REVISTA PRESEI 22.01.2019

V.D.
Revista Presei / 22 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 22.01.2019

Adevărul

Mafia politică din România, devoalată din interior: cum funcţionează sistemul de pile şi relaţii care a instalat impostura de la "director la femeia de serviciu"

Publicaţia "Adevărul" scrie că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, carea a fost judecat pentru uz de fals, Mihai Seplecan a explicat în faţa instanţei cum se implică partidele în numirea pe funcţii la instituţiile publice, fie că vorbim despre directori sau femei de serviciu. Judecătorul i-a permis să vorbească două ore la cuvântul de încheiere şi apoi a decis repunerea pe rol a dosarului. Seplecan explică pentru "Adevărul" cum funcţiona ceea ce el numeşte "statul paralel".

De asemenea, publicaţia informează că Mihai Seplecan (36 de ani), fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj în perioada iunie - decembrie 2015 şi fost membru important al filialei clujene a PNL, a fost, săptămâna trecută, protagonistul unui moment rar în instanţele din România. Judecat fiind pentru uz de fals, deoarece şi-ar fi folosit diploma falsă de absolvire a Facultăţii de Drept a Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti, pentru a fi angajat în diferite posturi, lui Seplecan i s-a dat cuvântul de încheiere, după ce judecătorul a declarat închisă faza cercetării judecătoreşti.

Bancherul

Cursul valutar euro/leu trece de 4,7 lei, pe fondul razboiului dintre Guvern si sistemul bancar

Publicaţia "Bancherul" informează despre cursul de schimb valutar euro/leu care a depasit astazi (n.r. ieri) un nou prag psihologic, de 4,7 lei pentru un euro, cu 6 bani (1,3%) mai mult decat in urma cu o luna, pe fondul razboiului declansat de Guvern impotriva sistemului bancar, prin introducerea unei taxe criticata dur atat de baci, cat si de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Taxa pe banci introdusa intempestiv, din 1 ianuarie 2019, de 1,2% pe an din activele bancilor, de opt ori mai mare decat media taxelor bancare din alte tari europene, ar putea provoca bancilor pierderi inca din acest an iar unele ar putea fi nevoite sa se recapitalizeze, potrivit unui prim studiu de impact al BNR. In consecinta, BNR incearca sa convinga Guvernul sa modifice taxa. (vezi aici detalii)

Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) au declarat ca taxa bancara este nesustenabila, fiind de trei ori mai mare decat profitul mediu al sistemului bancar din ultimii 10 ani, astfel ca ar putea afecta creditarea si stabilitatea financiara, cu impact important asupra economiei. (vezi aici detalii)

BNR a criticat Guvernul si pentru ca a conditionat aplicarea taxei de indicele ROBOR, ceea ce afecteaza politica monetara a bancii nationale, pentru ca bancile ar putea fi interesate sa mentina nivelul indicelui sub pragul de 2%, pentru a nu plati taxa, indiferent de nivelul dobanzii de referinta a BNR.

Cotidianul

Şeful DNA Braşov a hărţuit trei judecători timp de trei ani, apoi a clasat dosarul

Publicaţia "Cotidianul" informează că DNA Braşov intră în galeria marilor abuzuri săvîrşite de procurorii ce s-au aflat în subordinea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr! "Eroul" este chiar şeful DNA Braşov, Cornel-David Deca. El i-a anchetat timp de trei ani pe judecătorii Alexandru Şerban, membru CSM, Mirela Şerban, soţia acestuia, judecător la Curtea de Apel Braşov, şi Alina Mandu de la aceeaşi instanţă, după care, în 27 iunie 2018, a clasat dosarul!

"Cotidianul" subliniază că în timpul anchetei, procurorul Cornel-David Deca a făcut presiuni teribile asupra unui inculpat dintr-un alt dosar pentru ca acesta să facă denunţuri neadevărate despre judecătoarea Mirela Şerban. La fel avea să facă şi cu ceilalţi judecători, aşa cum veţi vedea chiar în actul de clasare semnat de Cornel Deca!

Naţional

Dancila, ofranda PSD pentru Iohannis!

Publicaţia "Naţional" informează că dupa opintelile umilitoare de a-si da jos doi proprii premieri, PSD-ul adopta o noua strategie in ceea ce il priveste pe actualul prim-ministru. Iar principala explicatie pentru aceasta schimbare totala de macaz nu poate fi decat intrarea intr-un an electoral decisiv, nu atat din cauza alegerilor europarlamentare, unde nu au ce mari surprize sa intervina, cat mai ales pentru ca se va intra in cea mai feroce campanie prezidentiala care a existat pana acum. Astfel ca initiatii sistemului decodifica gest cu gest atitudinea "baietilor destepti" din spatele Partidului Social Democrat, care nu sunt intotdeauna aceiasi cu "baronii" care duc greul in teritoriu drept o sacrificare evidenta a Vioricai Dancila pe "altarul" Palatului Cotroceni. Astfel ca, dupa ce a fost bine "virusata" ca in curand ar putea ramane si fara "retragerea salvatoare" la Bruxelles, si fara postul de premier, dar cu o multime de complicatii penale pe cap, Viorica Dancila a inceput sa-si joace cum nu se poate mai bine rolul de "ofranda" adusa de PSD lui Klaus Iohannis, desi habar nu are de scenariul in care a fost distribuita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb