REVISTA PRESEI 11.07.2018

R.G.
Revista Presei / 11 iulie 2018

REVISTA PRESEI 11.07.2018

ADEVĂRUL

Autostrada de 7.140 de kilometri lungime care va înconjura Marea Neagră. Rusia a anunţat că va fi gata în 2020

Ruşii au anunţat că vor demara în acest an lucrările de construcţie a porţiunilor de autostradă de pe teritoriul lor (Krasnodar-Rostov pe Don şi Nalcik-Vladikavkaz-graniţa cu Georgia). Oficialii ruşi au comunicat că este aşteptată şi implicarea Uniunii Europene pentru porţiunile din România, Bulgaria şi Republica Moldova. Teoretic, totul ar putea fi gata în 2020.

Informaţiile publicate recent pe site-ul oficial al Asociaţiei Mondiale a Autostrăzilor acreditează ideea că Rusia a iniţiat oficial implementarea proiectului cunoscut sub numele de Drumul de Centură al Mării Negre (Black Sea Ring Project). Proiectul a fost lansat în dezbatere în 2006, la summitul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), fiind aprobat de toate statele membre la întâlnirea de la Istanbul (2011), după care a fost trecut pe linie moartă din cauza adâncirii crizei mondiale.

BANCHERUL

La ce banci se pot muta clientii ING nemultumiti de problemele aplicatiei Home Bank

Multi clienti ai ING au amenintat ieri ca-si vor muta conturile la alte banci, fiind satui de problemele frecvente ale aplicatiei de internet/mobile banking Home Bank, care nu a functionat ieri toata ziua.

De altfel, ING s-a confruntat periodic cu diverse probleme in utilizarea Home Bank, dupa incidentul major din septembrie 2016, cand intreg sistemul informatic al bancii nu a functionat timp de aproape o zi din cauza afectarii serverelor din centrul de date in urma simularii unui exercitiu de stingere a incendiilor.

COTIDIANUL

Victimele "Revoluţiei fiscale" - cifre alarmante

Aproximativ 1,2 milioane de oameni s-au ales cu salariile diminuate şi alţi 608.781 sunt expuşi riscului de diminuare, după modificările fiscale privind transferul contribuţiilor, potrivit Blocului Naţional Sindical (BNS).

"Salariaţii din mediul economic au fost cei mai afectaţi de această măsură, în cazul lor mecanismele create de Guvern s-au dovedit a fi complet ineficiente, aşa cum am avertizat încă de anul trecut. La 31.03.2018 doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul economic din România au operat modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensării transferului sarcinii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. 24% din angajatorii activi nu au operat nicio modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract", explică BNS.

CURIERUL NAŢIONAL

Japonia a demarat un proiect de doi ani pentru a reduce cu un minut parcursul trenurilor de mare viteză

Este vizată porţiunea de 28 km dintre staţiile Ueno şi Omiya unde viteza maximă este acum de 110 km/h, fiindcă trenul trece foarte aproape de case şi aceasta a fost viteza maximă la care s-a căzut de acord cu locatarii.

Acum încep lucrări pentru instalarea unor panouri anti-zgomot suplimentare care să permită ca viteza maximă să ajungă la 130 km/h.

JURNALUL NAŢIONAL

Adevăratul motiv pentru care a picat Guvernul Tudose! Este legat de legea offshore

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a explicat că unul dintre motivele pentru care a picat Guvernul Tudose îl reprezintă legea offshore.

Parlamentarul a vorbit despre modificarea legii în Camera Deputaţilor, după ce trecuse de Senat, ceea ce a dus la aspre critici din partea companiilor concesionare.

Mai mult, acesta a lăsat să se înţeleagă că Guvernul Tudose a căzut tocmai din cauza jocurilor făcute în acest caz. Executivul condus de Mihai Tudose a picat la o lună după ce legea a fost votată în Senat.

NATIONAL

PNL se da la adversarii ... lui Dragnea

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, i-a dat in judecata pe predecesorii Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu si Adrian Orza, carora le cere sa plateasca peste 350.000 de lei pentru inchirierea ilegala a unor masini. Juridic vorbind, speta se refera la inchirierea, de catre cei trei fosti edili timisoreni, a unor masini de serviciu intr-o perioada in care erau interzise astfel de cheltuieli, printr-o ordonanta de urgenta. Ceea ce inseamna ca prejudiciul ar putea fi recuperat chiar din buzunarele celor trei. Politic insa, atacarea directa a lui Sorin Grindeanu - unul dintre putinii pesedisti care au indraznit sa se ridice pe fata contra lui Liviu Dragnea - este o greseala. "Nu doresc sa comentez actiunile disperate ale unui om total rupt de realitate", este comentariul facut de Grindeanu la auzul actiunii intreprinse de Robu. Cum Grindeanu este si unul dintre liderii de facto ai pesedistilor timiseni - si inca unul foarte bine vazut de social-democratii, in ciuda lui Dragnea, rezulta ca fostul premier nu va vrea sa discute cu Robu cel rupt de realitate nici pe teme politice, situatie care poate dezavantaja PNL-ul la o adica. Un liberal mai abil ar fi putut incerca sa tina aproape de pesedistii care in mod evident nu-l inghit pe Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb