REVISTA PRESEI 21.01.2019

M.I.
Revista Presei / 21 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 21.01.2019

Adevărul

Cum îşi execută PSD propriile vedete. Patru studii de caz

Publicaţia "Adevărul" scrie că PSD i-a mazilit în ultimii doi ani pe membrii care puteau fi exemplu de eficienţă administrativă, competenţă sau care erau în topul notorietăţii în rândul politicienilor din partid. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Halep, ameninţaţă: Osaka şi Svitolina rămân în cursă pentru detronarea... De ce e mai mortală gripa din acest an Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi Primul semn dat de conducerea PSD în ceea ce priveşte eliminarea din partid a celor care puteau fi consideraţi drept aleşi de succes a fost excluderea din partid a lui Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud - Alba, în ianuarie 2017.

Bancherul

Numarul romanilor cu credite in franci elvetieni a scazut la 20.000, anunta BNR, inaintea unui miting de protest

Publicaţia "Bancherul" precizeză că Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, inaintea unui miting de protest al unui grup care sustine interesele celor cu credite in franci elvetieni (CHF), ca potrivit informaţiilor operative raportate de instituţiile de credit din România, numărul debitorilor persoane fizice cu credite denominate în franci elveţieni (CHF) s-a redus la 20.651 în luna noiembrie 2018, de la 38.519 în luna decembrie 2016 (şi 75 412 în noiembrie 2014).

Datele operative arată în plus că, la finele lunii noiembrie 2018, băncile aveau în bilanţ 9.294 credite ipotecare şi 8.969 credite de consum garantate cu ipoteci. Soldul acestor credite, atât credite de consum cât şi credite imobiliare, a scăzut cu 1,8 miliarde lei, la 3,4 miliarde lei, de la 5,2 miliarde de lei, în perioada decembrie 2016 - noiembrie 2018 (şi 9,8 miliarde lei în 2014). Aceeasi tendinta a urmat-o si dobanda la finantarile acordate firmelor, care a ajuns la 6,12% in noiembrie 2018, fata de 3,6% pana la cat scazuse in 2016. Un nivel mai ridicat al dobanzii la finantarile acordate firmelor s-a inregistrat in octombrie 2014, de 6,35%, conform datelor BNR.

Dobanzile la creditele ipotecare si la cele pentru firme sunt in crestere din septembrie 2017, de cand a inceput ascensiunea ROBOR, dat fiind ca cea mai mare parte dintre aceste tipuri de imprumuturi au dobanzile indexate cu nivelul ROBOR.

Cotidianul

Spionarea şi şantajarea judecătorilor

Publicaţia "Cotidianul" informează că secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat faţă de practicile procurorului Mircea Negulescu, care a activat la Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, de a urmări, fila şi spiona alţi judecători de la instanţele din Ploieşti cu scopul final de a-i şantaja. Secţia pentru judecători din CSM a condamnat în mod ferm astfel de practici, atrăgând atenţia cu privire la pericolul ca acestea să se constituie într-o modalitate de lucru a unor procurori în scopul încălcării în mod grav a independenţei judecătorilor, cu consecinţa afectării actului de justiţie, în detrimentul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Naţional

Dosarele DNA predate la Jandarmi!

Publicaţia "Naţional" informează că la cate socuri se inregistreaza deja aproape zilnic in justitie, cu greu ai mai putea crede ca o noua dezvaluire ar putea repezenta ceva mai mult decat o banala "replica" a cutremurului reprezentat de devoalarea protocoalelor secrete dintre magistrati si serviciile secrete. Si iata ca, totusi, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, "spovedania" unor ofiteri de politie judiciara panicati de inculparea unor colegi de-ai lor ii poate duce pe procurorii Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie pe o noua pista exploziva. Una care odata confirmata poate nu doar sa arunce in aer credibilitatea multor anchete, dar si sa conduca la "picarea" unui nou lot spectaculos de dosare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb