REVISTA PRESEI - 09.04.2010

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 9 aprilie 2010

ADEVĂRUL

Un judecător şi doi afacerişti, traşi de Voicu după gratii

Magistratul Florin Costiniu, alături de Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt cercetaţi în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu. Şeful Secţiei Civile de la instanţa supremă şi doi oameni de afaceri au ajuns, ieri, în arest în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzaţi de grave fapte de corupţie. "Se va sparge ţeava", spunea senatorul PSD Cătălin Voicu cu doar câteva zile înainte de a fi arestat. Ieri, procurorii DNA au emis mandate de reţinere pentru trei dintre "locotenenţii" lui Voicu.

Proprietarul trustului Adevărul Holding, Dinu Patriciu, intenţionează să-şi dezvolte afacerile de media în Republica Moldova.

"Vom lansa acolo (n. red. - în Republica Moldova) ziare şi în limba română, dar şi în limba rusă. În primă fază vor apărea în Moldova < Adevărul > şi < Click! >. Dar, ulterior, vom extinde şi < Blik > în limba rusă", a declarat Patriciu pentru paginademedia.ro. Acesta a precizat că orientarea publicaţiilor va fi "proeuropeană".

Bolile la pensionare, vindecate la evaluare

În România se plătesc peste 900.000 de pensii de boală, ceea ce-nseamnă că 16% din cei 5,7 milioane de pensionari au fost declaraţi inapţi de muncă înainte de-a ajunge la vârsta legală de retragere din activitate. Procentul este triplu faţă de cel din 1990, când la 3,6 milioane de pensionari, doar 200.000, adică 8%, erau invalizi. Aceste pensii au costat anul trecut 1,5 de miliarde de euro, adică exact deficitul bugetului de pensii.

-Industria, cârligul trecerii PIB-ului pe plus în acest an, dă semne anemice de revenire, în timp ce şomajul creşte încet, dar sigur. Primul trimestru este încă unul ratat pentru creştere. "Adevărul" a realizat o radiografie a economiei româneşti ce contrazice estimările optimiste ale guvernanţilor privind ieşirea din criză. Ziua în care vom putea număra două trimestre consecutive de creştere economică - ce va marca, din punct de vedere tehnic, ieşirea din recesiune - pare din ce în ce mai îndepărtată. Apoi, din momentul trecerii PIB pe plus în statistică, până la efectul pozitiv resimţit de populaţie vor mai trece alte câteva trimestre.

CURENTUL

Costiniu, Căşuneanu şi Locic au ajuns şi ei pe "tubulatura" lui Voicu

Într-adevăr s-a deschis ţeava. Avea dreptate şi Voicu atunci cånd spunea că odată cu arestarea sa s-a deschis ţeava. Ieri a venit şi rândul celorlalţi. Preşedintele Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore de către procurorii DNA alături de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu în dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu. Primul reţinut din lotul de ieri a fost omul de afaceri Marius Locic, care după ce a primit ordonanţa de reţinere a fost condus încătuşat în arestul Poliţei Capitalei.

Reţineri de Tia Şerbănescu

Nu ducem lipsă de premiere: ba avem şi câte două pe zi. Premiera absolută aparţine însă CSM care a avizat favorabil cererea DNA privind reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu (ÎCCJ), implicat în reţeaua Voicu. Probabil că explozia mediatică a cazului şi cei 300 de judecători care au cerut igienizarea sistemului au determinat CSM să ia o asemenea decizie fără precedent. Pentru dna Florica Bejinaru, şefa CSM, persoană provenită din dosarele de poliţie politică ale CNSAS, decizia trebuie să fi fost deosebit de grea.

Becali a rupt hârtiile de la CNCD: Nu vreau să lucrez cu homosexuali

Europarlamentarul Gigi Becali a rupt ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, atenţionările primite din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) privind declaraţiile lui din februarie, când a spus că nu va accepta transferul fotbalistului Ivan Ivanov dacă este homosexual.

Năstase, între lustraţie şi războiul cu Puterea

Posibila adoptare a proiectului legii lustraţiei până în data de 20 mai este privită cu scepticism de social-democraţi, care îi contestă utilitatea la 20 de ani de la momentul revoluţiei din decembrie 1989, uitând faptul că legea aceasta ar fi o reparaţie morală pentru memoria celor care au suferit ororile unui regim comunist de tristă amintire. Pe de altă parte, liderii social-democraţi se folosesc de acest prilej pentru a pune gaz pe foc în războiul de gherilă pe care îl duc cu puterea, deşi posibili lustrabili sunt atât în barca opoziţiei, cât şi-n cea a puterii.

-Europarlamentarul liberal Renate Weber a declarat că statele care acuză România că nu îmbunătăţeşte viaţa rromilor dau dovadă de ipocrizie, precizarea venind în contextul în care, ieri şi astăzi, are loc la Cordoba (Spania) summitul UE privind incluziunea rromilor.

"Din păcate, schimbările de la precedentul summit până astăzi nu sunt deloc spectaculoase. Dimpotrivă, dorinţa cea mare era să existe la nivelul Uniunii Europene o strategie privind incluziunea rromilor. Ea nu s-a produs.

Aprecierea leului a temperat inflaţia

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna martie, plasându-se în intervalul 4,1-4,4%, în contextul în care aprecierea leului a temperat creşterea preţurilor de consum, iar modificarea accizelor din luna ianuarie şi-a diluat efectele asupra inflaţiei, estimează analiştii consultaţi de NewsIn. În ceea ce priveşte inflaţia lunară, economiştii estimează pentru luna martie un avans de 0,1-0,4%, în condiţiile în care preţurile au rămas relativ stabile, o creştere mai importantă fiind observată pe segmentul combustibililor.

CURIERUL NAŢIONAL

Pe conservele din raft scrie Made in Romania

Importurile de conserve de legume şi fructe au coborât de la 60% din piaţă la 35%. În plus, producătorii autohtoni vor să exporte anul acesta o treime din producţia estimată la 250 mil. euro. Motivele principale ale performanţei, investiţii de 100 mil. euro şi promovarea produselor. Piaţa conservelor din legume-fructe fabricate în România în anul 2009 este estimată la peste 250 milioane de euro, anul 2009 fiind un an cu producţii bune în principal de legume, potrivit Romconserv.

Prea puţine "jucării" pe piaţa de capital românească

Investitorii se plâng că nu au oportunităţi de plasamente. Activele fondurilor de pensii cresc într-un ritm prea accelerat faţă de oferta din piaţă. Dacă nu se vor realiza noi IPO-uri şi nu vor fi lansate noi produse securizate, instituţionalii vor fi nevoiţi să investească pe pieţele externe. Criza de ofertă a pieţei de capital care a caracterizat sectorul şi în etapa boom-ului bursier tinde să se acutizeze pe măsură ce activele fondurilor de pensii şi cele ale fondurilor mutuale cresc în ritm susţinut.

Şomajul înnegreşte harta României

Numărul de şomeri a ajuns în martie la 765.285, fiind înregistraţi cu aproape 3.000 mai mulţi decât în februarie. Dintre aceştia, 302.996 au o aşa de mare "vechime" încât nu mai primesc indemnizaţii. Cele mai mari rate sunt în Vaslui (15,31%), Mehedinţi (14,41%) şi Teleorman (13,13%). Încă de la începutul acestui an, numărul şomerilor a crescut de la o lună la alta, continuând trendul de anul trecut.

Primul Duster fabricat la Mioveni, cumpărat de şeful statului

Achiziţia se ridică la 71.000 lei.Primul automobil Duster construit la fabrica de la Mioveni a intrat ieri în posesia şefului statului, Traian Băsescu, maşina fiind achitată de soţia acestuia, Maria, cu suma de 71.016 lei. "Este o maşină care trebuie cumpărată", a declarat preşedintele în momentul în care s-a urcat la volanul bolidului roşu , pentru că este un "vârf" al tehnologiei Dacia Renault.

Senatul a adoptat o lege de compensare a datoriilor statului către firme

"Această propunere legislativă vine în sprijinul agenţilor economici care la această oră sunt în blocaj total şi priveşte compensarea creanţelor către stat". Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră, o propunere legislativă care prevede compensarea creanţelor agenţilor economici care prestează lucrări sau servicii a căror finanţare e asigurată prin alocări de la bugetul de stat în baza unor HG (n.r. - Hotărâre de Guvern), cu datoriile pe care statul le are faţă de operatori, informează NewsIn.

"Licitaţia cu preţ mic" - o loterie deghizată

Sistemul în care se plusează până la un preţ mult mai mic decât valoarea produsului a intrat şi în România. Vizitatorii site-ului sunt momiţi cu o maşină de lux la 900 de lei sau un apartament cu 1.000 de lei. Diferenţa până la costul final este acoperită de masa de licitatori care cumpără dreptul de a depune oferte.

BM: Economia pierde anual minimum 1 mld. euro prin neintegrarea romilor

Pierderile reprezintă 0,63-2,13% din PIB. Costurile economice ajung anual până la 887 mil. euro, iar pierderile fiscale se ridică la 202 mil. euro. România înregistrează cea mai mare pierdere a productivităţii, ca urmare a discrepanţelor de productivitate mari dintre romi şi românii majoritari, cu atât mai mult cu cât populaţia romă este destul de numeroasă, se arată într-un studiu efectuat de Banca Mondială în Bulgaria, Cehia, România şi Serbia.

APIA a înregistrat deja peste 400.000 de cereri de plată pentru 1,9 mil. ha

Cele mai multe au fost depuse în judeţele Suceava, Olt şi Bihor. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, în cadrul campaniei SAPS 2010, au fost depuse până acum 402.088 cereri de plată, pentru o suprafaţă de peste 1,9 milioane hectare.

O bancă va da faliment doar cu acordul BNR

Iniţierea procedurii falimentului unei instituţii de credit va fi supusă aprobării prealabile de către BNR, care va putea respinge solicitarea băncii respective dacă apreciază că aceasta nu se află în stare de insolvenţă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă. Modificările legislative sunt prevăzute şi în memorandumul tehnic la acordul stand-by cu FMI.

Listarea FP se va face în septembrie. Dacă nu e împiedicată de stat

Corin Trandafir: Statul nu cred că îşi mai permite luxul de a amâna listarea, pentru că a semnat deja un contract cu Franklin Templeton. FP ar trebui listat fără derularea unei oferte publice iniţiale.

EVENIMENTUL ZILEI

Prima rundă de cătuşe: Costiniu, Locic şi Căşuneanu

Procurorii ar putea continua seria reţinerilor cu alte persoane cercetate în dosarul "Voicu". Nume grele din justiţie şi afaceri încep să cadă precum piesele de domino, după arestarea pentru 30 de zile a senatorului PSD Cătălin Voicu. Ieri, au ajuns în arestul poliţiei afaceriştii Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi judecătorul Florin Costiniu. Aseară, ei au fost prezentaţi judecătorului Corina Jîjie, despre care presa a relatat că ar fi soţia subprefectului de Dâmboviţa, un apropiat al PSD (partid din care face parte şi senatorul Costică Voicu, arestat deja în acest dosar).

Controlorii de trafic aerian au cele mai mari salarii de la stat

Câştigul mediu pe salariat la Romatsa va fi, în acest an, de 13.721 de lei pe lună, în creştere cu 3,7%. Angajaţii ţin în şah autorităţile cu plecarea în afară dacă nu li se aprobă majorarea lefurilor. Controlorii de trafic aerian sunt cel mai bine remuneraţi dintre angajaţii companiilor de stat. Salariile acestora pornesc de la 3.000 de euro şi ajung la 5.000 de euro/lună.

Alegerile parţiale, scrutin cu miză naţională

Competiţiile pentru un fotoliu de deputat de Bucureşti şi două de primari, în Râmnicu-Vâlcea şi Baia Mare, sunt un test important pentru PDL, PSD şi PNL. Peste 300.000 de alegători sunt aşteptaţi, în perioada imediat următoare, la urne, pentru a vota în cadrul unor alegeri parţiale. În colegiul 19 din Bucureşti (105.000 alegători) s-a eliberat un post de deputat, în timp ce alegătorii din Baia Mare (125.000) şi din Râmnicu- Vâlcea (100.000) vor vota pentru posturile de primari.

Cum să obţii 5.500 de lei de la stat dacă ai rămas fără job

Românii care au îngroşat rândurile şomerilor după ce firmele la care lucrau au dat faliment îşi pot recupera de la buget o parte dintre salariile şi plăţile compensatorii neachitate. Ei pot cere statului să le achite cel puţin o parte dintre salariile sau plăţile compensatorii neplătite de angajatori, în cuantum de maximum 5.500 de lei (trei salarii medii pe economie).

FINANCIARUL

Scandalul angajărilor: una spune guvernul la televizor, alta scrie în ordonanţe

Redistribuirea posturilor vacante va fi făcută "cu prioritate" spre structurile care se ocupă de gestionarea fondurilor europene, susţine Executivul. "Cu prioritate" nu înseamnă însă "exclusiv". Şeful Executivului insistă că nu a deschis "şurubul angajării" în sectorul public. Drept argument, Emil Boc spune că angajările pe posturile vacante vor fi făcute "cu prioritate" pe acele domenii legate de fondurile structurale. Formula "cu prioritate" nu înseamnă însă "exclusiv", prin urmare guvernul poate decide să facă angajări în orice instituţie publică.

Descoperirea de gaze naturale în Marea Neagră, ţinută la secret în 1995

Primele gaze naturale au fost extrase din Marea Neagră încă din 1995, la un debit de 500.000 de metri cubi pe zi. Cu toate acestea, după 15 ani, perimetrele concesionate de statul român firmei Sterling Resources Ltd. se află în continuare în faza de explorare, deşi ar fi trebuit să se treacă la exploatarea lor încă de atunci. Rezervele minime estimate sunt de 10 miliarde de metri cubi. Datele reies din raportul Curţii de Conturi redactat după controlul efectuat la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Summitul UE nu a produs reacţii vizibile pe pieţele de acţiuni

Indicele bursei americane Dow Jones Industrial Average (DJIA) s-a apropiat în şedinţele de tranzacţionare din 5 şi 6 aprilie de pragul psihologic de 11.000 de puncte. La summitul UE din 25 şi 26 martie s-a discutat starea delicată în care se găseşte Grecia, care se confruntă cu deficite bugetare în creştere, pe fondul măririi datoriei externe, situaţie care a provocat în ultima perioadă temeri investitorilor şi analiştilor, prin prisma riscului de contagiune către alte state membre care se confruntă cu probleme similare.

GÂNDUL

Cât le trebuie poliţiştilor olteni să se prindă că au filmat un omor

Poliţiştilor din Craiova le-au trebuit şase zile pentru a-şi da seama că strada pe care s-a comis o infracţiune deosebit de gravă era monitorizată video chiar la propunerea Poliţiei Rutiere, lucru care îi poate ajuta în anchetă. Este vorba de zona în care, vinerea trecută, un bătrân a fost bătut de un şofer pentru că traversa prea încet - la scurt timp după agresiune victima decedând.

BM învaţă România cum ar putea câştiga un miliard de euro de pe urma ţiganilor

În România trăiesc oficial 535.000 de romi, dar numărul lor e de 3-4 ori mai mare. Neintegrarea romilor face România să piardă un miliard de euro anual, arată Banca Mondială în studiul "Costurile economice ale excluderii romilor", efectuat în Bulgaria, Cehia, România şi Serbia. Conform Băncii Mondiale, faptul că doar unul din doi romi apţi de muncă lucrează duce, în România, la pierderi de productivitate de 887 de milioane de euro.

Cum a dat Guvernul 6 mil. de euro pentru "bursa de şomaj"

Niciunul dintre cei 97 de tineri români licenţiaţi în administraţie şi perfecţionaţi în universităţi occidentale, pe banii statului român, nu este angajat în administraţie. După cum se arată într-un document oficial redactat în urmă cu 3 săptămâni şi obţinut de Mediafax, din 2004 până în prezent, Guvernul României a cheltuit peste 6 milioane de euro cu un program de burse pentru tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani.

Bayern München, sezon de 45 de milioane de euro în Liga Campionilor

Nemţii se scaldă în milioane de euro după calificarea în semifinale. Au pierdut la Manchester United, dar s-au calificat în "careul de aşi" şi şi-au asigurat cele mai mari câştiguri plătite până acum de UEFA unei echipe pentru participarea la Champions League. Site-ul german sport1.de a calculat că prezenţa în semifinale înseamnă un plus de cel puţin 10 milioane de euro în bugetul bavarezilor care au şanse mari ca în acest sezon să câştige din prezenţa în Liga Campionilor cel puţin 45 de milioane de euro.

JURNALUL NAŢIONAL

Cu basculanta la poarta NATO

Creditorii bat la uşa companiei americane care a construit baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Eufemistic spus: "bat la uşa...". Că la uşa americanilor - adresa din Constanţa sub care s-au înscris la Registrul Comerţului - nu răspunde nimeni. Adevărata adresă e chiar în incinta bazei militare... Acolo nu intră nimeni neinvitat. Aşa că, pentru a-şi recupera datoria de la constructor, vreo 5,5 miliarde de lei vechi, subcontractorii au ajuns să picheteze însăşi baza militară.

Un manual de nepotriviri de Tudor Octavian

Editura Polirom din Iaşi publică, la cinci ani de la moartea autorului şi conform cu dorinţa acestuia, "Viaţa unui om singur" - autobiografia de mizantrop fără leac, plină de la un cap la altul de nepotriviri de toate naturile, a lui Adrian Marino. Sumarul operei lui Adrian Marino este acela al unui literat profund realizat în breaslă, tradus în numeroase ţări, premiat pentru multe din cărţile sale de Academia Română, de Uniunea Scriitorilor, cinstit şi în Europa cu atât de râvnitul Premiu Herder, bursier al câtorva instituţii universitare vestice, singurul român şi cunoscut om de cultură care n-a avut nicodată o slujbă şi o carte de muncă, n-a avut pensie de la stat şi a trăit ca un liber profesionist într-un regim total potrivnic ideii.

ROMÂNIA LIBERĂ

Marea Neagră, închiriată cu 5 dolari/kmp pentru Sterling

România a închiriat perimetrele cu zăcăminte din Marea Neagră la preţuri ridicole, iar în anumite perioade le-a dat chiar gratis. Potrivit unui raport recent desecretizat, Curtea de Conturi a cerut Guvernului să mandateze Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) să reanalizeze Actul adiţional 11 prin care Contractul de explorare şi împărţire a producţiei încheiat cu Sterling Resources Ltd. a devenit Contract de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră, Sterling nemaifiind obligată să împartă profitul cu statutul român, ci să plătească o redevenţă cuprinsă între 3,5 şi 13,5%.

Judecătorii protestatari: CSM a urmărit să ne discrediteze

Şedinţa de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii legată de protestul celor peste 400 de magistraţi care acuzau promovări oculte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi protejarea magistraţilor cercetaţi penal s-a soldat cu atacuri dure. Potrivit protestatarilor, Virgil Andrieş, Anton Pandrea şi Liviu Dăscălescu, membri CSM, le-au acuzat de "ipocrizie", "rea-credinţă", "incompetenţă" pe judecătoarele Francesca Vasile, Andreea Chiş şi Ana-Maria Puiu, reprezentantele celor 400 de magistraţi.

Sfârşitul derivei

Semnarea de către Obama şi Medvedev a tratatului de reducere a arsenalelor nucleare relansează relaţiile americano-ruse. Scutul antirachetă din România rămâne un punct de divergenţă. În termeni de reducere a armamentelor, tratatul semnat ieri în Sala Spaniolă a Hradului din Praga prevede o reducere la 1.550 a ogivelor nucleare şi la 700 a vectorilor strategici. Analiştii văd principalul beneficiu al evenimentului de ieri în relansarea relaţiilor americano-ruse. Obama a declarat că semnarea tratatului - pe care l-a calificat drept istoric - demonstrează că cele două ţări "au pus capăt derivei"".

ZIARUL FINANCIAR

O veste bună: şomajul frânează brusc. A terminat mediul privat restructurările?

Numărul şomerilor a crescut cu doar 3.000 în luna martie, după ce în ultimul an avansa cu câte 20.000-30.000 de noi şomeri lunar. Indicatorul la care se uită întreg mediul de business pentru a vedea cum evoluează economia a bătut pasul pe loc în luna martie, când rata şomajului a crescut cu doar 0,06 puncte procentuale, până la 8,36%. În ultimul an, fiecare lună a adus un avans de 0,2 - 0,4 puncte procentuale la rata şomajului, adică zeci de mii de şomeri în plus.

Hipermarketurile ar putea pierde o jumătate de miliard pe an

Hipermarketurile ar putea pierde săptămânal vânzări de 9-14 mil. euro şi peste 800.000 de clienţi dacă parlamentarii adoptă proiectul de lege care închide marile lanţuri de magazine alimentare în zilele de duminică, potrivit estimărilor ZF. Parlamentarii lucrează la un proiect de lege care interzice comercializarea produselor agro-alimentare în hipermarketuri şi supermarketuri în zilele de duminică pentru protejarea businessurilor micilor comercianţi şi producători locali.

Creştere timidă a producţiei industriale în luna februarie

Producţia industrială a crescut în februarie cu 1,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de ianuarie însă producţia industrială a înregistrat o scădere de 2,5%. După ce în decembrie 2009 şi ianuarie 2010 au fost raportate creşteri de peste 7%, în termeni anuali, ritmul de creştere a producţiei industriale s-a temperat semnificativ în februarie.

Confuzie la Fondul Proprietatea: când şi unde se listează?

Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat ieri că a obţinut acordul verbal şi scris al lui Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Asset Management, pentru prelistarea Fondului Proprietatea pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al BVB. Contactaţi de Ziarul Financiar pentru a comenta declaraţia oficialului BVB, reprezentanţii companiei Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), nu au confirmat informaţiile, declarând că vor reveni cu clarificări.

Băncile elene sunt lovite din toate părţile: clienţii îşi retrag banii, acţiunile pică, iar BCE le va scumpi finanţarea

Situaţia băncilor elene se agravează de la o zi la alta. Iniţial au fost retrogradările de rating, apoi grecii au retras de la începutul anului aproape 10 mld. euro şi i-au mutat la băncile occidentale. Acum a venit decizia BCE, principala sursă de finanţare a creditorilor eleni, de a înăspri începând de anul viitor condiţiile în care băncile comerciale se pot împrumuta, ceea ce înseamnă costuri de finanţare mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb