REVISTA PRESEI 14.01.2019

V.D.
Revista Presei / 14 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 14.01.2019

Adevărul

Avem paşapoarte care promovează obiectivele turistice ale ţării. În ce condiţii se emite un paşaport temporar

Publicaţia "Adevărul" scrie că Printre cele 65 de elemente de siguranţă de pe noile paşapoarte vor fi desenele stilizate ale Deltei Dunării, Lacului Roşu, Sfinxului, Arcului de Triumf, Cetăţii Sucevei sau Mănăstirii Bârsana.

Pe de altă parte, puiblicaţia relatează că ministerul Afacerilor Interne a pus în circulaţie, la sfârşitul săptămânii trecute, noua generaţie de paşapoarte simple electronice şi simple temporare, cu un design nou, care au elemente de siguranţă ce vor face noile documente aproape imposibil de falsificat. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne se laudă că noile acte de călătorie sunt printre cele mai sigure din lume deoarece au peste 65 de elemente de siguranţă. În plus, fiecare pagină a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din ţara noastră, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei, Mănăstirea Bârsana, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Mirel Toancă, directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte. "Astfel, pe lângă elementele de securitate pe care le oferă aceste imagini realizăm şi o promovare a obiectivelor turistice şi istorice ale ţării noastre", a precizat Toancă.

Bancherul

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Publicaţia "Bancherul" precizeză că cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei, precum si cele mai mici comisioane, la gasim la BT si CEC Bank, doua banci cu traditie in atragerea economiilor populatiei, pe care le rasplatesc mult mai bine in comparatie cu alte banci.

Totodată, "Bancherul" scrie că CEC Bank si-a diversificat, zilele trecute, oferta de produse de economisire, prin lansarea unui depozit in lei la termen de 12 luni, cu depuneri ulterioare, ceea ce inseamna ca, spre deosebire de un depozit la termen clasic, la care nu mai poti sa umbli inainte de termen, in noul tip de depozit poti oricand sa mai depui sume suplimentare, pentru a beneficia de o dobanda mai mare.

Dobanda pentru noul depozit al CEC Bank este de 2%, fixa pe toata perioada de 12 luni, iar daca depozitul se constituie online, prin internet si mobile banking, sau prin telefon (Tele CEC), dobanda creste la 2,25%.

Dobanda la acest nou depozit este cu o jumatate de punct mai mica decat cea pentru depozitul clasic la termen de 12 luni, de 2,5%.

Cotidianul

Cum a reuşit Trump să şocheze chiar şi Pentagonul!

Publicaţia "Cotidianul" informează că Casa Albă a provocat îngrijorare la Pentagon cerând militarilor planuri pentru a lansa lovituri asupra Iranului la puţin timp după o serie de incidente atribuite miliţiilor proiraniene, în septembrie, în Irak, potrivit cotidianului Wall Street Journal, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Pe 7 septembrie, trei obuze s-au abătut asupra ultrasecurizatei zone verzi din Bagdad, unde se află sediile autorităţilor irakiene şi ambasada americană. Washingtonul a atribuit acest atac, care nu a făcut nici victime, nici pagube, miliţiilor proiraniene.

Consiliul de securitate naţională de pe lângă preşedinţie, condus de John Bolton, a solicitat atunci "Pentagonului să furnizeze Casei Albe opţiuni militare pentru a lovi Iranul", a informat duminică Wall Street Journal (WSJ), citând responsabili şi foşti responsabili ai guvernului american neidentificaţi.

Cererea a provocat îngrijorare la Pentagon, potrivit surselor citate de jurnal. "Fără îndoială, asta a provocat tulburare", a declarat unul dintre aceştia. "Oamenii erau şocaţi. Era incredibil modul dezinvolt în care vorbeau deschis despre lovirea Iranului", a adăugat el.

Naţional

Klemm la Busuioc, Hellvig la schimb cu Olguta!

Publicaţia "Naţional" informează că luna martie ar trebui sa aduca un sef nou la Serviciul Roman de Informatii, "garda pretoriana" a lui Klaus Iohannis din sistem declansand deja o ampla operatiune pentru a forta obtinerea unui nou mandat dentru Eduard Hellvig, dupa ce "experimentul "Ciuca a reusit, cel putin intr-o prima faza, in urma sedintei "blitzkrieg" din CSAT de pe 28 decembre. Insa de aceasta data "unidirectionarea" lui Klaus Iohannis nu mai este necesara, cu toate ca in conformitate cu legislatia in vigoare presedintele Romaniei este cel care va face nominalizarea pentru viitorul director al Serviciului Roman de Informatii. Pentru ca ultimul cuvant in desemnarea sefului SRI il are totusi Parlamentul Romaniei. Astfel ca a fost pusa in miscare o intreaga masinatiune pentru ca nimeni sa nu traga "batista de pe tambalul" SRI, cel putin pana in luna martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb