Revista Presei 16.01.2019

T.A.
Revista Presei / 16 ianuarie 2019

Revista Presei 16.01.2019

Adevărul

Solicitarea de anulare a actului normativ în baza căruia a fost organizată licitaţia pentru corvete are termen miercuri în instanţă

Publicaţia "Adevărul" scrie că Solicitarea de anulare a actului normativ în baza căruia a fost organizată licitaţia pentru corvete, formulată de Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa, are termen miercuri la Curtea de Apel Constanţa.

Pe de altă parte, publicaţia relatează că Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, "în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii". MApN a precizat că, la acest moment, există şi un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa, prin care Şantierul Naval Constanţa, ca parte la "Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.", solicită "anularea în tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamentează derularea licitaţiei. Procesul este judecat de Curtea de Apel Constanţa, care a stabilit termen în 16 ianuarie.

Bancherul

BNR avertizeaza ca riscurile si incertitudinile cresc substantial, din cauza taxelor impuse de Guvern; primele efecte se vad deja, prin cresterea cursului valutar si scaderea bursei

Publicaţia "Bancherul" precizeză că Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza ca risurile si incertitudinile pe termen mediu cresc substantial pe termen mediu, din cauza recentelor masuri fiscale si bugetare adoptate prin OUG 114/2018, intrate in vigoare din acest an, care prevad introducerea unor taxe substantiale pe activele bancilor si pe cifrele de afaceri ale companiilor din domeniul energetic si telecomunicatii.

Totodată, "Bancherul" scrie că In minuta sedintei BNR din 8 ianuarie, publicata astazi, se arata: "Membrii Consiliului au apreciat ca, in contextul analizat, ce include imponderabile din mediul extern, incertitudinile si riscurile la adresa celei mai recente prognoze pe termen mediu cresc substanţial. O sursă majoră o reprezintă conduita politicii fiscale şi a celei de venituri, date fiind inclusiv nefinalizarea proiectului de buget pe anul 2019 şi conţinutul măsurilor fiscale şi bugetare intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2019."

Cotidianul

Angajaţii din construcţii vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

Publicaţia "Cotidianul" informează că declararea de către Guvern a sectorului construcţiilor "prioritar" pentru economie aduce, pentru 10 ani, începând cu 1 ianuarie 2019 , beneficii importante pentru lucrătorii din domeniu. O bună parte din taxele pe salariu pe care restul angajaţilor români le plătesc dispar, printre acestea impozitul pe venit, CASS-ul, pe modelul IT-işilor, astfel încât salariul net creşte cu aproximativ 25% chiar de luna viitoare. Mai mult, salariul minim brut se face 3.000 de lei, adică 2.361 lei net.

Naţional

Justitia, Pruna din gatul lui Toader

Publicaţia "Naţional" informează că a Medias, un tanar a fost omorat cu lovituri de cutit de doi borfasi care iesisera din puscarie in baza legii recursului compensatoriu. Amandoi au antecedente penale serioase, pentru talharie si omor. De vina este Tudorel Toader, actualul ministru al Justitiei. La Galati, un batran de 72 de ani a fost talharit in scara blocului de un alt ticalos, eliberat si el din penitenciar tot in baza legii recursului compensatoriu, dupa ani grei petrecuti dupa gratii pentru talharie. De vina este acelasi Tudorel Toader. Pentru orice viol, omor, spargere sau mai stiu eu ce nenorocire facuta de golanii eliberati conditionat, vinovatul este dinainte stiut: Tudorel Toader.

Nimeni nu pare a fi dispus sa inteleaga ca legea recursului compensatoriu nu are legatura cu ministrul de acum al Justitiei, doar ca e mai usor sa-l acuzi pe acesta. Doar n-o sa o acuzi pe Raluca Pruna, initiatoarea proiectului aprobat de guvernarea Ciolos, votat apoi in Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb