REVISTA PRESEI 24.06.2017

Willy Homner
Revista Presei / 24 iunie 2017

REVISTA PRESEI 24.06.2017

ADEVARUL

Un autocar cu 37 de oameni s-a răsturnat în judeţul Braşov

Un autocar în care se aflau 36 de pasageri şi şoferul s-a răsturnat în cursul după-amiezii de vineri, 23 iunie, pe DN 73A, între Pârâul Rece şi Râşnov. Pasagerii, angajaţi ai unei multinaţionale, mergeau la un team-building la Râşnov. Intervenţia echipajelor de salvare s-a încheiat în jurul orei 21.00. 36 de pasageri ai autocarului au fost transportaţi la Spitalul Judeţean şi la Spitalul Militar din Braşov. 16 dintre aceştia au răni care necesită spitalizarea, restul au fost transportaţi la spitale pentru siguranţă. Niciunul dintre pasagerii cărora li s-a acordat primul ajutor nu este rănit grav. Circulaţia se desfăşoară în condiţii bune pe sectorul de drum dintre Pârâul Rece şi Râşnov.

Finanţele introduc Programul Tezaur, pentru a uşura cumpărarea titlurilor de stat de către cetăţeni

Ministerul Finanţelor anunţă că va introduce Programul Tezaur, prin care populaţia va putea subscrie certificate de trezorerie la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Programul este menit să crească accesibilitatea persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat. Totodată, se va continua Programul FIDELIS de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie prin intermediul pieţei bursiere. "Dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat este un obiectiv strategic şi urmăreşte creşterea eficienţei acestui segment, îmbunătăţirea lichidităţii şi diversificarea bazei de investitori", transmite MFP.

Şase luni de guvernare PSD, în cifre: multe promisiuni, puţine realizări

Guvernul Grindeanu s-a înhămat, când a plecat la drum, să respecte la literă programul de guvernare şi să aducă bunăstare românilor. La şase luni de la investire, Executivul a căzut şi, deşi a implementat unele măsuri pozitive, în special de natură socială, vâlva creată prin anumite promisiuni a dezechilibrat serios mediul de afaceri şi economia românească. Cele şase luni de guvernare PSD, sub tutela premierului Grindeanu, au adus câteva măsuri favorabile pentru economia românească, dar şi mai multe care au ridicat semne de întrebare şi au stârnit îngrijorarea economiştilor şi a instituţiilor financiare internaţionale.

Omul care a provocat căderea Guvernului Grindeanu, angajat de PSD în Parlament

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, omul din spatele programului de guvernare şi al evaluării miniştrilor din cabinetul Grindeanu, a fost filmat de reporterii Digi24 în Parlament. "Sunt angajat aici", a precizat fostul ministru de Finanţe. Cel mai probabil, el va avea un cuvânt de spus în modificarea programului de guvernare, anunţată ieri de Liviu Dragnea. Şi, eventual, şi în formarea noului Executiv PSD-ALDE. Fostul ministru Darius Vâlcov, cel care a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu, este judecat în două dosare de corupţie şi urmărit penal în altul, fiind încă sub control judiciar. Vâlcov, fost primar PDL al Slatinei, ar fi primit mită, în mai multe rânduri, sume importante, în pungi de plastic.

Autostrada Sebeş - Turda. Stadiul lucrărilor şi punctele sensibile de pe cei 70 de kilometri

Lucrările pe Autostrada Sebeş - Turda avansează diferit pe cele patru loturi de execuţie. Ultimele evoluţii dau ca sigură finalizarea în 2017 a loturilor 3 şi 4, astfel încât se va putea circula pe autostradă de la ieşirea din Aiud şi până la Turda cel mai târziu în decembrie 2017. În primele două secţiuni, întârzierile determinate de lipsa autorizaţiilor şi slaba mobilizare a constructorilor, au făcut ca lucrările să fie gate doar în procent de o treime. Termenele de finalizare sunt 2018, respectiv 2019. Autostrada va avea în total 70 de kilometri.

Oferta lui May privind cetăţenii europeni care vor locui în Marea Britanie după Brexit

Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a oferit joi liderilor UE un acord "corect" pentru compatrioţii care vor locui în Regatul Unit după Brexit, deşi omologii săi au părut sceptici şi au cerut mai multe detalii din partea premierului slăbit de eşecul electoral din urmă cu două săptămâni, relatează Reuters. Într-un discurs de 10 minute, la finalul dineului de lucru de la summitul de la Bruxelles - primul de când a lansat procesul de retragere a ţării sale din blocul comunitar - May a evocat cinci principii, dintre care cel mai important că niciun cetăţean UE care locuieşte în Marea Britanie la o dată-limită, ce urmează să fie fixată ulterior, nu va fi extrădat. În prezent, aproximativ trei milioane de europeni trăiesc în Regatul Unit.

Aleşii minorităţilor, decisivi la votarea moţiunii împotriva Guvernului Grindeanu

Unii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale şi-au predat ştafeta parlamentară din tată în fiu sau din soţ în nevastă. La moţiunea de cenzură care a demis Guvernul condus de Grindeanu, voturile lor au fost decisive. Grupul minorităţilor naţionale numără 17 deputaţi. Deşi au anunţat oficial că nu vor să se implice în răfuială dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, la moţiune de cenzură de miercuri au votat 15 deputaţi ai minorităţilor naţionale, dintre care 10 au fost de partea PSD, după cum au delcrat surse politice pentru "Adevărul". În condiţiile în care moţiunea a trecut la o diferenţă de doar 8 voturi, contribuţia minorităţilor naţioanle a fost decisivă. Cine sunt oamenii care au trântit Guvernul?

Putin a inaugurat lucrările de construcţie a gazoductului TurkStream

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat vineri lucrările de construcţie a gazoductului TurkStream, un simbol al reconcilierii ruso-turce şi pe care Moscova vrea să-l transforme într-un nou pod de intrare în Europa a gazelor sale naturale, relatează AFP. Preşedintele rus a asistat la începerea lucrărilor în largul coastelor Mării Negre, la bordul navei Pioneering Spirit, care poate instala tuburi la o adâncime de până la doi kilometri. El l-a sunat pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan pentru a se felicita pentru avansarea rapidă a şantierului, care contrastează - chiar dacă nu a făcut această comparaţie explicit - cu dificultăţile cu care se confruntă proiectele sale către Europa.

Războiul dintre cartelurile de droguri din Mexic devine mai sângeros decât războiul din Siria

Mexicul a înregistrat luna trecută mai mulţi morţi decât Siria, o ţară afectată de război. Conform unor date publicate miercuri, Mexicul a atins în luna mai cea mai înaltă rată a criminalităţii din ultimii 20 de ani. În total, 2.452 de persoane au fost ucise luna trecută în Mexic în luptele dintre cartelurile de droguri şi 9.916 în primele cinci luni ale acestui an. Este vorba de o creştere cu peste 30% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Autorităţile din statul Guerrero (sud) deplâng faptul că morgile sunt arhipline, în timp ce cadavre sosesc în fiecare zi. Spre comparaţie, războiul din Siria a provocat luna trecută 665 de morţi, mult mai puţini decât în Mexic. Acest număr al morţilor este mai mic şi decât cel înregistrat în Siria în mai anul trecut, când 1.171 de persoane au fost declarate decedate din cauza războiului.

EVENIMENTUL ZILEI

Au apărut DETALIILE PACTULUI semnat cu UDMR

Kelemen Hunor, preşedintele formaţiunii politice maghiare a dezvăluit amănunte referitoare la pactul de colaborare parlamentară, pe care l-a semnat cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, preşedintele UDMR a afirmat că pactul de colaborare are un termen de patru ani. Kelemen Hunor a lăsat impresia că parlamentarii UDMR ar fi dispuşi să susţină un nou Guvern PSD-ALDE fără ca "atmosfera anti-maghiară să crească", potrivit Antena3.ro. Liderul UDMR a făcut aceste precizări referitoare la relaţia cu PSD şi ALDE într-un interviu pentru cotidianul în limba maghiară Kronika, unul dintre fragmente fiind postat şi pe pagina de Facebook a lui politicianului.

Războiul ANTI-Kovesi în DNA ajunge la alt NIVEL! Ţuluş, chemat la Ambasada SUA

Atmosfera în DNA începe să atingă cote maxime! Luju.ro scrie că Laura Codruţa Kovesi îşi supune colegii la testul poligraf pentru a afla cine a dat întregistrările, acţiune care stârneşte reacţii de nemunţumire în interior. Mai mult, magistraţii sunt revoltaţi şi ameninţă că vor face publice "abuzurile" şefei DNA. Surse din interior, citate de Antena 3, susţin că înregistrările ar fi ajuns în presă prin intermediul adjunctului DNA Marius Iacob şi şeful Secţiei I DNA, Gheorghe Popovici. În acelaşi timp, fostul şef al Secţiei a II-a DNA, procurorul Doru Ţuluş, ar fi fost invitat la Ambasada SUA de Ziua Americii, mai scrie Luju.ro.

Răsturnare de situaţie în plină criză politică! Cine l-ar fi convins pe Grindeanu să NU demisioneze

Criza politică din România devine în fiecare zi din ce în ce mai accentuată. Dragnea a dezvăluit numele celui care ar sta în spatele deciziei lui Grindeanu de a nu demisiona. Preşedintele PSD susţine că Iacov Constantin, fost patron al clubului de fotbal FC Naţional şi un apropiat al lui Victor Ponta, ar fi cel din spatele "loviturii de stat" şi a susţinerii lui Grindeanu să rămână premier. "Costi Iacov este persoana care ar fi făcut presiuni asupra secretarului general al Guvernului în funcţie şi asupra secretarului general adjunct.", spunea Liviu Dragnea. "Acest om deţine multe milioane de euro, iar plasarea veniturilor este una asemănătoare cu cea folosită de Ghiţă.", a declarat Oana Zanfir la Antena 3.

Victor Ciutacu AMENINŢĂ ACOPERIŢII din presă!

Jurnalistul Ciutacu le-a transmis un mesaj clar acoperiţilor din presă spunând "că ştie de unde îşi iau fiecare banii şi că "Şomerul" a indicat firmele respective care fac plăţile spre ei". Nu este pentru prima dată când Victor Ciutacu a avut opinii clare despre mecanismul prin care ofiţerii acoperiţi din presă sunt plătiţi de serviciile secrete, scriind şi pe blogul său despre modul de plată:

Kovesi ar putea ajunge în faţa procurorilor de la Parchetul General

În urma refuzurilor repetate ale şefei al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta în faţa Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru alegerile din 2009, magistrata riscă să ajungă în faţa magistraţilor de la Parchetul General. Kovesi a refuzat, în două rânduri, să se prezinte în Parlament pentru audieri, chiar dacă Curtea Constituţională a explicat clar că refuzul nu are temei legal. Senatorul USR Mihai Goţiu, membru în această comisie, a explicat că, luni, în şedinţa comisiei de anchetă se va lua în discuţie dacă parlamentarii îi vor face plângere penală Laurei Codruţa Kovesi, la Parchetul General. Surse din interiorul Parlamentului informează că decizia a fost deja luată, iar plângerea penală va fi înaintată, după ce vor obţine o decizie formală în plenul Comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

JURNALUL NATIONAL

Energia electrică se SCUMPEŞTE cu 8% de la 1 iulie 2017

Calculele companiilor energetice privind preţul energiei electrice de la 1 iulie arătau că este necesară o scumpire mai mare de 1 - 2% cum au declarat iniţial reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat vineri, pentru AGERPRES, Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE). Ea s-a referit la declaraţiile de până acum ale oficialilor ANRE potrivit cărora situaţia din ianuarie şi februarie, când preţul energiei pe bursă s-a dublat, va determina o scumpire de doar 1 - 2% pentru consumatorii casnici.

Ambasadorul britanic anticipează o relaţie bună cu viitorul guvern român

Recepţia de Ziua Reginei, organizată ieri la Arenele BNR, i-a oferit ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummel, ocazia de a face câteva previziuni şi aprecieri. El a prezis că va avea o relaţie bună cu viitorul guvern de la Bucureşti şi a anticipat găsirea unor soluţii favorabile pentru comunitatea română din Regatul Unit, în urma negocierilor pentru Brexit. Concomitent, Brummel a anunţat că 2017 este cel mai bun an al parteneriatului militar dintre Marea Britanie şi România. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a afirmat, ieri, că a avut o relaţie foarte bună cu precedentul guvern român şi speră ca relaţia să rămână aceeaşi şi cu viitorul executiv.

Năstase regretă că n-a fost preşedinte

Fostul premier Adrian Năstase a împlinit, ieri, 67 de ani şi a vorbit despre marile regrete din viaţa sa politică. "Am rămas dator cu unul sau două mandate de preşedinte. Dar este prea târziu să mai repar lucrul ăsta", a spus fostul lider PSD într-un interviu acordat Q Magazine. "Îmi e tot mai greu să mă uit la televizor sau la ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească. Merg la Cornu cât de des pot, unde încerc să înlocuiesc preocupările intelectuale cu activităţi gospodăreşti", a mai povestit Năstase. El s-a arătat dezamăgit că "într-o ţară în care deciziile se iau în piaţa publică de către «tineri frumoşi şi liberi», experienţa de viaţă nu pare să joace un rol important".

Avantajate fiscal, importurile de gaze au explodat

Suprataxarea aplicată producătorilor autohtoni de gaze pentru profitul obţinut în urma liberalizării pieţei crează mari nemulţumiri în piaţă, mai ales că în cursul acestui an impozitul suplimentar a fost majorat de la 60% la 80%. Preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) susţine că producătorii autohtoni sunt astfel defavorizaţi faţă de gigantul rus Gazprom care exportă pe piaţa românească fără plata acestei suprataxe şi fără a fi obligat să-şi vândă toată producţia pe bursă. Dacă la începutul anului trecut, importurile acopereau 5% din piaţa, cota lor a ajuns la sfârşitul anului la 25%.

Veşti bune pentru industria IT, de la 1 iulie dispare impozitul pe salariu

Angajaţii companiilor IT beneficiază de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii şi cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial. Pentru a beneficia de aceste facilităţi fiscale, aceştia trebuie să deţină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an, susţine Mediafax.

Primăria care eliberează acte în doar 3 minute

Cei care vor să-şi deschidă afaceri la Cluj pot cere în doar 3 minute un act important, fără de care nu ar putea demara businessul. E vorba despre acordul de funcţionare, iar Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care emite acest act online. Până acum, acordul se obţinea după depunerea unui dosar stufos la ghişeu şi după o aşteptare de până la 70 de zile. Cei care au depus cereri pentru obţierea acordului de funcţionare pot urmări online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca stadiul soluţionării acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb