REVISTA PRESEI 14.11.2015

Willy Homner
Revista Presei / 14 noiembrie 2015

ADEVARUL

Atentate în Paris: peste 140 de oameni au murit, alţi peste 100 sunt grav răniţi

Atentate în Paris. Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan. Au avut loc şi două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, în zona stadionului Stade de France. Biroul procurorului şef din Paris a anunţat că opt terorişti sunt morţi. O purtătoare de cuvânt a spus, însă, că e posibil ca alţi terorişti să fie liberi. Francois Molins, procurorul şef al Parisului, a oferit presei ultimele informaţii oficiale: Acesta a anunţat că şase locaţii au fost vizate de atacuri. La Stade de France, "câteva" persoane au fost ucise, posibil trei. Alte 18 persoane au murit pe Rue de Charonne, o persoană a fost ucisă pe Bulevardul Voltaire, cinci oameni au murit pe Rue de la Fontaine au Roi, şi alţi 14 au murit pe Rue Alibert. Molins a precizat că bilanţul tragediei este "foarte ridicat", luând în calcul că se crede că la sala de concerte Bataclan au murit până la 120 de persoane.

Jurnalist român, rănit în urma atentatelor de la Paris

"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului. Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franţei în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franţa - Germania. Se vorbeşte de zeci de morţi şi răniţi... S-a declarat stare de urgenţă şi graniţele Franţei au fost închise. Printre răniţi se află şi un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roşu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniţi!".

Băsescu: În Europa avem o singură soluţie. Uniţi fără rezerve împotriva islamismului terorist!

Reacţiile politicienilor români după atentatele de la Paris nu au întârziat să apară. Preşedintele Klaus Iohannis, fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta sunt primii politicieni români care au reacţionat, pe Facebook, în urma atentatelor teroriste de la Paris. "În Europa avem o singură soluţie: uniţi fără rezerve împotriva islamismului terorist. Repatrierea imediată a celor care au invadat Europa în acest an, consolidarea şi închiderea frontierelor UE pentru migranţii musulmani printre care se strecoară grupări teroriste este o necesitate imediată. Să scoatem în stradă forţe antiteroriste după ce zeci de cetăţeni europeni sunt ucişi cu cinism în inima UE nu este o dovadă că ne putem apăra cetăţenii împotriva flagelului terorist. OAMENI BUNI, înţelegeţi că războiul terorist s-a mutat pe teritoriul Uniunii Europene.", a scris Băsescu pe contul său de Facebook.

Atentate la Paris. Graniţele Franţei au fost închise

Graniţele Franţei au fost închise. Preşedintele francez, Francois Hollande, a decretat stare de urgenţă pe teritoriul Franţei şi a anunţat că graniţele ţării au fost închise, pentru ca teroriştii să nu poată fugi. Graniţele Franţei au fost închise, aşa că nimeni nu va putea intra sau ieşi din ţară, a anunţat Hollande. "Vom închide teritoriul Franţei. Nicio persoană nu va mai putea intra pe teritoriul ţării şi ne asigurăm că cei care au comis aceste crime nu pot ieşi din ţară şi pot fi prinşi aici", a anunţat Hollande. Mai mult, armata franceză a fost mobilizată, şi circa 200 de soldaţi au fost au fost trimişi în arondismentele 10 şi 11 din Paris. A fost activat Planul roşu Alpha, pentru multiple atentate teroriste. Spitalele din Paris au declanşat Planul alb de urgenţă şi criză, iar circulaţia a fost închisă pe mai multe linii de metrou.

Vaticanul reacţionează dur: "E nevoie de un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră"

Atentate teroriste în Paris. Vaticanul condamnă cu vehemenţă evenimentele sângeroase care au zguduit, vineri seară, Franţa. "Acesta este un atac la pacea întregii umanităţi şi necesită un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră, a tuturor, în timp ce contracarăm răspândirea urii ucigaşe în toate formele sale", se arată în comunicatul emis de Vatican. "Aici, în Vatican, urmărim teribilele evenimente din Paris. Suntem şocaţi de aceste acte teroriste, violente şi de ură, pe care le condamnăm ferm, împreună cu Papa şi cu toţi cei care iubesc pacea. Ne rugăm pentru victime şi pentru răniţi, precum şi pentru întregul popor francez", se mai precizează în comunicat.

Biserica, in pragul unui uriaş scandal intern. Preoţii s-au revoltat după ce li s-a mărit cota de vânzări pentru Sărbători

Mocneşte un nou scandal in sânul bisericii ortodoxe. Se întâmpla in judeţul Argeş, unde preoţilor li s-ar fi mărit exagerat cota de calendare si lumânări, pe care ar trebui sa le vândă pana la Crăciun. Depăşiţi si revoltaţi de situaţie, unii dintre cei vizaţi îşi acuza superiorii ca au transformat casa domnului într-o afacere. Se tem însă sa vorbească in public, ca sa nu fie caterisiţi. Unul dintre preoţi a fotografiat câteva pagini din documentaţia înaintată de superiori. Omul si-a dat seama ca nu va putea vinde niciodată atâtea calendare, cârti religioase si lumânări. Mai exact spune preotul directivele doar pentru protoieria Piteşti, care are in subordine o suta de parohii sunt exagerate: 20.000 de calendare de perete, 36.000 de calendare de birou, agende si calendare anuale. Cu 30% mai multe apreciază părintele, fata de "cota" de anul trecut. Toate ar trebui sa producă încasări de peste 300.000 de lei.

De ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge?

O tânără de 19 ani, rănită grav după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren, a murit după ce familia le-a interzis medicilor să îi facă transfuzie de sânge din motive religioase. Preotul Petru Vîrlan ne-a explicat de ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge. Acesta arată că în Bibilie sunt mai multe versete pe care martorii lui Iehova le-au interpretat după bunul plac şi au considerat că transfuzia de sânge este interzisă. Martorii lui Iehova au reapărut în România imediat după Revoluţie, în anul 1990. Chiar dacă se defineau ca şi cult creştin, ei s-au înscris la Judecătorie ca şi organizaţie neguvernamentală. În anul 1997, Martorii lui Iehova au cerut Secretariatului de Stat pentru Curte recunoaşterea oficială drept cult creştin, iar după un proces câştigat la Curtea Supremă de Justiţie, Ministerul Culturii şi Cultelor a fost nevoit să introducă această organizaţie în rândul celor oficial recunoscute de statul român.

Mesajul lui Dragnea către poporul PSD: Victor Ponta este de vină pentru pierderea guvernării

Codrin Ştefănescu, secretarul general-adjunct al PSD, a explicat că PSD a pierdut guvernarea din cauza lui Victor Ponta, care şi-a dat demisia fără să se consulte cu partidul, şi a lui Gabriel Oprea, care a trădat PSD şi a mers pe mâna preşeidntelui Klaus Iohannis. "Cu o noapte înainte de a demisiona Victor Ponta, ne-a spus că a stat de vorbă cu domnul Gabriel Oprea, şi au stabilit să-şi dea demisia. Nu s-au înţeles. Dimineaţă, când şi-a dat demisia, l-a informat pe Liviu Dragnea că şi-a dat demisia, lăsându-ne mască pe toţi. Nu se procedează aşa. Dându-ţi demisia, împingi PSD în Opoziţie. Dacă sunt alţi miniştrii vinovaţi, dai de pământ cu ei. Îi ceri demisia lui Piedone. Nu-ţi dai demisia tu, luând tot Cabinetul cu tine şi punându-ne pe noi într-o situaţie delicată în faţa lui Iohannis. Să înţeleagă toţi pesediştii. L-a anunţat pe Liviu Dragnea cu o oră înainte de a-şi da demisia. Nu pe noi.. După mine şi după colegii noştri, de vină a fost colegul nostru Victor Ponta", a spus Codrin Ştefănescu, un apropiat a lui Liviu Dragnea, la Antena 3.

O delegaţie a Ambasadei Chinei s-a întâlnit vineri cu şefii ANAF, după controalele inspectorilor antifraudă în centrele angro cu mărfuri chinezeşti

O delegaţie a Ambasadei Chinei s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru discuţii în urma controalelor de amploare derulate în cadrul operaţiunii "Cristal" de inspectorii antifraudă în toate centrele angro din ţară, cele mai multe cu mărfuri chinezeşti, au declarat pentru "Adevărul" surse guvernamentale. Din partea ANAF, la discuţii au participat peşedintele instituţiei şi Petre Dragoş Voinescu, inspectorul general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), care au prezentat statisticile privind rezultatele Operaţiunii "Cristal", în cadrul căreia agenţii economici din toate centrele angro din ţară sunt controlaţi la sânge de inspectorii antifraudă.

Care sunt ministerele-cheie la care trebuie să fie atent Cioloş

Ministrii Justiţiei, Internelor, Finanţelor şi Fondurilor Europene, pe care premierul desemnat urmează să-i propună, vor avea în perioada următoare sarcini de maximă importanţă, cu efect asupra economiei României, a funcţionării Justiţiei şi a alegerilor de anul viitor. Dacian Cioloş, propunerea de premier înaintată de Klaus Iohannis, este în plin proces de finalizare a listei de miniştri cu care se va prezenta, săptămâna viitoare, în Parlament. Dacian Cioloş a anunţat deja că nu va schimba actuala structură a Guvernului, care cuprinde 20 de ministere. Patru dintre cei 20 de miniştri care vor compune viitorul Guvern vor avea de luat decizii de o maximă importanţă în perioada de până la alegerile din 2016. Desemnarea unui ministru al Justiţiei apolitic este crucială, în condiţile în care la anul expiră mandatul Procurorului General, Tiberiu Niţu, dar mai ales a şefei DNA, Laura-Codruţa Kovesi. Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu au fost numiţi în mai 2013, iar mandatele lor expiră după trei ani.

EVENIMENTUL ZILEI

TEROARE în Paris. Peste 150 de oameni au fost UCIŞI în atentate TERORISTE simultane cu AK-47

Peste 150 de oameni murit şi alţii au fost răniţi grav în urma mai multor împuşcături în centrul Parisului, informează CNN. Bilanţul morţilor continuă să crească de la oră la oră. Potrivit aceleaşi surse, ar fi vorba despre şapte atentate teroriste în lanţ şi două explozii. Şase serii de împuşcături au avut loc în restaurante din centrul Parisului, iar alte două explozii au fost raportate lângă stadionul francez în timpul meciului amical dintre Germania şi Franţa. Oamenii au auzit o explozie puternică lângă stadion iar autorităţile au început evacuarea de urgenţă. Printre cei prezenţi la meci se afla şi preşedintele Francois Hollande, care a fost, de asemenea, evacuat. Patru atacatori ar fi fost ucişi, potrivit surselor din poliţie.

PANICĂ TOTALĂ pe "Stade de France". Franţa - Germania, 2-0. Spectatorii şi jucătorii au rămas BLOCAŢI în arenă

Un meci amical de gală, cel dintre Franţa şi Germania, s-a transformat într-un coşmar. În centrul Parisului s-au produs trei atentate teroriste, iar în jurul arenei "Stade de France" s-a auzit o explozie şi s-au tras focuri de armă. Situaţia a devenit critică, iar preşedintele Francois Hollande a fost evacuat în regim de urgenţă. Evenimentele s-au desfăşurat chiar în timpul partidei, care s-a încheiat normal. Gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, goluri marcate de Giroud (45+1) şi Gignac (86). La finalul jocului, spectatorii şi jucătorii au rămas în arenă, din cauza haosului care se instalase pe străzi. Măsura a fost luată de jandarmeria franceză, care a dorit astfel să evite alte victime. Până în acest moment autorităţile au anunţat că 60 de oameni şi-au pierdut viaţa în atentate. Ca o altă măsură de siguranţă, metroul parizian a fost închis. Franţa ar fi trebuit să joace, marţi, un meci amical, împotriva Angliei, la Londra, dar partida a fost anulată, din cauza tragediei de vineri seară, informează cotidianul "L Equipe".

Şefi din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi Calafat, ridicaţi de procurorii anticorupţie

Ionuţ Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, iar Costel Simion de instigare la abuz în serviciu, luare şi dare de mită şi cumpărare de influenţă. În dosar, a fost reţinut şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită. Cei trei sunt prezentaţi vineri Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Agerpres. Potrivit unui comunicat al DNA , Costel Simion i-a solicitat lui Ionuţ Damian să-şi îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

Victor Ponta: "Anul 2015 a început şi se termină în acelaşi fel - violenţă, morţi, haos, debusolare!"

Fostul premier Victor Ponta a transmis condoleanţe Franţei, după atacurile teroriste care au avut loc vineri seară în Paris, în urma cărora peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa. "Regret profund si sunt socat de tragedia (cu repetitie, din pacate) de la Paris! Anul 2015 a inceput si se termina in acelasi fel - violenta, morti, haos, debusolare! Condoleante Frantei si poporului francez", a scris Victor Ponta pe Facebook. Peste 100 de persoane au fost ucise în urma mai multor atacuri teroriste care au avut loc vineri seară, în Paris. 100 de persoane au fost ucise la sala de spectacole Bataclan, după ce au fost luate ostatice de terorişti. Şapte atacuri armate au avut loc vineri seară, urmate de două explozii în zona Stade de France, unde se disputa meciul amical Franţa-Germania.

JURNALUL NATIONAL

Atentate la Paris: Circa 140 de persoane au fost ucise în atacuri

Circa 100 de persoane au fost ucise la sala de concerte din Bataclan, din centrul Parisului, şi 40 de oameni au murit în alte zone din interiorul şi împrejurimile Parisului în mai multe atacuri, a declarat sâmbătă o oficialitate de la Primăria Parisului, citat de Reuters. Indivizi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi au atacat vineri noaptea restaurante şi baruri aglomerate, precum şi o sală de concerte în mai multe zone din Paris, ucigând zeci de oameni în ceea ce preşedintele francez Francois Hollande a numit un atac terorist fără precedent.

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde s-a decretat stare de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Franceze că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor şi sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, în seara zilei de 13 noiembrie 2015, soldate cu zeci de victime, preşedintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor. Potrivit unui comunicat MAE, remis sâmbătă AGERPRES, Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieşire. Instituţiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul şi să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze şi să evite orice deplasare.

Preşedintele Hollande a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor ţării pe fondul "atentatelor teroriste fără precedent" din Paris, soldate cu zeci de morţi, informează AFP şi EFE. Potrivit presei franceze, ultima dată când autorităţile au decretat stare de urgenţă a fost în urmă cu 10 ani, în timpul violenţelor care au avut loc la periferia pariziană. Într-o scurtă intervenţie la televiziune, Hollande a declarat că "va fi decretată starea de urgenţă. A doua măsură va fi închiderea frontierelor naţionale". Preşedintele Hollande a vorbit de existenţa a "zeci de morţi" în urma unor atacuri teroriste "în desfăşurare", pentru a căror neutralizare a cerut întăriri militare.

O veste BUNĂ despre economia României

Produsul intern brut al României a crescut în termeni reali cu 1,4% în trimestrul trei faţă de trimestrul precedent, în timp ce faţă de perioada similară a anului trecut avansul a fost de 3,6% atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică remise, vineri, AGERPRES. În trimestrul doi, PIB a stagnat după o creştere de 1,4% în T1 faţă de trimestrul anterior. Institutul Naţional de Statistică a revizuit în scădere la 0,0%, de la 0,1% datele referitoare la avansul PIB în trimestrul doi faţă de trimestrul precedent. 'Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul III 2015 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiţi faţă de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II 2015, publicată în comunicatul de presă nr. 249 din 7 octombrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb