REVISTA PRESEI-15.06.2018

Raluca Găină
Revista Presei / 15 iunie 2018

REVISTA PRESEI-15.06.2018

ADEVARUL

Suspendarea preşedintelui Iohannis, sfârşitul actualei guvernări. Comparaţie cu anul 2012

Tot cred că sunt un bluff ameninţările pe bandă rulantă privind suspendarea preşedintelui Iohannis venite dinspre coaliţia de guvernare, prin gura unora ca Liviu Dragnea, Florin Iordache, Tariceanu, Nicolicea, Şerban Nicolae şi alţii. Nu se poate ca oamenii lucizi din conducerea PSD-ALDE, cât şi din parlament, să fie atât de iraţionali. Să nu vadă capcana, prăpastia în care vor cădea, şi odată cu ei toată România, dacă declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis.

BANCHERUL

Neplata a creditelor bancare devine risc important pentru sistemul financiar din Romania, dupa 10 ani de la criza

Riscul de nerambursare a creditelor contractate de catre sectorul neguvernamental (populatie si firme) a fost clasat de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) ca risc sistemic ridicat in raportul privind stabilitatea financiara publicat astazi, dupa ce in raportul din decembrie 2017 banca centrala considera cresterea indatorarii populatiei un risc sistemic moderat. Disciplina scazuta de plata in economie si vulnerabilitatile in bilantul firmelor a ramas de asemenea un risc sistemic moderat, insa acum este in crestere, in timp ce cresterea preturilor imobiliare este considerat in continuare un risc sistemic redus.

COTIDIANUL

Noi dezvăluiri despre justiţia lui Portocală

Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat, joi seară, o nouă înregistrare în care fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu, zis Portocală, îi spune că îşi doreşte să îl vadă pe procurorul Liviu Tudose "spânzurat în pădure la Păuleşti". Potrivit lui Cosma, Negulescu voia să o aresteze şi pe soţia lui Liviu Tudose, fost procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru ca magistratul să recunoască presupusele fapte. Soţia lui Tudose este judecătoare.

"Am făcut referire la această înregistrare în declaraţia de la Înalta Curte, declaraţie în dosarul în care vedem aceste achitări (dosarul în care au fost achitaţi Ghiţă şi Tudose - nr.). Este una din înregistrările la care am făcut referire în dosarul de la Parchetul General în care sunt cercetaţi cei doi procurori, Mircea Negulescu şi Lucian Onea. Din momentul în care am fost audiat la Înalta Curte şi distinşii judecători de acolo au notat în declaraţii despre ce e vorba în înregistrare, deci am considerat că nu era momentul să o mai difuzez în spaţiul public, să nu se interpreteze că încercam să influenţez o decizie. Azi am aflat că ce am spus a fost verificat şi s-a dispus achitare. (...) Înregistrarea e din primăvara-vara 2016, moment în care domnii Liviu Tudose, Viorel Dosaru, Constantin Ispas şi Mihăilă erau în arest. Aceste măsuri de arest preventiv fuseseră iniţiate de unitatea "haules" de la Ploieşti, clanul domnului Negulescu. Domnul Negulescu, că speră să îl găsească pe Tudose spânzurat avea în spate o idee malefică. Negulescu îşi dorea să o aresteze şi pe soţia lui Tudose. Doamna e judecător la Curtea de Apel Ploieşti şi voia să-i însceneze o arestare pentru a-l determina psihic pe Tudose să recunoască faptele pentru care azi a fost achitat. (...) Aşa gândeau Mircea Negulescu şi Lucian Onea, cei care au lucrat la acest dosar", a declarat Vlad Cosma, la un post de televiziune.

CURENTUL

Scandal în ALDE: se cere demisia lui Anton Anton. Un senator susţine că nu Tăriceanu conduce partidul

La ministerul Energiei , Tăriceanu l-a numit ministru pe fiul unui fost mahăr din CC al PCR, apropiat al lui Ceauşescu, detalii AICI. Senatorul ALDE Iriza Scarlat îi reproşează acum ministrului Energiei, Anton Anton, declaraţia prin care a anunţat că exploatarea cărbunelui va mai dura până în 2040, în judeţul Gorj. "Ministrul a greşit şi a spus prostii, acolo unde a fost. Chiar dacă e 2040. Păi asta înseamnă că în 2040 Gorjul dispare de pe harta României? Noi avem cărbune pentru cel puţin 80 de ani de aici înainte. Cred că a făcut o greşeală, l-a luat gura pe dinainte. Nu-i exclus să-i cer şi demisia, chiar dacă suntem din acelaşi partid. Nu se vorbeşte aşa! Bineînţeles că luni o să-i cer şi demisia. Ce credibilitate mai are ALDE în Gorj, dacă un ministru, pus acolo vremelnic, scoate pe gură asemenea prostii!" a declarat Iriza Scarlat.

CURIERUL NATIONAL

Doi politicieni norvegieni îl nominalizează pe Trump la Premiul Nobel pentru Pace

Donald Trump, care a devenit marţi primul preşedinte american care s-a întâlnit cu un lider nord-coreean, a fost nominalizat de doi politicieni norvegieni drept candidat la Premiul Nobel pentru Pace din 2019, scrie Politico. Preşedintele american "a făcut un pas important în direcţia dezarmării, păcii şi reconcilierii dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord", a declarat Christian Tybring-Gjedde, membru al grupării de dreapta norvegiene Partidul Progresului, el fiind unul dintre doi politicieni norvegieni care l-au propus pe Trump.

JURNALUL NATIONAL

Cine a luat banii pentru închisorile secrete?

Condamnarea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru torturile asupra unui deţinut într-o închisoare secretă a CIA pune instituţii importante şi demnitari de rang înalt în situaţia de a da lămuriri despre acest subiect sensibil. De la pronunţarea deciziei şi publicării motivaţiei Curţii, din 31 mai 2018, cei implicaţi nu au avut nicio reacţie publică. Pentru acceptarea locurilor secrete de detenţie, CIA a plătit cel puţin zece milioane de dolari, "în numerar", drept "subvenţii", după cum precizează CEDO. Cine a încasat banii?

NATIONAL

Halep, batjocorita de Charlie Hebdo

Desi se pretinde de satira, cunoscuta revista franceza se sfortează de fapt la greu cu glume nesarate, articole controversate si caricaturi pe alaturi cu umorul. Una dintre ele se vrea o ironie la adresa Simonei Halep si o infatisează incercand sa-si vanda la fier vechi trofeul castigat la Roland Garros.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb