului german Köln, Wolfgang Albert, criticat pentru lipsa de reacţie a forţelor de ordine fata de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranţi in noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri. Intre timp, numărul plângerilor depuse de femeile si adolescentele agresate sexual si/sau jefuite in centrul oraşului in acea noapte a ajuns la circa 170. Autorităţile au anunţat tot vineri ca au deocamdată 31 de suspecţi, dintre care 18 sunt migranţi, dar niciunul nu a fost arestat. Agresiunile sexuale comise la Köln de circa o mie de persoane organizate in grupuri si ale căror semnalmente arata ca cel mai probabil sunt arabi si nord-africani au provocat indignare in Germania, fapte similare de mai mica anvergura petrecându-se si in alte oraşe, precum Stuttgart si Hamburg.

Bileţelul găsit la unul dintre agresorii din Koln

Politia a găsit un nou - si tulburător - indiciu in cazul agresiunilor sexuale comise in Köln in noaptea de Anul Nou. Agenţii au găsit un bileţel in buzunarul unuia dintre bărbaţii arestaţi in piaţa Breslau, un tânăr de 16 ani din Maroc si un tunisian in vârsta de 23 de ani. Biletul conţine propoziţii in germana si araba, fiind practic un ghid de conversaţie pentru agresori, cu expresii precum "o sa mă culc cu tine", "o sa te ucid", "sâni mari" dar si "doar glumeam". De asemenea, in telefoanele celor doi suspecţi s-au descoperit înregistrări cu incidentele din noaptea de Anul Nou. Anchetatorii suspectează ca este vorba despre o acţiune organizata, bileţelul fiind un indiciu semnificativ in favoarea acestei ipoteze. Potrivit unor surse din investigaţie citate de focus.de, politia presupune ca a existat un "nucleu dur" de 180 de bărbaţi care au iniţiat agresiunile. Din grupul respectiv de suspecţi chestionaţi fac parte noua algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar si doi cetăţeni germani, un irakian, un sârb si un american.

Cine va veni la putere în Moscova după căderea lui Putin?

Analistul american Mark Galeotti crede că există trei Rusii antagoniste: "Rusia Normală", "Rusia cleptocraţilor" şi "Rusia Ideologică". Putin este reprezentantul Rusiei Ideologice şi face orice pentru a-şi impune punctul de vedere geopolitic în detrimentul "Rusiei cleptocraţilor". În cazul în care Putin va fi îndepărtat, la putere vor veni cleptocraţii care vor căuta să repare relaţiile cu Occidentul. Acest lucru probabil nu se va întâmpla în 2016, însă dacă Putin va fi înlocuit sau succedat, în locul lui nu va veni un alt ideolog, dar un cleptocrat. Interesele elitelor vor avea prioritate în faţa maselor, dar şi faţă de interesele geopolitice ale Rusiei. Acest nou regim va căută cu nerăbdare să repare podurile cu Occidentul.

Vine vacanţa cu trenul de Franţa - Cât costă pachetele turistice care includ cazare şi bilete la Euro 2016

În timp ce Campionatul European de Fotbal din Franţa este de câteva luni subiect pentru mari campanii de marketing, agenţiile de turism din România caută şi ele soluţii pentru a oferi turiştilor pachete adecvate acestui eveniment. Având în vedere că un pachet pentru Europenele din Franţa este greu de făcut, agenţiile de turism din România s-au gândit la mai multe tipuri de oferte. Unele sunt pentru o singură partidă, altele pentru meciurile din grupe sau pentru finale şi semifinale. Cele mai mediatizate oferte din această perioadă sunt cele care vizează partida de deschidere dintre Franţa şi România, dar şi meciurile din grupă ale naţionalei noastre. Ofertele pleacă de la câteva sute de euro şi ajung la peste 1.000 de euro de persoană, însă un pachet cu toate opţiunile incluse nu a fost făcut deocamdată. Potrivit ofertelor făcute publice de 4U Travel, pentru partida de deschidere de la Euro 2016 preţurile pachetelor care includ bilet la meci şi trei nopţi de cazare oscilează de la 820 de euro de persoană la 1.600 de euro de persoană.

EVENIMENTUL ZILEI

AMENZI la Antenă după ce Andreea Esca a apărut pe post?

Şefii Antenei 1 au considerat că apariţia ştiristei de la ProTV în show-ul de Revelion al Antenei 1 a fost o reclamă imensă făcută tabărei adverse. Dan Negru a bătut PRO TV, de Revelion, având audienţe de peste 10 ori mai mari. Numai că echipa lui din Antena 1 s-a ales cu salariul micşorat pe o lună, din cauza difuzării videoclipului "O zi liniştită", al lui Gabriel Cotabiţă, în care apare... Andreea Esca, anunţă click.ro. Şefii Antenei 1 au considerat că apariţia ştiristei de la ProTV în show-ul de Revelion al Antenei 1 a fost o reclamă imensă făcută tabărei adverse. În noaptea de Revelion, Andreea Esca a apărut la Antena 1 pentru 14 secunde. Ea a fost vedetă în videoclipul piesei "O zi liniştită", care a fost difuzat pe ecran, în timp ce protagoniştii Gabriel Cotabiţă şi Matteo, cântau în platou.

AGRESIUNILE sexuale ale IMIGRANŢILOR se răspândesc în toată Europa

Autorităţile sunt din ce în ce mai îngrijorate de creşterea numărului de atacuri sexuale ale grupurilor de imigranţi, ce par să împânzească întreaga Europă. Finlanda şi Suedia au devenit ultimele ţări europene care au lansat avertismente referitoare la posibilitatea unor astfel de atacuri, în timp ce şeful poliţiei din Viena a sfătuit femeile să nu iasă singure pe străzile oraşului. Avertizările vin la scurt timp după ce poliţia din Austria şi Germania au încercat să acopere problema atacurilor sexuale ale solicitanţilor de azil. Zeci de persoane au fost arestate pe întreg continentul, sub acuzaţia de hărţuire. Poliţia finlandeză a declarat că au fost dezvăluite mai multe planuri ale unor grupuri de migranţi de a hărţui femei. Totodată, în Helsinki a fost înregistrat un număr neobişnuit de astfel de cazuri: "Nu a fost acest tip de hărţuire înainte Anul Nou sau cu alte ocazii. Acesta este un fenomen complet nou în Helsinki", a spus şeful adjunct al poliţiei, Ilkka Koskimaki, potrivit Daily Mail.

PROPAGANDA JIHADISTĂ se răspândeşte cu repeziciune în Anglia

Universităţi din Londra, Birmingham, Manchester şi Bradford au fost ţinta mai multor campanii de comunicare în care tinerii musulmani sunt incitaţi la ură şi la sabotarea activităţilor guvernului. Fanaticii islamişti care se află în spatele acestor evenimente susţin acţiunile celebrului John Jihadistul şi au avut legături cu reţele teroriste. Grupul numit CAGE (n.r. - cuşca) pătrunde în campusuri fără a fi invitat şi otrăveşte mintea studenţilor. Conform dailymail.co.uk, membrii CAGE au fost implicaţi în cel puţin 13 discursuri propagandistice jihadiste susţinute anul trecut. Tinerilor musulmani şi altor studenţi interesaţi li se spune să saboteze Prevent, programul anti-extremist al guvernului. Celor care ascultă li se spune că musulmanii sunt trataţi la fel cum erau trataţi evreii de nazişti.

JURNALUL NATIONAL

Traian Băsescu: Nu mă aşteptam la o condamnare pentru fratele meu; l-am încurajat să continue să se bată

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu se aştepta ca fratele său, Mircea Băsescu, să fie condamnat în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial, arătând că decizia instanţei trebuie luată în considerare şi continuată procedura printr-un apel. "Ştiind realitatea faptelor nu mă aşteptam la o condamnare, dar dacă ea este trebuie privită aşa cum este. Este o decizie a unei instanţe şi trebuie luată în considerare, iar în limitele legii continuată procedura printr-un apel", a spus Traian Băsescu, la B1 Tv. El a precizat că imediat ce a aflat decizia instanţei a discutat cu fratele său. Fostul şef de stat a arătat că numele său va avea de suferit în politică în urma procesului în care este implicat Mircea Băsescu. "Bineînţeles că va avea consecinţe de credibilitate, dar acestea sunt generate şi de campaniile furibunde ale unor trusturi de presă care sunt un bun motivator pentru a atrage atenţia justiţiei asupra efectelor sociale, însă până la urmă justiţia se face în sala de judecată şi sper ca adevărul să fie constatat de judecători", a declarat Băsescu.

Românii vor depune la Fisc o declaraţie pentru calculul impozitului pe locuinţe!

Orice persoană care are în proprietate o clădire situată pe teritoriul României datorează anual un impozit, care se achită în contul bugetului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul Bucureşti) în care este amplasată respectiva clădire. Încă de la finalul anului 2015, în Monitorul Oficial au fost publicate formularele pentru stabilirea impozitului pe clădiri, declaraţii de impunere ce trebuie depuse la direcţiile de specialitate ale primăriilor, scrie avocatnet.ro. În acest an, cei care deţin un imobil şi desfăşoară activităţi economice trebuie să depună această declaraţie nu mai târziu de 31 martie.

Un român îşi cumpără 18 coşuri cu mâncare. Un german îşi ia 58

Salariul mediu net din România îţi permite să cumperi 18 coşuri cu alimente de bază care includ câte un kilogram de carne, lapte, brânză, fructe, băuturi şi un pachet de ţigări. Un bulgar poate numai 16, iar un ungur 20. Mult mai bine o duc polonezii şi cehii, care-şi permit 39 de coşuri, respectiv 32. Să nu mai vorbim de nemţi, care pot să-şi ia de trei ori mai multe alimente decât noi. La fel ca şi ceilalţi locuitori din vechea Europă. Preţul produselor alimentare este sensibil egal în toată Uniunea Europeană. Diferenţa între costul coşului de consum al unui neamţ (39,64 de euro) şi cel al unui român (23,94 euro) este de numai 15,7 euro. O nimica toată dacă ne uităm la valoarea salariilor. Un neamţ câştigă, în medie, 2.300 de euro, adică de cinci ori şi jumătate mai mult decât un român.

Şeicii au pus ochii pe lemnul românesc

Continuăm se ne comportăm ca o ţară din lumea a treia care trăieşte din exportul materiilor prime. Aşa se face că suntem pe primul loc la exportul de cherestea de răşinoase în Orientul Mijlociu, cu 25% din totalul trimis în această regiune. Exportăm aproape cât Germania şi Suedia la un loc, de patru ori mai mult decât Canada şi de peste 66 de ori mai mult decât SUA. Între ianuarie şi iulie 2015, România a exportat aproape 600.000 de metri cubi de cherestea de răşinoase, din totalul de 2,6 milioane de metri cubi importat de ţările arabe, potrivit site-ului suedez de statistică Woodstat.se. Aproape 40% (230.000 mc) din cantitate a luat drumul Emiratelor Arabe Unite, 42.000 mc s-au dus spre Iordania, 61.000 mc spre Liban, 26.000 mc spre Siria, iar în Irak am trimis 29.000 de metri cubi. Practic, exportăm în aceste ţări cele mai mari cantităţi de cherestea de răşinoase comparativ cu celelalte state din UE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb