REVISTA PRESEI 11.05.2018

V.D.
Revista Presei / 11 mai 2018

REVISTA PRESEI 11.05.2018

ADEVARUL

PSD începe să mârâie la ALDE: E din ce în ce mai greu să avem o administrare judeţeană şi o guvernare împreună cu ei

Senatorul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, fost preşedinte executiv al partidului, a declarat joi că devine din ce în ce mai greu ca PSD să aibă o administrare judeţeană şi chiar o guvernare împreună cu ALDE, el făcând această afirmaţie în contextul referirii la proiectul legislativ privind preluarea bălţii Ogrezeni-Grădinari-Bucşani în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, relatează Agerpres.

"Ca parlamentari în Parlamentul României avem dreptul la iniţiative parlamentare, că nu toate sunt votate asta e o altă problemă, dar în legătură cu preluarea bălţii de la Ogrezeni-Grădinari-Bucşani în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu şi reîntoarcerea ei la comunitate, aceasta trebuia votată în Senat cu două treimi şi a avut 78 de voturi, apoi am văzut o întreagă dispută că de ce au votat o parte din liberali. Eu am discutat cu absolut toţi parlamentarii şi au înţeles. Eu consider că un parlamentar este delegat de cetăţeni să le reprezinte interesele în Parlamentul României, nu să existe o luptă şi dacă e o propunere legislativă penelistă sau pesedistă să nu o voteze ceilalţi atâta timp cât propunerea este bună, repară sau creează un bun pentru cetăţeni. Ea trebuie votată şi au votat foarte mulţi oameni. Eu am explicat proiectul de la tribuna Parlamentului, am discutat şi personal cu fiecare, le-am explicat ceea ce se întâmplă că este o măsură benefică pentru judeţul Giurgiu, dar am avut o dezamăgire faţă de ALDE şi o să am o discuţie cu domnul deputat de Giurgiu Toma Petcu şi cu domnul Tăriceanu pentru că noi avem un parteneriat politic atât la nivel de guvern cât şi la nivelul judeţului Giurgiu", a declarat Niculae Bădălău.

COTIDIANUL

Hoţia, comisionul, şpaga şi corupţia

Îmi aduc aminte de o imagine din Nordul Siriei. De o parte şi de alta a şoselei se vedeau sacii plini ochi cu seminţe. Ce repede au ieşit la semănat, am zis eu. Nu sunt saci cu seminţe, sunt saci cu nisip. Şi sunt ai unităţilor militare care păzesc şoseaua. Altfel, drumul este atacat. Şi dispărem şi noi şi microbuzul!

Dacă presa n-ar fi rostogolit povestea jafurilor de la Sineşti, cu siguranţă că lucrurile ar fi rămas la fel. Şiretlicul cu înţepatul cauciucurilor, urmat de un jaf, se practică de ani de zile pe drumul dinspre Moldova spre Bucureşti. Oamenii de afaceri din Nord-Estul României călătoresc cu bani cash, ca să se aprovizioneze la angrourile bucureştene. Au întotdeauna sume mari de bani asupra lor. Ei au fost şi sunt în continuare ţinta, aşa cum tot ei sunt vizaţi cînd se întorc cu mărfurile spre casele şi magazinele lor din Nord-Estul României. Jaful acestor comercianţi semănă cu toate jafurile care se petrec pe liniile maritime sau pe fostele drumuri de comerţ dinspre Asia spre Europa sau dinspre Mediterana şi Marea Neagră spre Nordul Europei. Lumea a luptat cu aceste bande de răufăcători care în epoca modernă au început să reapară şi să supravieţuiască în strînsă legătură cu autorităţile responsabile cu ordinea. În Uniunea Europeană, doar România şi Bulgaria se mai confruntă cu acest fenomen. Numai în Sudul Africii şi prin unele părţi din America de Sud sau din Oceania fenomenul revine cu putere. Statele şi organismele internaţionale încearcă tot soiul de metode să îl combată. Cu forţe speciale, cu armata, cu stabilirea de rute supravegheate de forţe internaţionale.

CURENTUL

Nimic surprinzător: concursurile de directori la Apele Române încalcă legea ca să câştige cine trebuie

Toate concursurile de angajare pe posturile de directori de Administraţii Bazinale organizate de actualul director general Victor Sandu s-au desfăşurat ilegal.

Conform actului normativ care reglementează ocuparea funcţiilor din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, HG 286/2011, art.8,

"(1) Prin act administrativ al ordonatorului de credite al autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, în condiţiile prezentului regulament-cadru, se constituie comisia de concurs, respectiv comisia de soluţionare a contestaţiilor, până cel târziu la data publicării anunţului de concurs.

(2) Persoanele nominalizate în comisia de concurs şi în comisia de soluţionare a contestaţiilor, cu excepţia secretarului, sunt persoane cu pregătire şi experienţă profesională în domeniul postului pentru care se organizează concursul.

(3) Atât comisia de concurs, cât şi comisia de soluţionare a contestaţiilor au fiecare în componenţa lor un preşedinte, 2 membri şi un secretar.

(4) Preşedintele comisiei de concurs, respectiv al comisiei de soluţionare a contestaţiilor se desemnează din rândul membrilor acestora, prin actul administrativ de constituire a comisiilor."

Acestea fiind rememorate pentru cititorii deja obişnuiţi cu matrapazlâcurile de la Apele Române vom analiza concursul de ocupare a funcţiei de Director la Administraţia Dobrogea Litoral şi la cea din Mureş.

BANCHERUL

Cum despartim apele in cruciada copiilor din sistemul bancar - bancile pentru locuinte?

Cruciada copiilor s-a destramat, spune legenda, cand apele Mediteranei nu s-au despartit, cum sperau ei, pentru a ajunge la Ierusalim in scopul crestinarii musulmanilor, calatoria lor puerila sfarsind tragic.

Aceeasi soarta pare a le fi harazita si celor doi copii ai sistemului nostru bancar, bancile pentru locuinte ale BCR si Raiffeisen, care in urma cu 10, respectiv 14 ani, au pornit cruciada modernizarii locuintelor romanesti precare sau imbatranite de anii grei ai comunismului, prin intermediul unui nou tip de creditare, bauspar, dupa denumirea germanica.

Sistemul bauspar, sau de economisire-creditare in romaneste, consta, dupa cum se deduce si din nume, dintr-o perioada initiala de economisire, de cativa ani, timp in care trebuie sa se stranga de regula jumatate din banii necesari modernizarii, constructiei sau cumpararii unei locuinte, cealalta jumatate a sumei fiind obtinuta printr-un credit.

Totul este sa-ti planifici din timp momentul in care obtii creditul, iar pana atunci sa economisesti regulat cativa ani, pentru a putea strange o suma destul de importanta, jumatate din valoarea investitiei imobiliare.

Avantajul sistemului consta in faptul ca poti obtine un credit cu dobanda mai mica decat in cazul unui credit standard si fixa pe toata perioada, avand in vedere ca ai un avans de 50% din pretul locuintei, spre deosebire, de exemplu, de doar 5% in cazul unui credit Prima Casa.

Pentru a putea obtine credit cu dobanda mica, banca iti plateste, la randul ei, o dobanda mai mica decat cea a pietei pentru sumele economisite.

CURIERUL NATIONAL

Starbucks va deschide o nouă cafenea ȋn clădirea Campus 6.1

La şase luni după intermedierea tranzacţiei cu Starbucks pentru locaţia din strada Lipscani, cea mai veche arteră comercială a Bucureştiului, firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox anunţă deschiderea unei noi locaţii a celui mai mare lanţ de cafenele de pe piaţa locală ȋn clădirea de birouri Campus 6.1, din zona Politehnicii.

Starbucks va opera ȋn Campus 6.1 un spaţiu cu o suprafaţă de aproape 250 de metri pătraţi, cu o terasă generoasă, care va avea legatura directă cu piaţeta proiectului, o zonă verde care va oferi Wi-Fi gratuit. Clădirea dezvoltată de grupul suedez Skanska şi noua cafenea Starbucks urmează să fie inaugurate ȋn cursul anului 2018.

Noua unitate Starbucks oferă o expunere deosebită, fiind situată la intersecţia dintre bulevardele Iuliu Maniu şi Vasile Milea, ȋn imediata vecinătate a staţiei de metrou Politehnica.

JURNALUL NATIONAL

Declaraţii INCENDIARE ale Elenei Udrea: "Am plecat din România când mi-am dat seama că nu am nicio şansă să fiu judecată corect "

Elena Udrea a făcut dezvăluiri incendiare la Antena 3.

"Nu am fugit din ţară. Sunt aici asumat, am fost în faţa autorităţilor din Costa Rica, am cerut acest statut de protecţie pe care am considerat că e obligatoriu să îl am. Am plecat din România când mi-am dat seama că nu am nicio şansă să fiu judecată corect (...). Nu-mi doresc să trăiesc în altă parte decât în România. Nu vreau să stau în altă parte. Vreau să mă întorc acasă. O informaţie pe care eu am avut-o e cea pe care am spus-o la Sinteza Zilei, este vorba despre cazul profesorului Voiculescu. Când am vrut să candidez la preşedinţia României am fost blocată. Eu nu am fost la tăieri de porc, la întâlniri cu Coldea, nu am fost vreo prietenă de a lor, dar am aflat informaţii. Am aflat cum domnul Coldea susţinea anumiţi judecători pentru a fi numiţi în funcţie la ICCJ, e vorba de doamna Liviei Stanciu. Am aflat cum în cazul lui Voiculescu s-au implicat să aibă parte de pedeapsă maximă. Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de preluare a puterii a României prin Justiţie a fost Florian Coldea, sau el l-a condus. El nu o făcea în mod direct. Cel care comunica cu judecătorii era domnul general Dumbravă", a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

NATIONAL

Incepe Operatiunea "GIO" in Justitie !

Asa cum religia crestina imparte lumea in "inainte de Cristos" si "dupa Cristos", cam la fel stau lucrurile si in justitia de la noi, dupa "virusarea" Codului penal cu articolul privind constituirea sau apartenenta la un "grup infractional organizat (GIO)". Pentru ca, din acel moment, in mana magistratilor a fost data o sabie cu doua taisuri prin care, ce-i drept, oamenii legii au putut decapita, in sfarsit, temutele clanuri interlope care ajunsesera sa nu se mai teama de nimeni si de nimic. Si in fata carora vechile prevederi legale erau deja "frectie la picior de lemn", intrucat era aproape imposibil de a se delimita gravitatea "feliei" de fapta comisa separat de fiecare membru al vreunui clan. De altfel, urgenta luptei cu lumea interlopa a si fost motivatia prin care alesii au fost convinsi sa ridice manutele si sa voteze articolul respectiv de lege.

Numai ca, in paralel cu caderea unul cate unul a clanurilor interlope, care erau acum judecate si condamnate la ani grei de puscarie ca si grupuri infractionale organizate, politistii, procurorii si judecatorii din statul paralel au profitat din plin de aceasta "usita" legislativa lasata parca dinadins intredeschisa de un legiuitor atat de usor de dus de nas. Astfel ca deja toti cei intrati in "malaxorul" justitiei au ajuns sa fie cercetati, acuzati si judecati ca si "grupuri infractionale organizate", pentru care pedepsele se majoreaza automat la maxim, mai ales ca modalitatea de definire a acestora lasa totala mana libera acuzatorilor. Caci "GIO" este un "grup structurat, format din trei sau mai multe persoane, care exista pentru o perioada si actioneaza in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material".

ZIARUL FINANCIAR

"România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem". Companiile din Braşov şi-ar dubla businessul dacă ar exista autostradă.

♦ Braşovul ocupă locul opt în topul judeţelor după cifra de afaceri realizată de companii, iar antreprenorii spun că de creşterea acestuia este legată şi dezvoltarea altor judeţe, precum Covasna.

Întârzierea construirii aeroportului şi a unei autostrăzi care să lege Braşovul de cele mai importante oraşe din ţară, lipsa forţei de muncă bine pregătită şi neimplicarea mediului politic în rezolvarea problemelor cu care se confruntă an­treprenorii sunt principalele lucruri care înce­tinesc ritmul de dezvoltare al mediului de afaceri local.

"Cred că dacă se va face autostradă, Bra­şo­vul va creşte specta­cu­los, se va dubla cifra de afa­ceri. Iar dacă se va con­strui aeroportul, aceas­ta se va mai dubla o da­tă. Noi suntem har­nici, res­pec­tăm standarde, avem teh­nologii, dar la nivel de infrastructură şi de conexiuni în­tâmpinăm probleme. Discutăm cu mari com­panii şi nu pot concepe faptul că noi nu avem aeroport. Am ratat multe lucruri din cauza aceasta", a spus Radu Ionescu, acţionar al pro­ducătorului de suplimente nutritive Dacia Plant, una dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale din Braşov.

El a fost prezent la conferinţa "România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem", de la Braşov, orga­nizată de ZF cu sprijinul Băncii Transilva­nia şi al companiei de consultanţă şi audit EY.

Seria de evenimente prin care ZF şi Banca Transilvania vor să aducă la aceeaşi masă antre­prenorii din România şi să întocmească "testamentul" cu 100 de idei pentru dez­voltarea sustenabilă a României în viitor va continua în acest an în cele mai mari oraşe din ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu probă ,,MURĂ-N GURĂ" judecă oricine !!!; acum funcționează PARADIGMA superexpertului care ascunde PROBA : că atare CANCERUL virusează de la VÂRF în jos !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb