REVISTA PRESEI 15.11.2018

E.A.
Revista Presei / 15 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 15.11.2018

Adevărul

Răspunsul PSD după cel mai dur raport MCV: degetul mijlociu

Ziarul Adevărul notează că deputaţii PSD-ALDE au continuat ieri lupta împotriva Justiţiei, sfidând mesajele critice primite cu doar o zi în urmă de la Parlamentul European şi de la Comisia Europeană. Astfel, Camera Deputaţilor a votat în serie atât adoptarea Ordonanţelor 90 şi 92 care afectează direct Legile Justiţiei, dar şi proiectul pentru închisoare la domiciliu şi cel privind desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchete, iniţiativă care lasă frâu liber revizuirii sentinţelor.

În urma criticilor venite şi din partea partidelor de Opoziţie, deputatul PSD, Florin Iordache, artizanul modificărilor legislative, şi-a încheiat discursul arătând semne obscene.

Bancherul

Cele mai mari 6 bănci au obţinut profituri record de 5,1 miliarde lei, cu 1 miliard peste câştigul întregului sistem bancar din 2017

Publicaţia Bancherul scrie că primele şase bănci ca mărime din piaţa bancară românească (BT, BCR, BRD, Unicredit, Raiffeisen şi ING) şi-au majorat semnificativ câştigurile în acest an, cu 46% mai mult decât în aceeaşi perioada a anului precedent, la 5,1 miliarde lei, un record istoric, datorită creşterii creditării şi a dobânzilor, precum şi a costurilor de risc foarte mici, ba chiar pozitive.

În primele nouă luni din acest an, cele 6 bănci au obţinut un profit brut de 6,2 miliarde lei, cu 38% mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit publicaţiei.

Impozitul pe profit achitat statului de aceste bănci s-a ridicat la 1,1 miliarde lei, astfel că profitul net a însumat 5,1 miliarde lei, cu 46%, echivalentul a 1,6 miliarde lei, mai mult decât anul trecut.

Profitul net al celor 6 bănci din primele trei trimestre ale acestui an este mai mare cu peste 1 miliard de lei decât profitul net al întregului sistem bancar înregistrat în 2017, în valoare de 4,076 miliarde lei.

Cotidianul

Klaus Iohannis, lăsat cu "ochii în soare" de Theresa May

Cotidianul informează că întâlnirea între preşedintele român şi Theresa May, programată să aibă loc ieri de la ora 17.30, a fost anulată la solicitarea premierului britanic.

"Vă informăm că întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce ţin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfăşurare", a precizat Administraţia Prezidenţială, conform Cotidianul.

La întrevedere, cei doi ar fi abordat teme precum stadiul negocierilor privind Brexit şi preşedinţia Consiliului UE.

Curierul Naţional

Viorica Dăncilă ia apărarea jandarmilor care au bătut protestatari

Curierul Naţional scrie că premierul Viorica Dăncilă a reacţionat cu un mesaj extrem de antieuropean privind rezoluţia adoptată de Parlamentul European prin care România este condamnată pentru paşii înapoi făcuţi privind statul de drept şi lupta anticorupţia, cât şi pentru felul în care au intervenit jandarmii împotriva protestatarilor din 10 august.

În răspunsul său, Dăncilă a luat apărarea jandarmilor pentru felul violent în care au intervenit şi a acuzat europarlamentarii că au votat în funcţii de interesele electorale ale grupărilor din care fac parte.

"Este profund incorectă şi în câteva puncte nu are temei deloc, iar în altele nu se referă deloc la România. Este expresia intereselor electorale ale marilor grupuri politice, popularii (PPE) şi socialiştii", a afirmat Dăncilă, potrivit publicaţiei.

Ea a precizat că este de neînţeles critica aruncată de către Parlamentul European asupra Jandarmeriei, susţinând că intervenţia forţelor de ordine din alte ţări membre UE este perfect identică.

În acest context, ea s-a arătat extrem de deranjată că au fost europarlamentari români care au votat pentru rezoluţia Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb