REVISTA PRESEI 16.10.2012

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 octombrie 2012

ADEVARUL

Sute de milioane de euro, furate anual de mafia în halate albe

Ziarul "Adevărul" vă prezintă mecanismul prin care grupări formate din medici şi farmacişti păgubesc anual bugetul Casei de Asigurări de Sănătate cu sume cuprinse între 150 şi 200 de milioane de euro, prin decontarea a mii de reţete falsificate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost fraudată ani întregi printr-un sistem relativ simplu, fără ca hemoragia anuală de sute de milioane de euro provenite din contribuţiile cetăţenilor să fie oprită. Săptămâna trecută, procurorii au destructurat o reţea formată din medici şi farmacişti care fraudase bugetul CNAS cu 1,6 milioane de lei (peste 350.000 de euro). Acesta nu este însă decât vârful aisbergului, spun specialiştii. Foşti şefi din CNAS afirmă că avem de-a face cu un fenomen şi că această reţea nu este un caz izolat. "Este foarte uşor de fraudat bugetul Casei de Asigurări. Eu de mult spun acest lucru. Acest caz nu este decât un exemplu minor. Asta pentru că nu există mijloace de control", declară Lucian Duţă, fostul preşedinte al CNAS.

Ţintele lui Sima. Pe cine atacă brokerul fugar în scrisorile sale

Cristian Sima atacă în scrisorile sale mai multe persoane din mediul de afaceri, dar şi din cel politic. În timp ce unii susţin că el fabulează, alţii sunt de părere că brokerul este un instrument în campania electorală din noiembrie. "Adevărul" vă prezintă cine sunt numele grele care apar în scrisorile lui Cristian Sima, care sunt poveştile din jurul acestora şi care sunt reacţiile lor la dezvăluirile brokerului fugar. Pe lista lui Sima se regăsesc nume importante din mediul de afaceri şi din piaţa de capital - Marian Dinu, Alexandru Elian, Mihai Fercală, Dan Simionescu, Cătălin Toderiţă, din presa românească - Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chirieac şi Mircea Dinescu, dar şi din sfera politică - Cozmin Guşă, Traian Băsescu, Alexandra Gătej, Cătălin Predoiu, Iulian Fota şi Viorel Hrebenciuc.

Alba-neagra cu banii din bugetul statului

După declaraţiile colorate dintr-o emisiune TV de duminică, premierul Victor Ponta a lansat ieri o adevărată bombă spunând că bugetul pe acest an a fost construit în 2011 astfel încât banii să ajungă doar până la 1 noiembrie 2012. Contactat de "Adevărul" pentru mai multe detalii în legătură cu bugetul pe acest an, fostul ministru Gheorghe Ialomiţianu s-a arătat surprins de afirmaţiile actualului premier. "Noi am întocmit bugetul cu FMI şi Comisia Europeană, apoi aceste instituţii au analizat toate cifrele la zi în vizitele pe care le-au avut în România şi nu au avut obiecţii. Mai mult, la rectificarea din vară ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a spus că nu are nevoie de bani, că are destui pentru protecţia socială, aşa că au tăiat 500 de milioane de lei de acolo.

Gigi Becali, "nebunul" de pe tabla de şah a politicii

Crin Antonescu a obţinut acordul conducerii PNL pentru candidatura finanţatorului Stelei pe listele USL. PNL speră să capitalizeze cele 2-3 procente pe care le are Becali în sondaje. Becali este "îmbrăţişat" de liberali după ce a fost lansat în politică de Viorel Hrebenciuc şi a fost curtat de Traian Băsescu. Biroul Politic Central al PNL a votat, ieri, să mandateze conducerea partidului să negocieze colaborarea cu PNG - partidul condus de Gigi Becali şi cu PNŢCD - aripa Ciorbea. Formula supusă la vot de preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut cont de rezervele unora dintre liderii partidului faţă de colaborarea cu Gigi Becali. Din acest motiv, mandatul nu se referă la Gigi Becali ca persoană, ci la partidul său. De asemenea, mandatul stabileşte că Antonescu va negocia cu PNG şi cu PNŢCD. În realitate, Antonescu a stabilit deja cu Gigi Becali candidatura acestuia din urmă pe listele PNL, la negocierile pe care cei doi le-au avut săptămâna trecută.

Ponta, despre participarea lui Băsescu la Congresul PPE : reprezintă "o problemă constituţională foarte gravă"

Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi, implicit, nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, afirmă liderul USL, Victor Ponta. "Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă, implicit, la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedinte Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta", a spus Ponta la Antena 3.

CURENTUL

Oana Stancu, ameninţată de un om de afaceri

Duminică seara, în emisiunea şefului său Mihai Gâdea, Oana Stancu a declarat că a fost ameninţată de către omul de afaceri Nelu Iordache "Deţin mai multe înregistrări în care Nelu Iordache, patron la Romstrade şi Blue Air mă ameninţa într-un mod grosolan , cu un limbaj care nu poate fi reprodus, cu injurii îngrozitoare la adresa mea , ca om, ca femeie", a declarat Oana Stancu. Ea a precizat că scopul acestor ameninţări este "să oprească dezvăluirile , să-l lase în pace" pe Nelu Iordache. "Există oameni care încearcă să mă cumpere sau să mă ameninţe", s-a mai plâns Oana Stancu, precizând însă că "nu răspunde la şantaj decât cu plângeri penale". Mai mult, jurnalista de la Antena 3 a precizat că " dacă Nelu Iordache m-a filat e ilegal şi sper să fie trimis în judecată la fel de repede cum a fost trimis Sorin Ovidiu Vîntu, după ce l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă".

Banii de Tia Serbanescu

Duminică dimineaţa, premierul a făcut o declaraţie care a băgat lumea în sperieţi: Nu mai sunt bani pentru ultimele două luni ale anului - fireşte din cauza dlui Boc care "a bugetat România numai până la 1 noiembrie". Declaraţia dlui Ponta te duce cu gândul la ce e mai rău atât în ce-l priveşte cât şi în ce ne priveşte. Întâi, fiindcă Bugetul a fost votat în Parlament aşa că trebuia să ştie câte luni are. Apoi, fiindcă dl Ponta a făcut deja o rectificare şi putea să constate atunci dacă-i lipsesc două luni şi să le completeze. Dl Boc e de vină că a aruncat banii pe referendum? Dl Boc e de vină că a prăpădit stabilitatea economică şi am ajuns la inflaţie? Spre seară, după ce s-a recules la moaştele sf. Parascheva (deşi nu e prea dus la biserică) premierul a încercat să liniştească spiritele: "avem bani de salarii şi pensii, facem o nouă rectificare şi asigurăm funcţionarea instituţiilor".

CURIERUL NATIONAL

Agricultura primeşte o gură de oxigen

Bugetul Ministerului Agriculturii aferent plăţilor directe pe suprafaţă va fi majorat cu 1,4 mld. lei. Costel Olteanu (UNPCPR): Nu ştiu dacă acoperă toate promisiunile şi angajamentele făcute de ministrul Agriculturii. "Sectorul zootehnic a devenit cenuşăreasa agriculturii şi nu înţelegem de ce, pentru că este cea mai importantă verigă din lanţul care asigură hrana românilor".

Nigel Farage: Europa este condusă de oameni periculoşi

Europarlamentarul britanic afirmă că liderii europeni sunt încremeniţi într-un proiect politic pe care vor să îl apere cu preţul distrugerii economiei. El spune că zona euro nu poate rezista. Ideea unei monede unice a fost groaznică, spune şi Nassim Taleb, autor al cărţii "Lebăda neagră", calificând Uniunea Europeană drept un proiect oribil şi prostesc. Proiectul politic european vine în contradicţie cu realităţile economice ale continentului, însă liderii de la Bruxelles persistă în promovarea unei strategii care nu va aduce decât ruină, a declarat săptămâna trecută europarlamentarul britanic Nigel Farage. Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune Russia Today, el a spus că Europa este condusă de oameni periculoşi, dispuşi să sacrifice interesul alegătorilor lor pentru realizarea unui proiect comunitar care se sustrage tot mai mult democraţiei.

RAAN - gaura neagră din bugetul statului, cu ştiinţa oficialilor

În ultimii ani, Ministerul Economiei a scos pe bandă rulantă ordonanţele prin care acceptă continuarea inutilă a funcţionării fabricii de apă grea din Drobeta. Conform ultimei, cele 886 tone de apă grea, aflate în rezerva de stat, ar putea fi "aruncate" deşi producerea lor a costat 300 - 400 mil. euro. În loc să ia măsuri în această privinţă, Corpul de Control al ministerului descoperă că valoarea unui contract de lucrări a fost dublată prin numeroase acte adiţionale. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) mănâncă de mulţi ani banii statului şi nu vorbim de sume infime, cum ar fi dublarea valorii unui contract de lucrări, cum a fost cazul descoperit săptămâna trecută de Corpul de Control al Ministerului Economiei, ci de sume mult mai mari.

Franklin Templeton se ia la trântă cu statul pentru Hidroelectrica

Administratorul unic al Fondului Proprietatea îşi exprimă nemulţumirea pentru că producătorul de energie hidro nu a fost scos din insolvenţă. Amânarea clarificărilor la Hidroelectrica transmite un semnal negativ creditorilor companiei şi investitorilor care ar fi interesaţi să investească în România, spune Franklin Templeton. Compania americană financiară Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea (FP), protestează public faţă de tergiversarea discutării în AGA la Hidroelectrica a unor chestiuni propuse pentru a fi incluse pe ordinea de zi de către Fond în calitate de acţionar semnificativ al societăţii. Principalele solicitări ale FP erau scoaterea din insolvenţă a producătorului de energie hidro şi desemnarea cât mai rapidă a unui administrator cu mandat clar din partea acţionarilor.

EVENIMENTUL ZILEI

Cum vrea Guvernul să evite un nou caz Oltchim

Trei companii mari ar mai trebui privatizate în 2012. Executivul trage de timp, însă nu pare a avea un plan pentru mai târziu. Guvernul rescrie strategia de privatizare a companiilor propriii, după eşecul lamentabil în cazul Oltchim. De privatizat în 2012 mai sunt CFR Marfă, Tarom şi Poşta Română. Însă, vânzarea CFR Marfă a primit aviz negativ de la Consiliul Superior de Apărare a Ţării, deşi în 2011 CSAT dăduse undă verde. Tarom, pe de altă parte, intră încet - încet în administrare privată. Are un nou Consiliu de Administraţie, căruia îi va reveni şi strategia de vânzare a pachetului de 20% din companie. "Deocamdată consiliul nici nu şi-a intrat în pâine. Va mai trece timp până când vom discuta strategia", a spus pentru EVZ Dan Pascariu, unul dintre membrii CA. În cazul Poştei Române se menţine intenţia de vânzare a unui pachet de 20% din acţiuni.

Mircea Cărtărescu: "Nu exclud calea exilului. Dacă acest proces antieuropean nu va lua sfârşit, nu se va mai putea trăi în România"

GABRIEL LIICEANU - scriitor, filosof, HORIA ROMAN PATAPIEVICI - fost preşedinte ICR, MIRCEA CĂRTĂRESCU - scriitor au discutat în emisiunea "Sub semnul întrebării" a lui Robert Turcescu, din această seară, despre atacul neîntrerupt la adresa intelectualilor şi la valorile culturale româneşti. În timp ce Patapievici şi Liiceanu au acuzat de la moderatorii emisiunilor, care permit asemenea atacuri la adresa intelectualilor, la CNA, care nu este în stare să "filtreze asemenea murdării", Cărtărescu susţine că după 30 de ani de activitate nu vrea să ajungă să fie scuipat pe stradă şi că dacă atacurile nu vor înceta este posibil să aleagă calea exilului.

Becali dezvăluie cine e omul care-l ameninţă pe Cristian Sima

Cel mai căutat broker din România Cristian Sima se teme cel mai tare de omul de afaceri Radu Dimofte, cel care ar fi investit 1.400.000 de euro la bursă. Dezvăluirea a fost făcută la Realitatea TV de europarlamentarul Gigi Becali, cel care s-a oferit să-l protejeze pe "fugar" cu condiţia să returneze banii celor 60 de clienţi păgubiţi. "L-am sunat eu (pe Sima, n.r.). E prieten cu un prieten al meu. L-am întrebat pe acesta care e treaba cu Sima. El mi-a spus: "L-ai făcut escroc. Nu e escroc, a pierdut banii." E adevărat, moral este. M-a impresionat şi mama lui. O singură dată am vorbit cu el. Mă sunau ăia de la firma lui, WBS. Toată ziua mă sunau. L-am sunat. Un număr cu 0035. I-am spus: 'Băi, băiatule, uite care e treaba. Mi-a spus Baronul că nu eşti escroc. Vreau să te ajut pentru că simt că eşti un om slab. Îmi place să ajut oamenii slabi.

Radu Banciu: Ce-a mai rămas din politică dacă Gigi Becali este invitat pe uşa din faţă să intre în ea

Radu Banciu a comentat luni seară, în emisiunea "Lumea lui Banciu", difuzată de B1 TV, acordul politic pe care PNL îl va semna cu PNG, partidul condus de Gigi Becali. "Ce-a mai rămas din politica asta dacă Gigi Becali este invitat pe uşa din faţă să intre în ea. Cum te mai poţi legitima ca om politic când tu îl inviţi pe Gigi Becali, încă o dată, să facă politică?" se întreabă Banciu. "Cine este Gigi Becali? Nici măcar cioban n-a fost. Reprezintă tot ce e mai detestat în România" mai comentează Banciu, care a remarcat proasta alegere vestimentară făcută de liderul PNG în ziua anunţării oficiale a acordului, dar şi valorile după care se guvernează. De asemenea, realizatorul prevede că Becali se va certa "ca chioru" cu Ponta şi Antonescu, la fel cum s-a certat şi cu Vadim Tudor.

JURNALUL NATIONAL

Merkel, Barroso, Reding - în Congres la Bucureşti. Să-i primim cum li se cuvine

Capitala intră sub talpa portocaliilor: Bucureşti este, la invitaţia lui Băsescu, gazdă a Congresului Partidului Popular European. Timp de trei zile, începând de astăzi vor fi prezenţi în ţara "loviturii de stat" Merkel, Barroso, Reding, Martens şi toată liota de politruci care le-au ţinut isonul în odioasa campanie de demolare a voinţei populare care a decis printr-un vot larg majoritar suspendarea lui Băsescu. Să le facem o primire cum li se cuvine! Prezentăm programul Congresului, locurile de derulare a acţiunilor conexe acestei întâlniri la care participă. Manifestările principale au loc la Casa Poporului, a poporului ignorat şi jignit de înalţii oaspeţi ai lui Băsescu Traian care vin să-şi ia tainul!

Victor Ponta la Sinteza Zilei: Avem resurse financiare. Avem încasări suplimentare la ANAF, care era căpuşată de mafia lui Blejnar

Premierul Victor Ponta a dat declarat luni, la Antena 3, că executivul a identificat resursele necesare pentru a asigura, până la sfârşitul anului, termoficarea oraşelor, pentru educaţie, sănătate. "Da, am găsit soluţii şi încep cu ce este mai important, cu soluţiile. Avem în plus încasări suplimentare la buget în special de la ANAF, acolo unde mafia condusă de domnul Blejnar căpuşa practic încasările la bugetul statului, avem realocări din alte domenii, pentru că cei de la PDL sunt foarte supăraţi că le-am tăiat pe unde am găsit cheltuielile prevăzute pentru firmele lor de partid pentru acest an şi din venituri suplimentare. De exemplu, am avut o licitaţie plină de succes referitoare la licenţele pentru ultima generaţie 4G", a afirmat Victor Ponta.

Liderul liberalilor europeni despre Gigi Becali: "Mai bine să fii în cort şi să scuipi afară decât invers!"

Liderul grupului liberalilor din Parlamentul European (ALDE), Graham Watson a declarat la Radio France International că nu îl cunoaşte personal pe George Becali, dar spune el că în politică se spune uneori că "este mai bine ca oamenii să fie în cort şi să scuipe afară, decât să fie afară şi să scuipe înăuntru". Potrivit RFI, Watson are încredere că PNL va lua "deciziile corecte" în privinţa susţinerii acordate lui Gigi Becali la alegerile parlamentare şi dă de înţeles că uneori compromisurile sunt necesare în politică. Întrebat ce are Gigi Becali în comun cu valorile liberale, Watson a răspuns: "Nu-l cunosc pe acest om, nu ştiu ce declaraţii a făcut, dar am încredere în colegii mei liberali că vor lua deciziile corecte în privinţa asta".

Bacul profesional merge mai departe: deputaţii au respins cererea de reexaminare formulată de Băsescu

Deputaţii din Comisia de învăţământ au decis luni, cu 15 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", menţinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu. La şedinţa de luni nu au fost prezenţi reprezentanţii PDL, cu excepţia deputatului Marius Spînu, care a criticat proiectul de lege, arătând că prin acesta "se încearcă un argument pur electoral de a oferi o foaie de hârtie fără nimic în spate". Spînu a mai spus că nicăieri în Europa nu există aşa ceva, adică un bacalaureat profesional, şi a părăsit lucrările comisiei înainte de a fi dat votul asupra proiectului de lege.

Declaraţie neaşteptată din partea Şefului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu, a declarat că va fi revocat din funcţie şi susţine că piaţa asigurărilor se confruntă cu "probleme grave", care, în cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI să pară un mic accident, scrie Mediafax. "Astăzi, în şedinţa celor două comisii de buget-finanţe ale Parlamentului, am fost invitat să particip la analizarea unui raport întocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, care nu îmi era favorabil. Ordinea de zi a şedinţei comisiilor nu a fost publicată din timp, aşa cum prevăd uzanţele. Practic, m-au chemat şi am fost executat, respectiv comisiile au hotărât să înainteze Parlamentului propunerea de revocare din funcţia de preşedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.

Un proiect de 4 miliarde de euro zace pe butuci. Plăteşte cineva?

Niciun investitor nu s-a prezentat la ultimele două tentative de atragere a privaţilor în proiectul de realizare a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, încă un eşec care se adaugă pe lista nereuşitelor din ultimii ani. În 15 septembrie a expirat termenul pentru selecţia investitorilor interesaţi, după ce nimeni nu s-a arătat interesat nici la termenul anterior, din 15 martie. Investiţiile sunt estimate la 4 miliarde de euro. Acum reprezentanţii autorităţilor caută noi modalităţi de atragere a investitorilor. Jurnalul Naţional scria în februarie că Ministerul Economiei ia în calcul varianta în care Nuclearelectrica să realizeze singură un singur reactor nuclear. "Există varianta ca Nuclearelectrica să construiască singură un reactor, aşa cum a construit şi reactorul 2. Are forţa financiară necesară, iar, suplimentar, în domeniul nuclear se pot acorda ajutoare şi garanţii de stat conform legislaţiei europene", declarau pentru Jurnalul National surse din sectorul energetic.

NATIONAL

Cristian Sima, "cartita" SRI printre pucistii anti Isarescu!

Scrisorile "fara numar" ale fostului director al Bursei din Sibiu gem de "dezvaluiri" halucinante. Pe lista brokerului fugar apar zilnic, de-a valma, noi nume de politicieni, vedete din showbiz, interlopi si fotbalisti. Dar sub perdeaua nebuneasca de fumigene aruncate de Cristian Sima se ascund informatii care demonstreaza adevaratul rol jucat in lumea finantelor de presedintele SIBEX. Cel care a fost "cartita" varata de SRI printre mai multi bancheri influenti care, in aceasta vara, au incercat sa il debarce pe guvernatorul Mugur Isarescu! Numai ca puciul de la BNR a esuat in urma dezvaluirilor de atunci din "National".

Uluitor! Incalzirea globala a incetat in 1996!

Un raport dat recent publicitatii de savanti a fost trecut sub tacere din cauza informatiilor care vor da peste cap sistemul de valori al ecologistilor: incalzirea globala nu mai exista ca fenomen din 1996! Un raport al Met Office din Marea Britanie, institutie creditata cu cele mai clare si exacte prognoze si masuratori meteo din lume ar putea starni panica printre ecologisti. Un grafic al Met Office arata ca temperatura globala care a crescut din 1980 pana in 1996 cu 0,5 grade Celsius, a ramas nemodificata timp de 16 ani. Practic, din ianuarie 1997 pana in august 2012 nu s-au inregistrat cresteri notabile la nivelul temperaturilor globale. Asadar, "pauza" de incalzire din ultimii 16 ani este egala cu cea dintre 1980 si 1996, dupa ce, anterior anilor '80, temperaturile au fost stabile sau in scadere in ultimii 40 de ani.

Ludovic Orban incepe sa-si plateasca politele in USL

Comod asezat pe meterezele ocrotite de Andrei Chiliman, Ludovic Orban pune tunurile pe "amicii" din USL. Dupa ce l-a suntat pe Crin Antonescu cu ajutorul filialei PNL sector 1, care i-a confirmat candidatura pentru colegiul pe care il reprezinta si in prezent, Orban a inceput sa traga cu sageti otravite in USL. Nu direct in Antonescu, ci pentru inceput in Victor Ponta. Concret, Orban a tinut sa transeze el spinoasa problema a reprezentarii Romaniei la Consiliul Europei, redeschisa de uselisti cu gandul ca vor putea totusi sa-l lege de glie pe Basescu.

Mii de bancnote noi de 100 $ au disparut in drum spre Rezerva Federala a SUA

Seful Rezervelor Federale ale SUA (Fed), Ben Bernanke, a fost pus intr-o situatie incomoda, dupa ce un numar necunoscut de bancnote noi de 100 de dolari au disparut inainte de a fi aduse la Fed. Noile bancnote de 100 de dolari, diferite ca inscriptionare, vor intra in circulatie in 2013. Astfel, valoarea de 100 de dolari apare in culoare aurie, la fel si Clopotul Libertatii (Liberty Bell), iar bancnota are noi elemente de siguranta. Potrivit CNN, "o mare cantitate" de bancnote de cate 100 de dolari noi au disparut recent dintr-un transport efectuat spre un depozit al Fed din New Jersey.

PUTEREA

Autorităţile au ştiut, dar nu au luat nici o măsură. Toate cursele TAROM merg în pierdere

Ştiaţi că de fiecare dată când o aeronavă TAROM decolează, compania înregistrează pierderi?În ultimii patru ani, nici un avion TAROM nu a adus profit operatorului aerian naţional. Într-un raport al Corpului de Control al Guvernului pentru perioada 2008-2010 se precizează că toate aeronavele TAROM care operează curse regulate produc pierderi de zeci de milioane de euro. Singura cursă regulată care aduce un dramdeprofit companiei TAROM este Bucureşti-Bruxelles.

EXCLUSIV! Felicia Pop, comisarul general al Gărzii Financiare, vrea ori să intre în istorie, ori să fie expulzată de sistemul corupt. Imposibila revoluţie fiscală

După destituirea de la şefia ANAF a lui Sorin Blejnar şi înlocuirea acestuia cu Şerban Pop, a fost schimbat din funcţie şi şeful Gărzii Financiare, Ladányi Árpád Csaba, cu doamna Felicia Pop. Deoarece toată lumea, în frunte cu premierul Victor Ponta, vorbeşte despre exacerbarea evaziunii fiscale, Puterea a solicitat un interviu pe această temă doamnei Felicia Pop. La întrebarea legată de corupţia din parohia pe care o coordonează, doamna comisar general al Gărzii Financiare, Felicia Pop, a oferit o soluţie aproape imposibil de pus în practică de către guvernanţii noştri: regândirea întregului sistem fiscal din România.

ROMANIA LIBERA

Imagini NASA confirmă dezastrul din pădurile româneşti: o suprafaţă uriaşă de molid a dispărut din Harghita în numai trei ani

O suprafaţă imensă de pădure din Munţii Giurgeului, aflată într-o arie protejată din judeţul Harghita, a dispărut total în doar trei ani. Situaţia ar fi rămas necunoscută pentru autorităţile române dacă o mână de cercetători nu ar fi implementat o nouă metodă de monitorizare a exploatării lemnului în România. Metoda se bazează pe un sistem de supraveghere prin satelit a regiunilor împădurite. Cu toate acestea, atunci când le-am arătat autorităţilor locale, acestea au ridicat din umeri şi au spus că în zona respectivă nu se întâmplă nimic deosebit!

Cozmin Guşă face dezvăluiri despre SECRETUL lui Sima

Analistul politic Cosmin Guşă a făcut luni seara o serie de dezvăluiri despre brokerul Cristian Sima. Faptul că lui Sima îi este frică acum, spune Guşă, este pentru că se află într-o situaţie cu care nu credea că va face cunoştinţă, potrivit Realitatea.net. Faptul că-i este frică acum este că e într-o situaţie cu care nu credea că va face cunoştinţă. Sima a avut un proiect pe care l-a împărtăşit multor miniştri în guvernarea Boc şi MRU care se numea "Tabula rasa cu BVB, hai să facem Bursa Sibiu, unde eu sunt şef". Şi el s-a dus la miniştri, unul dintre ei Bode, la Economie... Spunea: 'Am nişte suport în spate', şi arăta cu degetul către Cotroceni, 'să fac grasă Bursa din Sibiu. Nu s-ar putea ca Oltchim să se coteze la mine? Că e în portofoliul vostru.

Elena Udrea: Dan Voiculescu este foarte interesat de POSDRU pentru că multe din ONG-urle lui accesează fonduri

Preşedintele PDL Bucureşti Elena Udrea a acuzat, luni seara, guvernul de incapacitate de a continua proiectele existente, potrivit b1.ro. Fostul ministru a acuzat Guvernul că nu poate finaliza nici proiectele din fonduri europene, şi nici măcar proiectele din bugetul de stat, ea precizând că MDRT avea cea mai bună absorbţie de fonduri europene. "POSDRU este un program unde este foarte interesat domnul Dan Voiculescu. Foarte multe ONG-uri ale domnului Voiculescu accesează fonduri europene de la POSDRU. Este programul cu cele mai mari probleme în absorbţie" a precizat Elena Udrea. În acest context, Elena Udrea a criticat dezinteresul actualei guvernări. "Cred că nici măcar nu sunt interesaţi până în noiembrie. Dau mesaje populiste şi promit că totul va fi bine după 1 ianuarie 2013. În acest Guvern nimeni nu ştie ce are de făcut. Nu ies să explice populaţiei ce fac acolo. Nu se mai întâmplă nimic" a mai spus preşedintele PDL Bucureşti.

ZIARUL FINANCIAR

Preşedintele CSA, pe cale de a fi revocat. "Este o răfuială politică", se apără el

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au propus aseară revocarea din funcţie după numai un an de mandat a preşedintelui CSA Constantin Buzoianu. Astăzi plenul ia în discuţie propunerea. Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au decis aseară, după două ore de discuţii, să propună plenului reunit revocarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Constantin Buzoianu pentru grave nereguli care ar fi fost constatate în activitatea instituţiei. Comisiile reunite au redactat aseară un raport ce va fi înaintat astăzi plenului reunit care se întruneşte de la ora 10.00 şi care va decide prin vot soarta preşedintelui CSA. De asemenea, comisiile reunite au mai decis ca, până la 1 martie 2013, CSA să redacteze un raport pe care să-l înainteze plenului Parlamentului.

Olteanu, viceguvernator al BNR: Principala problemă a economiei este că nu mai intră bani

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, spune că principala problemă a României este că au secat banii din afară, iar piaţa internă nu are resurse suficiente de economisire pentru a acoperi acest deficit. "Nu mai intră bani", a afirmat oficialul băncii centrale. Chiar şi în aceste condiţii în care sursele de finanţare pentru economie sunt limitate, FMI a avansat pentru anul viitor o prognoză de creştere economică de 2,5%, peste aşteptările analiştilor. "Datele de la BNR ne arată o creştere pentru anul viitor tot în jurul a 2,5%. Bineînţeles, acest lucru se va realiza dacă nu intervin şocuri externe majore."

Învăţămintele cazului Sima: Nu credeţi în promisiuni deşarte de câştig şi verificaţi la sânge brokerul care vă investeşte banii

Cazul brokerului dispărut Cristian Sima a aruncat o pată neagră asupra pieţei româneşti de capital care e confundată pe nedrept cu un cazinou de opinia publică. Realitatea nu este însă aşa de neagră: legi şi reguli stricte reglementează piaţa locală de capital, care protejează toţi investitorii cu plasamente pe bursa de la Bucureşti şi care lucrează printr-o firmă autorizată. Românii aflaţi la prima întâlnire cu piaţa de capital ar putea trage greşit concluzia că toţi brokerii sunt escroci sau că bursa este un cazinou sau un joc piramidal după dispariţia brokerului Cristian Sima, fost preşedinte al Bursei din Sibiu şi persoană invitată adesea la posturile TV pentru a-şi expune opiniile despre criză şi pieţele financiare. Supoziţiile că el ar fi pierdut banii unor clienţi făcând investiţii riscante au îngroşat şi mai mult imaginea de schemă ponzi sau de pariu la ruletă a bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb