REVISTA PRESEI 23.01.2019

V.D.
Revista Presei / 23 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 23.01.2019

Adevărul

Cine sunt beizadelele trimise de România la Bruxelles. Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt "experţii" pentru preşedinţia UE

Publicaţia "Adevărul" scrie că reprezentanţa României de la Bruxelles este împânzită cu odraslele politicienilor români. Copii de foşti miniştri, parlamentari, şefi SIE şi magistraţi CCR au ajuns diplomaţi pe baza unui singur criteriu: numele părinţilor. Printre pile s-a strecurat şi fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Aflată pentru şase luni la conducerea UE, România livrează la Bruxelles un val consistent de nepotism. Surse din Ministerul Afacerilor Externe au explicat pentru "Adevărul" că Reprezentanţa României pe lângă UE numără două tipuri de diplomaţi. "Specialiştii, care ţin în spate şefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem de râs, şi pilele, copii de politicieni, ajunşi la Bruxelles cu ordin de la partid", explică sursele citate.

Bancherul

BNR mai respinge un atac necredibil impotriva sa, a ROBOR si a bancilor

Publicaţia "Bancherul" informează că Banca Nationala a Romaniei (BNR) respinge din nou acuzatiile de manipulare a indicelui ROBOR pentru dobanzile pietei interbancare aduse de Daniel Zamfir, senator ALDE, partid care face parte din coalitia de guvernamant, alaturi de PSD, ai carui reprezentanti au justificat taxa bancara introdusa intempestiv la finalul anului trecut prin "lacomia" bancilor de a obtine profituri prin cresterea dobanzilor.

De asemenea publicaţia anunţă că Darius Valcov, consilierul economic al premierului Dancila, a declarat, inainte de introducerea taxei bancare, botezata taxa pe lacomie, ca bancile au facut un cartel pentru a majora indicele ROBOR, cu scopul de a obtine profituri cat mai mari.

Daniel Zamfir este un apropiat al avocatului Gheorghe Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, asadar direct interesat de discreditarea sistemului bancar si a BNR.

Cuplul Zamfir-Piperea este autorul mai multor legi adoptate impotriva sistemului bancar, precum darea in plata sau conversia in lei a creditelor in franci elvetieni, la cursul din data acordarii, legi declarate partial, respectiv in intregime ilegale de Curtea Constitutionala.

Cotidianul

Tratatul de la Aachen - către UE condusă de ei pentru ei

Publicaţia "Cotidianul" informează că marţi, la Aachen, cancelara Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron au semnat un nou tratat fraco-german, o continuare a Tratatului de la Elysee semnat în 1963 de cancelarul Konrad Adenauer şi preşedintele Charles de Gaulle, tratat care a rămas un simbol al reconcilierii franco-germane, după aproape un secol de războaie.

Presa anglo-saxonă neoliberală nu vede în noul tratat de la Aachen decât un simbol al aceleiaşi cooperări ieficiente franco-germane, o exprimare a dezideratelor celor două ţări legate de UE şi o un exerciţiu de retorică. Financial Times şi The Economist au ajuns la titluri aproape identice pentru analizele dedicate Tratatului de la Aachen. "Franţa şi Germania semnează un nou tratat la Aachen, dar celebrarea este un semn de slăbiciune", titrează The Economist. "Merkel şi Macron îşi trădează slăbiciunea cu un tratat de la Aacehn prudent", scrie Fiancial Times. Peste Ocean, Bloomberg titrează "Franţa şi Germania au nevoie de mai mult decât o reînnoire a angajamentelor".

Naţional

Dragnea, tradat la DIICOT!

Publicaţia "Naţional" informează că desi are primele momente de liniste in partid dupa preluarea Puterii, prin sfaramarea fie si temporara a ultimelor cuiburi de rezistenta ale pucistilor pesedisti, Liviu Dragnea are motive tot mai mari de ingrijorare pe "frontul justitiei". Culmea, fara a fi insa vorba de lupta pentru amnistie sau mai ales situatia rejudecarii propriilor dosare. Pentru ca, mereu cu ochii pe "butelia" Directiei Nationale Anticoruptie, dar mai nou si pe Parchetul General, liderul PSD ar fi constientizat, de-abia acum, ca tocmai ce este pe cale sa piarda o batalie pe care o considera castigata inca din vara! Atunci cand Oana Schmidt Haineala a girat pentru Felix Banila, cel care a fost instalat la conducerea DIICOT cu un plan "managerial" bine stabilit si minutios intocmit. Pentru ca nimeni din sistem sau din clasa politica nu se mai poate da "fata mare" incat sa nu stie ca, in Romania zilelor noastre, orice sef de structura are de implementat si o strategie cu o conotatie politica mai mult sau mai putin asumata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb